Binotto: Mi smo pobijedili

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 57 komentara

Ferrarijev šef Mattia Binotto kaže da je Sebastian Vettel “moralni pobjednik” VN Kanade nakon što su mu suci dodijelili kaznu od 5 sekundi na završno vrijeme.

“Mi smo danas pobijedili.”

– Mattia Binotto

“Iskreno mislim da smo bili najbrži na stazi danas i to je važno.”

“Definitivno ako pogledate publiku nitko ne misli da je Sebastian mogao učiniti nešto drukčije u toj situaciji.”

“Kad je izišao van staze vozio je na limitu svaki zavoj svakog kruga. U tom smislu jest napravio pogrešku, ali smo bili na rubu s gumama. Očigledno, kad se vraćate na stazu nemate gripa, upravo ste bili na travi, ne možete ništa napraviti i to je on napravio.”

– Mattia Binotto

Binotto je odbacio nagađanja da je Vettel namjerno izišao široko da se obrani od Hamiltona:

“Ne vjerujem da je imao bilo kakvu namjeru da to učini. Ostao je ispred cijelu utrku. Prvi je prošao ciljem, za nas je on moralni pobjednik.”

“Važnije od toga – kao ekipa smo dokazali da još uvijek možemo biti kompetitivni. Puno je utrka ispred nas i vratit ćemo se s još više energije. Znamo da imamo slabosti na kojima moramo raditi, ali sezona nije gotova.”

– Mattia Binotto

Odgovor

57 komentara

  1. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Ovo su opravdanja i argumenti navijača i sudionika kao da gledam ples sa zvijezdama. Djetinjasto i glupo.



    8
    -17

    25
    • Michael Schumacher
      Slavenowsky Donator Prikaži

      @Dani a po čemu ste vi to objektivni?

      Koliko se je puta Hamiltonu progledalo kroz prste? Isto tako dal ova pobjeda nešto bi značajno promijenila u spamionatu?

      Nemojte biti licemjerni, kao i glavešine u Mercedesu kada pobjeđuju onda žele jak Ferrari, a kada se Ferrari milimetarski (“čak”) približi onda se hvatate za najmanju slamku i kukate.

      Ferrari je juče bio daleko od savršenog, opet strategija očajna, te isto tako niti jedan krug na hardu tokom slobodnih treninga. Juče je Vettel odradio vrhunsku vožnju, sačuvao se od Hamiltona.

      I treba naglasiti da Hamilton je digao frku oko Vettela, a onda ga gurao na P1 mjesto, pa može li gore od toga?

      Djaba ti jarane tolike titule i pobjede kada ti zvizde na podijumu.

      Hamilton u 70 krugova nije imao niti jedan pravi napad na Vettela, vidno je imao brzi bolid, još je dva puta blokirao kotače, dakle nisi jarane zaslužio da pobjedis. Kasnije hinje iz bixa mu javljaju da se štedi, samo da prati Vettela.

      Objektivno da je Vettel uticao na Hamiltona da ima fizički kontakt sa bolidom ili zidom, ja sam za diskvalifikaciju Vettela, ko ga jebe kada je sam sebi dželat, ali ono juče je bilo jadno.



      11
      11

      0
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Dani je IMO objektivniji od tebe.
        Sve je zakuhalo to što je Vettel napravio ozbiljnu grešku i izletio na travu. To nisam čuo ni od jednog navijača Ferrarija da je priznao!
        Da je on bio u elementu, ništa se od ovoga ne bi desilo.

        I treba naglasiti da Hamilton je digao frku oko Vettela, a onda ga gurao na P1 mjesto, pa može li gore od toga?

        Hoćeš da kažeš da Vettel ne bi se prijavio incident na team radio da je bio u toj situaciji? Nema tu puno mudrosti, svaki potez se prijavljuje inžinjeru pa onda ide u dalju proceduru.
        Ferrari je juče bio daleko od savršenog, opet strategija očajna, …
        Mercedes nakon boxa od -1 sec je napravio -5 sec.

        Djaba ti jarane tolike titule i pobjede kada ti zvizde na podijumu.

