Horner: Gledajući trenutnu formu – Verstappen je bolji od Hamiltona

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 33 komentara

Christian Horner vjeruje da je Max Verstappen bolji od Lewisa Hamiltona, gledajući trenutnu formu.

Verstappen je u Austriji osvojio svoju prvu pobjedu ove sezone čime je došao na 3. mjesto u vozačkom poretku, a ispred njega su samo Bottas i Hamilton.

“Gledajući ovu formu – Verstappen je bolji od Hamiltona, da. Kroz prošlih 12 mjeseci vozi kao nikad prije i najbolji je vozač na svijetu.”

– Christian Horner

“Na temelju čega to pričam? On nema najbrži bolid, ali kad pogledate rezultate od Montreala prošle godine, kad pogledate neke njegove performanse – napravio je praktički nula pogrešaka u tom periodu.”

“Prirodno je da stiže nova generacija. Lewis ima prednost iskustva, izuzetno je brz, ima najbrži bolid i podmazanu mašineriju iza sebe.”

“Max je čovjek koji dolazi. Zar ne bi bilo fantastično da se njih dvojica bore?”

Horner kaže da je apsolutno uvjeren da bi Max bio bolji ako bi imao isti bolid kao Lewis. Također, kaže da se Max puno promijenio otkad je Daniel Ricciardo otišao iz momčadi:

“Daniel je takav karakter s velikim smislom za humor. Max je uvijek bio pomalo u njegovoj sjeni kad se priča o situacijama izvan bolida. Otkad je Daniel otišao – Max je postao senior u momčadi i preuzeo odgovornosti koje dolaze s tim.”

“Vidimo zrelost, smjer i svrhu kod njega. To je zaista upotpunilo paket.”


Odgovor

33 komentara

  1. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Marko: “Christian dont forget to feed Max ego before the weekend”
    Horner:: “Hold my beer”



    16
    14

    2
  2. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Trenutno dva najbolja vozača na gridu. Ne sumnjam da bi ga Max mogao pobijediti u istom bolidu.



    16
    1

    15
  3. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Nemoze se mirit kako neko moze rec da je hamilton najbolji ako ima bolid pola sekunde brzi od sljedeceg a u prosjeku dobije za 7 sekundi, moze se rec da je i lando bolji od sainza iako ima manje bodova s istim bolidom, kimi raikonen izgleda kao top vozac al opet je zadnjih 5 godina bio daleko iza timskih kolega…



    5
    -4

    9
  4. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Ma i od Senne,Schumachera,Prosta…Da ima ovo ili ono..Bla bla bla



    5
    2

    3
  5. Sebastian Vettel
    Black Horse Prikaži

    Sljedeće godine će ga mali Leclerc pojest za doručak. Za mene je trenutno upravo Ricciardo najbolji vozač. Samo da ima konkurentan bolid…



    2
    -13

    15
    • Williams
      Montoya Prikaži

      Zašto sljedeće ? Nek ga pojede ove !



