Raghunathan kažnjen nakon glavne utrke – zabranjen mu nastup na idućem GP vikendu!

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 3 komentara

Mahaveer Raghunathan, 20-godišnji Indijac s nizozemskom licencom i vozač MP Motorsporta, dobio je devet kaznenih bodova nakon današnje glavne utrke u Francuskoj i time došao do 12. kaznenog boda koji donosi automatsku zabranu nastupa na idućem GP vikendu.

Raghunathan je dosad odvozio devet utrka u Formuli 2, a ovako izgleda njegov put do zabrane nastupa, tj. popis njegovih prekršaja:

  • Bahrein – dvaput prošao pored kockaste zastave
  • Azerbajdžan – na treningu nije stao na vagu kad je pozvan; u sprint utrci prestigao vozača prije safety car linije prilikom restarta
  • Monako – u glavnoj utrci izašao sa staze i stekao prednost te se sudario s Jackom Aitkenom; u sprint utrci presjekao prvi zavoj prolaskom preko izlaska iz pitlanea
  • Francuska (danas) – pogrešno odradio sve tri procedure virtualnog safety cara, zaradio 15 sekundi vremenske kazne i 3 kaznena boda za svaki VSC

Raghunathan je tako u samo 9 utrka uspio skupiti 12 kaznenih bodova, od toga 9 u jednoj utrci, nešto što gotovo sigurno nitko prije njega nije uspio, a pitanje je hoće li itko uspjeti ponoviti ili nadmašiti. Ovime je svakako stao uz bok na legendarnom Yujiju Ideu, japanskom vozaču kojem je 2006. nakon samo četiri utrke u Formuli 1 oduzeta superlicenca.

Zabranu nastupa na GP vikendu nismo tako davno vidjeli u Formuli 2 – prošle je godine nakon niza prekršaja u Silverstoneu Santino Ferrucci kažnjen zabranom nastupa na čak dva GP vikenda.

Iduće utrke Formule 2 voze se već idućeg tjedna na austrijskom Red Bull Ringu, a MP Motorsport bi kao zamjenu ponovo mogao pozvati iskusnog Artema Markelova. Markelov je u Monaku mijenjao Jordana Kinga i ostvario odlično četvrto i šesto mjesto. Kasnije je izjavio kako je otvoren za još nastupa u F2 ako ga momčad pozove – s obzirom na rezultate iz Monaka i činjenicu da Markelov nema obveza u Super Formuli idućeg vikenda, Rus se čini kao najizglednija opcija.

Osim Raghunathana, nakon glavne utrke u Francuskoj je kažnjena i Tatiana Calderon, također zbog nepravilno izvedene procedure prilikom izlaska VSC-a. Ona je to napravila dvaput te joj je dodano 10 sekundi na vrijeme utrke.

Sean Gelael je proglašen krivcem za sudar s momčadskim kolegom Mickom Schumacherom zbog kojeg su obojica Preminih vozača odustali u prvom krugu. Indonežanin će za kaznu u sprint utrku krenuti iz pitlanea.


Odgovor

3 komentara

  1. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Gdje se može pogledati utrka?


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.