        Zviždalo se i Vettelu, Schumacheru (ovoga su čak gađali konzervom u sred utrke) i Rosbergu.
        Jel’ i za njih vrijedi isto?



        4
        -10

        14
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        Tebi nema pomoći, jednom u životu izviri glavu iz rupe. Samo kontriras većini, s puno priče niti jednog argumenta. A 2 x si nedorečen u konverzaciji samnom gdje čekam odgovor na hibridnu tehnologiju i famozne retrovizore.

        Dakle pišeš samo ono što želiš, ako misliš ići u dublju raspravu onda ostani dosljedan i ne eskiviraj.

        Ako ja nisam dovoljno objektivan, onda su tu mnogo veće face koje jesu, ne mislim na ovaj forum već bivši prvaci F1 i učesnici. Ovdje samo vidim vas Mercedes fanove kako advokarite.

        Isto tako procackaj historiju mojih komentara vidjeti ćeš koliko sam objektivan i kritički nastrojeni prema Ferrari-ju dok vi ste ko sekta…



        7
        5

        2
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Tebi nema pomoći, jednom u životu izviri glavu iz rupe, kontriras većini, s puno priče niti jednog argumenta

        Ovo ne znam da li se odnosi na danas ili inače, ali s obzirom kakva većina ovdje preovladava moguće je da si u pravu. Ovo sa argumentima ti je smiješna rečenica, pogotovo što nisi naveo gdje sam to puno pričao bez argumenata.

        A 2 x si nedorečen u konverzaciji samnom gdje čekam odgovor na hibridnu tehnologiju i famozne retrovizore.

        Odgovor na hibridnu tehnologiju nemam. Nisam još nigdje vidio da je MGU-H ugrađen u cestovne automobile.
        Sa dobrim dijelom tvog teksta sam se složio pa nisam htio da pišem u pravu si ovdje, ovdje nisi upravu …
        Retrovizori … ne sjećam se da sam ostao išta dužan. Ako misliš da jesam, napomeni me gdje je to pa da ispravim svoju grešku. Možda je i tu sličan slučaj bio,

        Dakle pišeš samo ono što želiš, ako misliš ići u dublju raspravu onda ostani dosljedan i ne eskiviraj.

        Naravno da pišem ono što želim i dok god budeš na nivou kao što si do sada bio, uvijek ću rado raspravljati sa tobom.
        Eskiviram samo ako procijenim da nema fajde se dalje raspravljati.

        I još jedan EDIT
        Ne znam kako uspijevaš da vidiš samo nas fanove MErcedesa kad nas ukupno ima cca 5 koji pišemo na ovom forumu.



        2
        -3

        5
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Navijaci Mercedesa kao sekta, e tu ti brate prestaje svaka objektivnost :)

        Za ostalo ne zelim replicirati… nema smisla ispravljati bilo cije misljenje, ni tvoje a ni moje



        2
        -3

        5
      • Michael Schumacher
        Slavenowsky Donator Prikaži

        @Har Kl

        Ja jesam navijac Ferrari-ja, ali sam freelancer, ne idem tamo gdje vecina, vec gdje mi logika nalaze. Ne hvalim Ferrari bez razloga, niti ih kudim, sve ima svoje vrijeme i mijesto. Ja ovdje nikada nisam se kacio na neki kometar i davao vjetar u ledja istom, samo da zadovoljim svoje potrebe, tj da budem u pravu.

        Da budemo realni, ovdje nema objektivnosti, ovdje ima samo afirmacija i negacija, klackalica koja nikada ne staje. Napisao sam vec u jednom postu kako je Vettel bio pod pritiskom, pokusavali su izvuci maksimum iz bolida, a za to postoji “space shuttle” na volanu, koji sasvim sigurno ometaju vozaca da pronadje pravi mode. i DA,Vettel je napravio gresku, izletio sa staze, ali treba uzeti u obzir da je Hamilton na tvrdjim gumama bio nenormalno brz, ali isto tako nije znao pronaci pravi nacin za preticanje, pokusao je da iskoristi Vettelovu nepaznju, ali i to je bilo isuvise rizicno. Hamilton nije bio u manevru za napad, niti je bio pola svoje duzine naspram Vettela, pa ga isti zatvarao u zid.