      11
      11

      0
      • avalon Prikaži

        s obzirom da do kraja prvenstva ima još 12 trka , a rzlika između CL i MV je 21 bod može se to već i ove sezone dogodit . ako se i ne dogodi možda bi trebalo uzet u obzir da je MV već 67 trka odvozija u RB , a to je 3 sezone + , da je u 5. sezoni karijere . CL je za ferrari odvozija 8 trka , ukupno 30 ( 3 X manje od maxa ) u karijeri F 1 . u ovom slučaju ovo sigurno nije važno zar ne ? vjerovatno je bilo važno
        2016. kad je max posli 4 trke u TR doša u RB i … izgubija od ricciarda . 52 boda + za australca . jbga , trebala je prilagodba na novi bolid :) zato je npr 2017. kad se max prilagodija izgubija od ricciarda sa tek 32 boda zaostatka za danielom . ali zato 2018. kad s e max 100 % privika na bolid pobjedija je DR osvojivši 79 bodova više od kolege . naravno , zanemariva je činjenica da je lani DR ima 7 , a max 3 zbog teh problema :) :) :) ako nam je neko fan onda je normalno da se gleda njegovo (ne)iskustvo , daje mu se joker zbog prilagodbe ali ako nam taj nije fan onda nam ove 2 stvari nisu važne zar ne ? u autriji smo vidili da max sa korektnim pokušajem nije prošao CL ( iako je horner posli naglasija kako je RB bija izuzetno brz u drugom dijelu trke ) koji se odlično obranija dok u sljedećem pokušaju max nije upotrebija svoj trademark tj odlaženje široko do izgurivanja suparnika uz “dodir upozorenja” … popusti ili si naje*a . proša je na mišiće i naklonost sudaca ( 3 sata rasprave ) , a ne na vještinu . ne bi špekulira ko je ili ko će od ove dvojice bit bolji u buduće ali da sam na mistu hornera bija bi umjereniji u izjavama i uzeja u obzir i norrisa , a mislim d a bi ponešto ima pokazat i russell u konkurentnom bolidu . možda i gasly “dođe k sebi ” , a možda s e kroz godinu , dvi pojavi i neki novi talentirani , bezobzirno – ambiciozni ( ka max npr ) , “nabrijani” mladac ….



        23
        13

        10
      • Fernando Alonso
        Mr.Spaceguy Donator Prikaži

        Da te nema Avalone trebalo bi te izmisliti. :thumbs:



        9
        7

        2
      • Kimi Raikkonen
        zoka Prikaži

        Da ali max vozi rb a lec ferari, i to treba uzeti u obzir



        5
        4

        1
      • Stefko10a Donator Prikaži

        Pozdrav svima. Pratim portal redovito, naravno i komentare. Inace ne komentiram, ali zelim jednu stvar reci vezano za @avalon. Svi u svojim komentarima su 80% subjektivni dok @avalon uvijek iznese konkretne brojeve na temelju kojih daje komentar. Zbog toga mi je izrazito zao sto covjek stalno “bere” minuse na iste. @avalon, od mene bi uvijek bio plus za argumentaciju, slgao se ili ne. Pozdrav ekipi



        12
        9

        3
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Još kad bi pisao čitljivo…. bilo bi to gušt za čitat.



        10
        9

        1
      • avalon Prikaži

        wapi …. šta to znači “Još kad bi pisao čitljivo…” ? vidiš i u ovom kratkom tekstu koristija sam interpunkcijske znakove . točka , upitnik , navodnici , višetočje , a koristim i uskličnike , zagrade , crtice ( ka spojnice ako mi treba …. npr DRS – a ;) ) razmaci među ričima su mi otprilike u rangu svih na portalu . jedino šta ne koristim velika slova na početku rečenice i pišem u dijalektu koji je virova ili ne sastavni dio hrvatskog jezika . vidiš , u dalmaciji se zbog brzine ( ili linosti/fjake … može i lijenosti ) neka slova u ričima izostave kod pričanja ili pisanja :) mliko = mlijeko = 2 slova više u književnom hrvatskom isto ka ( kao = slovo više ) lipo – lijepo = 2 slova više itd . korištenje velikih slova na početku rečenice bi me usporavalo . zamisli da sam ovu repliku napisa koristeći velika slova na početku rečenice , da je napisana književnim jezikom neki bi možda pali sa stolice od iznenađenja , drugi bi možda mislili da se neko poslužija mojim nickom , da piše u moje “ime” :) :) :) takvi postovi ne bi bili avalon ;) uostalom , oni koji su pročitali poneki moj komentar znaju šta ih “čeka” ako čitaju nove komentare . kako pišem i na koji način . ako im se ne sviđa mogu preskočit , ako ne razume opet mogu preskočit napisano . ja obožavam naš dijalekt , možda zbog toga nekima izgleda da sam polu pismen , nedostatne elokvencije , lik koji nije pročita 2 knjige u životu jer da je pisa bi čitljivije ali … ne ljuti to mene , dapače :) da se sretnemo nas nekoliko sa portala ne bi ni za milimetar odstupija od svog dijalekta . jedina razlika bi bila verbalna , a ne komunikacija u pisanoj formi . i zato moj savjet je … ako vam ne paše moj način “preskočite me” ;) :) :) :) ovo je “adresirano” na tebe ali je za sve koji ne shvaćaju zašto…. no hard feelings from my side :)



