Binotto „se srami“ toga da su momčadi odbile plan o vraćanju prošlogodišnjih guma

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 5 godina 2 min 13 komentara

Ferrarijev šef momčadi Mattia Binotto je kritizirao suparničke F1 momčadi koje su glasale protiv prijedloga da se vrate prošlogodišnje smjese guma.

Prijedlog, koji je Ferrari podržao, je privukao podršku pet od deset momčadi na glasovanju u petak. Većina od sedam glasova je bila potrebna da se prijedlog prihvati.

Binotto je rekao kako je F1 uživala u boljoj utrci u Austriji zbog bližeg utrkivanja između vodećih momčadi te da bi vraćanje prošlogodišnjih guma još više približilo momčadi.

„Očito, danas je bila dobra borba. Uobičajeno imate dobre borbe kad nemate jedan bolid koji radi iznad svih očekivanja, tako da je ovaj vikend bio odličan u tom pogledu.“

– Mattia Binotto

„Mislim da smo propustili odličnu priliku ovaj vikend s odlukom o gumama. Mislim da cijela F1, trebali smo napraviti nešto. Ponekad puno raspravljamo, a ništa ne radimo.

Tako da me i dalje jako sram toga da nismo promijenili specifikacije guma za ostatak sezone jer je to bila odlična prilika da nekako pokušamo približiti momčadi.“

– Mattia Binotto

Međutim, McLarenov šef momčadi Andreas Seidl, koji se protivio vraćanju prošlogodišnjih guma, je uzeo zanimljivu utrku u Austriji kao pokazatelj da su momčadi donijele dobru odluku kad su odlučile ostati na ovogodišnjim gumama.

„To je bila odlična utrka za gledati za fanove Formule 1, što mislim da je bilo krajnje potrebno nakon svih diskusija koje smo imali proteklih tjedana. I mislim da to također potvrđuje kako trebamo biti jako pažljivi s kratkotrajnim mjerama ili akcijama u pokušaju da popravimo nešto.“

– Andreas Seidl

„Kao što sam rekao na konferenciji za novinare u petak, imamo problem koji je puno veći, a to je razlika u brzini između vodećih momčadi i momčadi iz sredine poretka.

To je nešto na što se moramo fokusirati da odradimo kako spada za 2021., i da ne ublažimo ove prijedloge koji su trenutno na stolu u narednih tri mjeseca zbog različitih proturječnih primjedbi od različitih momčadi sa svojim vlastitim agendama.“

– Andreas Seidl

Odgovor

13 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Binotto pokusava biti Totto



    2
    2

    0
  2. Fia
    Realista Prikaži

    Ma Binotto mimozica, bolji mi je bio Arrivabene, malo vise karaktera cini mi se



    7
    6

    1
  3. DeanZamet Prikaži

    E moj Binoto….najlakše je za vlastitu nesposobnost optuživati druge…..



    7
    5

    2
  4. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Srami se ti koliko hoćeš.



    3
    3

    0
  5. Kimi Raikkonen 7
    Pitstop Prikaži

    Pa zašto i bi? Svi ste znali kakve će biti gume, imali ste prilike isprobati ih prošle godine. I sad kad su neki bolid konstruirali i dizajnirali prema takvim gumama, trebali bi glasati za promjenu istih jer, eto neki nisu napravili dobar posao sa dizajnom bolida i time možda kompromitirati sebe u budućim utrkama. Yeah wright



    9
    7

    2
  6. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Polako, ali sigurno Binotto postaje drugi Todt. Čak si malo i sliče. Ovu godinu će još malo vježbat širit krila, ali slijedećih godina uz možda jednu ili dvije kadrovske promjene možete očekivati Binotto eru.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.