        Idealan pokazatelj je Monako 2016, situacija totalni copy – paste, , ako cemo gledati subjektivno onda svaki navijac Hamiltona ce reci, Ricci nije imao kud, a isto tako situacija za preticanje je bila riskatna. Dakle imamo dokaze, ne stvaramo nikakav alibi. Zbog cega bi?

        Naravno da bi i Vettel trazio da se proispita reakcija Hamiltona, ali koliko je puta zaista Hamilton bio kaznjen za neke svoje postupke? Bilo je dosta sumnjivih situacija, kroz koje se je Hamilton lagano provlacio. Da mi rodjeni otac vozio u Monaku kao Hamilton i bio kaznjen za to, onda Kanada se ne treba uopste komentarisati. Pravila moraju biti doslijedna. Ne mozemo manevar Max-a u Monaku, poistovijetiti sa Kanadom, Max je fizicki uticao na kontakt izmedju njega i Hamiltona, dakle mogao je da probusi gumu ili nesto jos gore da napravi, no 5+ s je u tom momentu bila najblaza kazna i sramotna.

        Evo mozda najbolji pokazatelj cijele situacije, je Hamiltonova sutnja na komentar Vettela, kako on nije nista uradio “pogresno”, mozda i nije, ali je ipak prijavio slucaj, a da stvar bude gora sutio je na Vettel-ov komentar, te ga na kraju vukao sebi na P1 postolje? Hamilton ne da je u tom momentu bio malo licjemjeran, vec se i popisao na sudsku odluku, koja je od vecine poznatih faca okarakterizirana kao smijesna i pogresna, jednostavno pustite momke da se utrkivaju…
        _________________

        Sad da se dovezem na retrovizore,:

        Slavenowsky wrote: ↑Sub Svi 11, 2019 13:02
        … Retrovizori izlaze iz okvira regularnosti, izazvale su reakciju, jer to je bio izrazito uočljiv detalj kod Mercedesovih nadogradnji. Takve stvari uzdrmaju konkurenciju, zato sam i rekao da ne spavaju.

        Har Kl wrote: Može li link kojim se potvrđuje da boldana izjava je činjenica, a ne mašta?

        Slavenowsky wrote: I ja samo iznosim činjenice, nisam nikakav insajderi. I btw svi pričaju o njima, te ih spominju u kontekst-u “neregularnosti.

        Jedno logičko razmišljanje – zašto odlučiti ne voziti za trkaci vikend sa nadogradnjama koje su legalne i funkcionalne, pogotovo kada je konkurencija donijela dosta nadogradnji?

        Kao prvo one estetski izgledaju brtualno + ako su efikasne, ne vidim nikakav razlog povlacenja, postoje jedino dva: da ne donose ništa efikasnosti od standardnih (možda nešto sitno), te da nisu legalne.

        Ne bi ovo bilo toliko bitno da se nije jedan pametnjakovic javio i rekao “kako znam lupiti i ostati ziv”??? Zanimljivo je bilo da si se ti javio i trazio objasnjenje, nakon njegovog komentara? Pa evo daj mi sad odgovor.

        _________________

        Sad sto se tice hibridne tehnologije, napisao sam komentar, da tehnologija iste, ako se radi o biciklu, baza je uvijek bitna. Sistem KERS se pojavio jos 2008, dakle tehnolgija F1 lagano prelazi u novu sferu, koja ce kasnije biti hibridna. Cim se pojavila baterija u F1, to je jasan pokazatelj u kojem smijeru ide.

        F1 do prije 10 ili 15 godina nije imala nikakve veze sa cestovnim vozilima, vec sa brendiranjem, tj neke marke automobila su imale profit upravo zbog dobrog marketinga. Danas tehnologija F1 prelazi lagano na cestovna vozila, tacnija hibridna tehnologija je nista drugo nego ekoloska osvijestenost. La Ferrari, Mercedes AMG Project One, su doslovno prototipi bolida F1. Tehnologija koju imamo u F1, se isto tako prenosi na cestovna vozila, naravno ne fizickim putem da auta izgledaju kao F1, vec njihova tehnologija, pocevsi od softwere-skih, pa do mehanickih komponenti. Od 2014 nikada nije bila veca expanzija hibridnih automobila na cestama, danas u EU svako 3 auto je hibrid. Dakle Mercedes je odavno imao bazu kako da razvije ovako superioran motor.