        9
        5

        4
      • avalon Prikaži

        čini mi se da su maxovi fanovi noćne ptice ;) “rejting” mi je pa u tren oka … ka bit coinu :) :) :)



        6
        5

        1
      • Charles Leclerc
        F12000 Prikaži

        Avalone, sahranio si ih :D



        1
        -2

        3
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        @avalon

        Ljudskom oku je lakše čitati tekst koji je razlomljen na odlomke.

        Djaba ti interpunkcijski znakovi, kada pišeš u jednom dahu, kao knjigu.

        Postoji li u tvom pisanju tipka “ENTER”?

        Dobijaš minuse zbog toga, jer neki pročitaju površno i ne mogu više. Tekst treba da bude uredan, pregledan i kratak (tim još bolje da je baziran na znanju), te kao takav bi sigurno uticao na citaoca da ti da plus na znanju i trudu, a ne minus na nešto što je dugo i mučno za čitati.

        Ovo nije hejt, već mali savjet da unaprijedis svoje pisanje.



        9
        7

        2
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        @avalon
        Napisao sam čitljivo, a ne razumljivo :)

        Dijalekt mi uopće nije problem. To je bogatstvo jezika i svatko bi trebao uložiti minimalni trud da te razumije kad pišeš u svom dijalektu. Tim više što ne pišeš bednjanski.

        Ja imam isključivo tehničke zamjerke na tvoj tekst:
        Veliko slovo
        Prije interpunkcije se ne stavlja razmak – samo poslije.
        Tekst je lakše pročitati kad su rečenice grupirane u odlomke, stisni, majke ti, pokoji put taj enter!

        Šteta je da tvoji vrhunski komentari budu u obliku da zaboli glava dok pročitaš.



        8
        6

        2
      • Mclaren
        raca Prikaži

        Jebi ga dečki. Mislio sam da smo pravopisne zavrzlame riješili još dok nas je većina bila u F1 pulsu, pa čak i ja, među njima. Pustimo to kako ko piše. Bitno je da se razumije smisao i da se ne lupetaju gluposti. @avalon tako piše od kad znam za njega i ne treba na to gledati. Prvo su nekima smetala njegova opširna pisanja, a sad i pravopis. Pustimo te bezazlene dječije bolesti oko nečijeg načina pisanja



