Marko ponavlja: nema planova za Gaslyjevu zamjenu

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 5 godina 2 min 9 komentara

Još jedan tjedan i još jedno opovrgavanje tračeva o tome kako su dani Pierrea Gaslyja u Red Bullu odbrojani od strane njegove momčadi.

Druga utrka za redom da je Gasly bio kompletno zasjenjen od strane svog momčadskog kolege, Maxa Verstappena. Dok je Nizozemac pobijedio na utrci za VN Austrije, Gasly je završio sedmi – te ga je Verstappen pretekao za krug.

Takav rezultat je još jednom probudio pitanja planira li Red Bull, koji je poznat po brutalnom tretiranju vozača koji podbacuju, zadržati Gaslyja.

Red Bullov savjetnik Helmut Marko inzistira kako je odgovor i dalje: da.

„Pierre radi jako puno unutar momčadi i zato je on puno češće u simulatoru. Mi također nemamo planova zamijeniti ga s nekim drugim vozačem.

On radi s mladim inženjerom što mu također ne pomaže. Povrh toga, izgubio je potrebno samopouzdanje s onim sudarima u Barceloni.

Također smo vidjeli i nekoliko dobrih utrka od strane Pierrea te ćemo raditi zajedno na tome da ga vratimo u formu.”

– Helmut Marko

Međutim, iako je Gasly prema ovome siguran za 2019., iduća godina bi mogla biti vidno drugačija ukoliko se ovaj Francuz ne iskaže.

Marko je nadodao:

„Razmišljati o postavi za 2020., to nećemo raditi do rujna ili listopada.“

– Helmut Marko

Odgovor

9 komentara

  1. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Pa dobro, ovo je samo dokaz da ga neće mijenjat tijekom sezone, ali da za sljedeću sezonu nije siguran. Ovo mi zvuči kao da ga upozoravaju da se mora drznuti(kako bi rekao jedan naš slavni košarkaški trener) ili leti iz Red Bulla na kraju sezone. Nadam se da će se drznuti i pokazati da nije on tu tako loš.



    5
    4

    1
  2. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Pa taj je pored Hartlya izgledao ko prvak… Zamisli koliko je tek HArtly loš i koliko je Torro Rosso bio hendikepiran lani.



    4
    2

    2
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Ispada da je lani Toro Rosso imao Maxa i Ricija a ovi u RBu Gaslya i Hrtlya da bi Torro Rosso bio bolji od RBa. Ja sam to pricao konstantno da TR nije neka prava slika s Hondinim motorom koliko taj motor valja jer su vozaci oba bili pocetnici, sa ekipom koja nema realno budget mclarena i renaulta da bi se usporedivao motor Honde i Renaulta kroz te 3 ekipe. Sada valjda vidimo da moze i Honda biti dobra kada netko zna sloziti bolid i kada taj bolid vozi top klasa vozac.



      12
      11

      1
  3. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Ne vjerujem da je Gasly spor ili da nije za F1, ima u njemu potencijala, imao je prosle godine odlicnih nastupa u TR. Problem mora da je dublji i da mu RB bolid ne odgovara. Jos imas Maxa za kolegu koji je vec opjevan.
    Nemoguće da jednostavno nema brzinu, zato jer je RB brzi za najmanje sekundu po krugu u usporedbi sa sredinom poretka, a on se bori s Renaultima i McLom…



    2
    2

    0
  4. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Ukoliko Red Bull u slijedeće dvije tri utrke ostvari rezultat s kojim se može boriti za drugo mjesto u poretku , a Pierre zakaže onda je odPierredio svoje Gastly.



    1
    1

    0
  5. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Nije da nemaju opcija
    Nez može li Alonso voziti hondu, a sem njega imaju Okona, ili Botasa, zavisi kako se rjesi pitanje u mercu za dogodine



    1
    0

    1
  6. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Da. Nemaju planova za G. zamjenu, nego će mu još i pomoći:

    „Pierre radi jako puno unutar momčadi i zato je on puno češće u simulatoru. Mi također nemamo planova zamijeniti ga s nekim drugim vozačem.

    On radi s mladim inženjerom što mu također ne pomaže. Povrh toga, izgubio je potrebno samopouzdanje s onim sudarima u Barceloni.

    Također smo vidjeli i nekoliko dobrih utrka od strane Pierrea te ćemo raditi zajedno na tome da ga vratimo u formu.”

    Ali kod Red Bulla, i ne treba neki poseban i uhodan plan; skinu te kao Kvyata one godine, a ti se misli zašto nisu imali planova, ali ipak izgubiš mjesto u kokpitu Red Bulla. Unatoč tome što nema plana za zamjenu……

    Tako da mister G. ima šanse do kraja godine ( maximalno ) za popraviti se, inače…..
    Mogao bi dobiti priliku još na početku 2020.-e, baš kao što je Kvyat imao timing za dobiti pedalu……


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.