Nobuharu Matsushita stigao do prve pobjede sezone u Austriji!

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 5 godina 4 min 0 komentara

Japanac Nobuharu Matsushita (Carlin) stigao je do svoje prve ovosezonske pobjede u Formuli 2 u uzbudljivoj glavnoj utrci na austrijskom Red Bull Ringu. Prva je to pobjeda za Matsushitu nakon sprint utrke u Mađarskoj 2017. i treća pobjeda sveukupno.

Drugo mjesto pripalo je Luci Ghiottu nakon sjajne vožnje u drugom stintu, dok je treće mjesto na kraju ipak pripalo polesitteru Nycku de Vriesu jer je trećeplasirani u cilju Sette Camara zbog kazne od 5 sekundi pao na peto mjesto iza Huberta.

Start je prošao bez incidenata, a vodstvo je uspio zadržati Nyck de Vries. Anthoine Hubert nije uspio dugo zadržati drugo mjesto, prošli su ga Matsushita i Zhou. Najveći gubitnik bio je Mick Schumacher koji nije uspio krenuti u krug zagrijavanja, a trebao je startati sedmi. Iz boksa je uspio krenuti u utrku, no završio je na 19. mjestu s krugom zaostatka. Incident smo zamalo imali prije starta, Ryan Tveter, debitant iz Tridenta, se zamalo izvrtio i zabio u zid na izlasku iz zadnjeg zavoja u krugu zagrijavanja.

U šestom krugu dolazi do kontakta između DAMS-ovih vozača u trećem zavoju. Sette Camara je pogodio stražnji kraj Nicholasa Latifija zbog čega se Kanađanin izvrtio i sa šestog pao na 16. mjesto. Camara je zbog toga dobio spomenutu kaznu od 5 sekundi koja ga je koštala podija.

Krajem istog kruga kreću ulasci u boks, većina vodećih je to odradila u tom ili krugu kasnije. Krug više na stazi se isplatio Luci Ghiottu koji je tako preskočio Huberta i timskog kolegu Zhoua za treće mjesto iza de Vriesa, tada vodećeg od vozača s odrađenim boksom. Zhou je ubrzo nakon toga doživio kraći problem s bolidom, na startno-ciljnom je pravcu naglo usporio, ali je problem do prvog zavoja nestao i Kinez je nastavio utrku, međutim, pao je na 15. mjesto.

U vodstvu su bili Gelael, Mazepin, Maini, Calderon, O’Ward i Tveter, odnosno vozači koji su startali na tvrđim gumama. Mazepin u 22. krugu prolazi Gelaela, a dva kruga kasnije to čini i Arjun Maini. Uskoro ih stiže i Nyck de Vries koji u 33. krugu prolazi Mazepina i vraća vodstvo na stazi.

Ipak, de Vries nije uspio dugo zadržati to vodstvo. Nobuharu Matsushita je unatoč nekoliko krugova mućenja s vožnjom iza Ryana Tvetera bolje sačuvao svoje gume te u 35. krugu u prvom zavoju prolazi ispred de Vriesa i preuzima vodstvo utrke. U istom krugu de Vries gubi mjesto od Ghiotta.

Ghiotto je bio blizu Matsushitu, ali Hondin junior nije dopustio Talijanu da mu se približi te je do kraja sačuvao vodstvo i pobijedio po prvi put od povratka u Formulu 2. De Vriesa je na stazi do kraja prošao i Sette Camara, ali je Brazilac zbog kazne vraćen na peto mjesto.

Guanyu Zhou se na kraju solidno oporavio od tehničkih problema i završio šesti ispred Louisja Deletraza i sutrašnjeg polesittera Jordana Kinga. De Vriesovi najbliži konkurenti danas nisu briljirali, Latifi je nakon izvrtanja od strane timskog kolege izvukao tek deveto mjesto, dok je posljednji bod pripao Jacku Aitkenu nakon loših kvalifikacija.

Novajlije na gridu nisu uspjele ostvariti impresivne rezultate, Maini je bio najbolji kao 15. odmah ispred Tvetera, dok je Red Bullov junior O’Ward završio posljednji s krugom zaostatka.

Sprint utrka vozi se sutra u 11 sati!

Vozač Momčad Zaostatak
1 N. Matsushita Carlin
2 L. Ghiotto UNI-Virtuosi Racing 2.963
3 N. de Vries ART Grand Prix 10.428
4 A. Hubert BWT Arden 10.786
5 S. Sette Câmara DAMS 12.720
6 G. Zhou UNI-Virtuosi Racing 15.514
7 L. Delétraz Carlin 16.541
8 J. King MP Motorsport 22.321
9 N. Latifi DAMS 23.184
10 J. Aitken Campos Racing 32.919
11 J. Correa Sauber Junior Team by Charouz 35.892
12 N. Mazepin ART Grand Prix 35.988
13 G. Alesi Trident 39.890
14 C. Ilott Sauber Junior Team by Charouz 46.138
15 A. Maini Campos Racing 49.454
16 R. Tveter Trident 70.057
17 S. Gelael PREMA Racing 75.742
18 T. Calderón BWT Arden 76.586
19 M. Schumacher PREMA Racing 1 krug
20 P. O’Ward MP Motorsport 1 krug

Konačni rezultati Formule 2 2019.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.