        3
        2

        1
      • avalon Prikaži

        Slavenowsky … sad si ti napisa jedan “ogledni” primjerak koji bi mi treba bit smjernica kako pisat , bit “čitan” i dobivat pluseve ? minusi ? virujem da minusi nemaju veze sa “urednosti” teksta , dužinom istog … po mome mišljenju oni češće mogu bit povezani sa netrpeljivosti , neprijateljskim raspoloženjem naročito ako se u postovima ide fanovim uz , a ne niz dlaku . ako ti se mišljenje ne uklapa tj ako “strši” . ne čini li ti se glupo da neko površno pročita ili na pola čitanja shvati da je post dug ( a to može vidit i prije nego se upusti u čitanje ) , mučan za čitanje ( ?!?! ) pa zbog toga “pukne” minus ? na portalu sam pune 4 godine , konstantan sam po “stilu” pisanja , često dugim komentarima , mučnim za čitanje , neurednim , bez korištenja velikih slova , tipke enter itd . mislim da mi za ovakav način pisanja “u jednom dahu, kao knjigu” kako si primjetija enter ne treba . ako su ovde starosjedioci onda me “znaju” i onda je najlakše starosjediocima kad vide moj post zaključit ” avalon , mučan , predug , polu pismen … preskočit ću čitanje . ” kompozicija , izgled posta su mi sekundarna stvar , bitan mi je sadržaj . ako je on poprilično objektivan , sadržajan pa čak katkad i informativan ili poučan ( za one kojima to nije struka… npr kad pišem nešto o motorima ) ja sam zadovoljan . uostalom , samo iznosim svoje mišljenje na svoj način . da sam želija beletristički “stil” pisanja vjerovatno bi ga u ove 4 godine usvojia . da se vratim na minuse … kad ti neki predbacuju da su ti postovi “kobasice” , da ti je “znanje” google , wikipedija ( oskudno “znaju” jer na netu ima toliko stranica o F 1 di se može svašta saznat ) s obzirom da znam ka “dokaze” takvima iznosit poprilično podataka , brojki , dijelova statistika ( zato su postovi dugački ) onda znam da su minusi “plod” prije spomenute netrpeljivosti . jer naj lakše je “opalit” minus pošto “davatelji” često nemaju odgovore , kontra argumente na činjenice bez obzira di su im izvori :) to me ne dira , najčešće me nasmije . tek katkad sarkastično spomenem dobivene minuse jer možda shvate da su u nemogučnosti objektivne kontre daju minus ka “osvetu” . puno minusa na pojedine topice su mi znak da sam “pogodija metu” ;) drago je meni šta sam od 2015. osta autentičan u razmišljanju , pisanju istog , a ko će dat + ili – …… ne mislim da je tvoj post hejt , a i da je šta bi ja moga kontra toga ?



        2
        -6

        8
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        @avalon
        Nije prvi put da se osvrćeš na kritike čitljivosti svojih tekstova, nije prvi put da ti objašnjavam što znači čitljivost…. Samo za to da bi ti hranio svoj ego. Zadnji put sam se na to upecao.



        3
        3

        0
      • avalon Prikaži

        wapi … ako misliš da je moje “osvrtanje” na kritike u svrhu hranjenja moga ega virova ili ne …. varaš se . nekoliko sličnih postova sam napisa još na gp1 , a to je bilo valjda 2012. hranit ego u nečemu šta mi je zabava smatram komičnim . ego bi moga branit ( hranit kako pišeš .. ako sam dobro shvatija ) u onom čime se bavim ali ovde …. pišeš “Zadnji put sam se na to upecao” ako i jesi sam si se upeca jer ja nisam nikoga “lovija” ;) uostalom raca je sve objasnija “@avalon TAKO PIŠE OD KAD ZNAM ZA NJEGA i ne treba na to gledati. Prvo su nekima smetala njegova opširna pisanja, a sad i pravopis.” ma ko će “krivu drinu ( mene ) ispraviti ;) :) uostalom , dosta je ovoga , okrenimo se dolazećem GP VB .



        2
        -1

        3
  6. Fia
    Realista Prikaži

    Ok, jasno je svima da je Max dobar vozac i sve to, ali jel se netko mozda zapitao da Max nije tako dobar nego je Gasly toliko los(barem s ovim bolidom) pa se stvara netocna slika hahaha inace Red Bull ima sasvim solidan bolid, nista Max ne radi specijalno, barem ja tako vidim, vise sam sklon upravo da Gasly nije pravo mjerilo i da bolid na NEKIM stazama moze konkurirati i Mercedesu i gospodi iz Ferraria i tu se Max pokaze, inace drugi dio sezone je super odgovarao Red Bullu barem ako pogledamo proslu godinu, tako da ako bude koju utrku kiks u Mercu, Max je potencijalan kandidat za naslov, zajedno sa Leclercom, mozda i Vettel ajde da se ne ljutite



