Određen datum za otvaranje sezone 2020. (15. ožujak)

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 5 godina 2 min 1 komentara

Potvrđeno je da će sezona Formule 1 2020. započeti na Albert Parku u Melbourneu 15. ožujka.

VN Australije je zadržala svoju poziciju prvog vikenda u kalendaru – četverodnevni događaj će prema rasporedu započeti u četvrtak 12. ožujka, s prvom F1 akcijom na stazi dan kasnije u petak.

Taj datum znači da će se otvorenje sezone još jednom ugurati između australskog praznika rada i početka nove sezone australske nogometne lige.

Utrka na Albert Parku 2020. je također dvostruka obljetnica s obzirom da će se obilježavati 25. obljetnica premještanja VN Australije iz Adelaidea u Melbourne, ali i 70. obljetnicu početka F1.

„S ponosom objavljujemo da će, kao što je to bio slučaj već dugi niz godina, iduća sezona FIA-inog Formula 1 svjetskog prvenstva krenuti u Melbourneu“, rekao je F1 predsjednik i direktor Chase Carey.

„Albert Park je jedna od najpopularnijih staza na kalendaru, veoma cijenjena od svih koji rade u Formuli 1. Entuzijastičan prijem od strane australskih navijača čini ovu stazu zaista jedinstvenom i posebnom.

Nema boljeg mjesta za početak sezone 2020., koja će biti značajna s obzirom da će sport slaviti svoju 70. godišnjicu.“

– Chase Carey

„Također nam je drago da će Rolex, koji je jedan od naših Globalnih Partnera već dugi niz godina, nastavitibiti glavni sponzor VN Australije 2020.“

– Chase Carey

Direktor korporacije Velike Nagrade Australije Andrew Westacott je nadodao:

„Organizacija Melbourneove 25. utrke Formule 1 priziva uzbuđenje i interes, i kao što su rekli 1996., ‘Melbourne – koje odlično mjesto za utrku!“

Imamo najveći program na stazi od svih Formula 1 događaja u svijetu te u kombinaciji s količinom i kvalitetom zabave van staze, može se naći ponešto za svakoga te je to događaj koji se jednostavno mora iskusiti.“

– Andrew Westacott

Odgovor

1 komentar

  1. Formula1
    f1zd Prikaži

    Čuvaj se martovskih Ida! ;)


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.