Kvjat promijenio kompletnu pogonsku jedinicu, startat će sa začelja

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 0 komentara

Toro Rossov vozač Daniil Kvjat dobio je potpuno novu Hondinu pogonsku jedinicu za VN Francuske. S obzirom na to da 4 od 6 dijelova prelaze dozvoljeni broj komponenti po sezoni, zbroj kazni prelazi 15 mjesta i automatski znači start sa začelja.

Honda je u Paul Ricard donijela drugu ovogodišnju nadogradnju motora koju su dobili svi vozači Red Bulla i Toro Rossa osim Alexandera Albona. Kvjat je bio bliže kazni, stoga je odlučeno da će Albon biti taj koji će kasnije dobiti nove dijelove.

Osim Honde, novi je motor za VN Francuske pripremio i Renault. Za razliku od japanskog proizvođača koji je svima osim jednom vozaču dao novi motor, Renault je novi motor omogućio samo Danielu Ricciardu. Riječ je “Spec-B” motoru kojeg su planirali uvesti kasnije, ali su ga zbog ubrzanog razvoja uspjeli donijeti već na domaću utrku. Upravo zato što je momčadi domaća utrka Hulkenberg nije dobio novi motor – Nijemcu bi to donijelo kaznu na gridu koju Renault nije htio ovdje.

Osim motora, Ricciardo je dobio novi turbopunjač i MGU-H, isto kao i Verstappen, Gasly te Stroll.

Nove dijelove dobili su i Ferrarijevi kupci, drugu ovosezonsku bateriju dobili su Grosjean, Magnussen, Raikkonen i Giovinazzi. Sve promjene osim Kvjatovih ne donose nikakve kazne.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.