    5
    0

    5
  7. Blue Flag
    BrrZiiii Prikaži

    Jos je od maxa napravio što i Kostelić od svoje djece. max je kombinacija stilova od mnogih najboljih i ako mu seciramo vožnju: beskompromisnost nalik na sennu ,pokvarenost na schumia, prgavost na alonsa…ali mi se čini da je svaka faza bolje profilirana a ima tek 21 godinu. Koliko će prvenstava osvojiti pokazat će vrijeme a moglo bi biti puno puta.

    vettel i Hamilton su se provukli u poprilično lakim osvajanjima prvenstava, a max će u skoroj budućnosti mati landa i leclerca kao direktna rivale. tu čući i albon.

    https://www.youtube.com/watch?v=91JoW4mSiZo



    4
    -2

    6
    • Dietrich Mateschitz
      Ante Vetma glavni urednik Prikaži

      vettel i Hamilton su se provukli u poprilično lakim osvajanjima prvenstava, a max će iu skoroj budućnosti mati landa i leclerca kao direktna rivale. tu čući i albon.

      Lako je bilo Vettelu i Hamiltonu osvajati naslove u sezonama u kojima smo imali Schumachera, Alonsa, Raikkonena, Buttona, Rosberga… Maxa čekaju dokazani divovi poput Landa, Leclerca i Albona?
      To mi se čini u najmanju ruku nespretno rečeno.



      14
      8

      6
      • Blue Flag
        BrrZiiii Prikaži

        imaš pravo iz rakursa velikih imena, ali sa tada slabijim autima što nisu baš bili toliko konkurentni pa nisu imali niti rezultate, kao npr vettel zadnjih 6 godina, iako je imao auto prošle godine. Nije se dokazao kao takvo ime-sam pao, sam se ubio +1 Max

        nekako se nadam trkama sa kraja osamdesetih do recimo 94. ovo kasnije je u trkačkom prosjeku/napetosti po sezoni bilo mlačno, iako je bilo fantastičnih trka

        Ham je posljedica schumijevog doprinosa Mercedesu i bio je nikakav za borbu protiv hama i vettela, Alonso u spletu nevjerojatnih okolnosti, button niotkud sa genijalcem brownom ali sa spektakularnom vožnjom u kanadi 2012….mene zanimaju direktni dueli. ne 1-2 u trci….več desetak u promjenama pozicija po vozaču. Austrija je baš bila takva za maxa, vettela, sainza



        4
        2

        2
      • OnlyAlonso Prikaži

        @Ante,kakav je bolid imao Vettel,isto takav kakav sad ima Hamilton,da se tako uzimat prventva kad je momcad odradila sjajan posao po pitanju dizajna i samih karakteristika bolida,takvi ljudi su se nasli u pravo vrijeme na pravom mjestu,da su dobri vozaci,naravno da jesu ali ruku na srce ko bi ih onda mogao dobit?



        3
        1

        2
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        imaš pravo iz rakursa velikih imena, ali sa tada slabijim autima što nisu baš bili toliko konkurentni pa nisu imali niti rezultate, kao npr vettel zadnjih 6 godina, iako je imao auto prošle godine. Nije se dokazao kao takvo ime-sam pao, sam se ubio +1 Max

        Pričao si o imenima, ne o autima. Ako kažeš da je VET/HAM bilo lagano, a VER će biti teško zbog Norrisa, Leclerca i Albona – to nema smisla.

        @Ante,kakav je bolid imao Vettel,isto takav kakav sad ima Hamilton,da se tako uzimat prventva kad je momcad odradila sjajan posao po pitanju dizajna i samih karakteristika bolida,takvi ljudi su se nasli u pravo vrijeme na pravom mjestu,da su dobri vozaci,naravno da jesu ali ruku na srce ko bi ih onda mogao dobit?

        Dobri vozači pronađu dobre bolide. Izuzetno je rijetko da neki dobar vozač završi u lošem bolidu na duži period vremena.



        4
        -3

        7
      • Blue Flag
        BrrZiiii Prikaži

        Ante…pa da dominantan auto + prosječan F1 vozač – botas, dobro plasiran možda i prvak kao i rosberg.

        nisam rekao da će biti teško već da i albon,leclerc i lando pokazuju znakove dobrih vožnji, a ustalom to je manje više ekipa iz kartinga…svi mladi i godine koje dolaze uz izjednačavanje auta, što je također neminovno (barem po promjenama pravila pa ako se netko kao merc bolje ne snađe…)

        hoću reći…u doba Honde bilo je uvijek 4 ekipe koje imaju šansu za prvenstvo. isto tako i u eri Renaulta…danas je to nemoguće komparirati, pogotovo zadnjih 6 godina, a prije toga 4 red bulla a prije toga 8 godina ferrarija



        2
        -4

        6
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Motori momčadskih prvaka:
        Ford sedam prvenstava za redom (68-74)
        Honda šest prvenstava za redom (86-91)
        Renault šest prvenstava za redom (92-97)
        Ferrari 6 prvenstava za redom (99-04)
        Renault 4 prvenstva za redom (10-13)
        Mercedes 6 prvenstava za redom (14-19)

        Nešto se malo promijenilo 98, 05-09 i to je to ostalo su nizovi dominacije pojedinih motora.

        15 sezona 1984-1998 samo su Williams i McLaren osvajali momčadski naslov uz iznimku 1995 – Benetton



        12
        11

        1
  8. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Je, vozi kao nikad prije, a to što je prije vozio često i nije bilo za pohvalu, vidjeti ćemo drugi put da li će Leclerca proći ovako na mišiće.
    LH je prejak za njega.



    5
    3

    2
  9. Pirelli Hypersoft
    Einspritz7 Prikaži

    Svako svojeg konja hvali .
    Toliko reklame za njega u posljednje vrijeme , da ne ide možda na prodaju ? Ili zbog toga što mu ostaje na neki način uloga “dvorske lude” u F1 , da razveseljuje puk svojim krševima . lomovima , udaranjima , da stvara cirkus kad već nema uzbuđenja u borbi za vrh.
    Pratim F1 cca 30 god. i moram priznat da nitko nije bio ovoliko precijenjen i propagiran , kao što je to Max Verstappen.
    Od početka ga se gura i rukama i nogama , otac , RB , pa čak i suci. Želi se od njega napraviti instant prvak , a znamo svi kako to obično biva kada se želi takvo nešto napraviti na brzinu i kada se preskaču stepenice.
    Šta je on to silno napravio , kakvih uspjeha ima u F1 , da ga se toliko hvali (a ruku na srce , ima već dosta sezona i utrka iza sebe) ? Čak štoviše , koga je to on od ozbiljnijih momčadskih kolega dobio ?
    Svetogrđe je izjednačavati Verstappena i Hamiltona ili Verstappena i Vettela , pogotovo da je bolji od njih. A pitanje i kako bi se Max proveo i s ovim novim mladim vozačima , da su mu momčadski kolege (Ocon , Leclerc , Norris , Russell …)
    Može on osvojiti naslov , ali nekako najveći argument za to je činjenica da će mu karijera biti duža od vozača prijašnjih generacija , jer je upravo njegovim dolsakom u F1 dobna granica pomaknuta na 17 g. (čak nekad pomislim da je to pomaknuto samo zbog njega). Jer da nije toga , sada bi mu već karijera kronološki bila lagano u silaznoj putanji.
    Uz to , Max je bahat , nekulturan , primitivac , koji malo malo kolege vozače a i suce naziva pi…ma , idiotima i sl.

    I zbog toga mu od sveg srca želim da nikada ne osvoji naslov !



    8
    2

    6

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.