        Mercedes je svoj hybride prestation na sajmu 2012 godine u Parizu, dakle, koncept je sigurno bio razvijan daleko prije. Mozes reci, da taj motor nema veze sa F1, sto si i upravu, ali ako razvijas neki motor, koji se u buducnosti spominje kao velika alternativa, onda zasto ne bi izasli iz zone komfora i poceli da razvijaju tehnologiju koja ce se i naci u F1. KERS se pojavio 2008, dakle temelji su postavljeni.

        Mercedes je klasicni auto proizvodjac koji puca na globalno triste, hibridna tehnologija je za njih bila jako primamljiva, a za Ferrari nije. Ne tvrdim da je Mercedes imao vec gotov motor i cekao da se iz vedra neba pojavi neko ko ce reci “eh hajmo na hibride”, vec jednostavno pricamo o nekome ko je vec imao razvijeno znanje o hibridima i opet to nije nista lose. Jednostavno imaju dosta srece, oni su pronasli Sveti Gral F1, terorizirali su nas 4 godine. Napravili su najbolji motor, plus nisu dali da drugi razvijaju motor, tacnije jesu ali na kapaljku.

        I evo, kada se sve sanere i oduzme, kada napokon dobijemo malo neizvjesnosti na utrkama, gdje Mercedes i dalje dominira, gdje napokon budu malo skinuti sa trona, dodje sudija i pokvari sve to? Ne mislim da je pokvario to da se napokon skine Mercedes, vec jednostavno sto priroda to nije dozvoljavala, bila je lavovska borba dvaju najboljih vozaca, publika je uzivala 70 krugova i zasto kvariti to sve? Nece Mercedes puno izgubiti, niti ce Ferrari se vratiti na pravi put, ali eto barem nek se nesto desava.



        1
        1

        0
  2. Mercedes
    F1MercedesTeam Prikaži

    Samo cvili… ?



    8
    -19

    27
  3. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Ajde Binotto ne kakaj, il hebi sve po spisku ko Seb u Mexicu ili suti.. U biti, bolje kreni cistit razinu nesposobnosti pitwalla.. Ovu bitku ste izgubili..



    6
    -2

    8
    • Sebastian Vettel 5
      dzalac Prikaži

      Tako je, ponasaju se kao mekusci, da je seb u rbu pa horner ne bi sutio niti sekunde a za marka ne moram ni komentirat….svaki tim se bori za svoje a iz ferrarija samo sute i primaju udarce



      5
      5

      0
  4. Formula 1
    ivanP Prikaži

    Nikako niste bili najbrzi na stazi ali nikako,da je ham uspio proci pravio bi pola sek po krugu zbog toga i zal za ovom pobjedom,na medijumu to je izgledalo egal!zasto nema pritiska ferarija,zasto nema zalbe na odluku,mercedes i ham bi izazvali treci svjetski rat da je obrnuto!!



    9
    9

    0
  5. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Jeste al` u qurtzu…..
    Pobijedićete ako se budeš žalio na ovu odluku sudaca (valjda ima pravo žalbe?) i ako se žalba usvoji.
    I ako se Benz nakon toga ne žali, pa se to opet ne promijeni, itd,………



    1
    1

    0
  6. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Pobijedili ste vi kao i SDP…



    6
    -5

    11
  7. Fernando Alonso
    Tab F1 Prikaži

    Gdje je ponos i žar koja krasi ferrariste. Ove izjave su goli k…
    Ovi tehničari ne znaju nego tehničku rečenicu složiti, daj malo emocija uključi, pošalji sve “politički” u p.m., prijeti i slično, a ne ovo!!!!



    8
    8

    0
  8. Nelson Piquet
    Grah0 Donator Prikaži

    Da je ovakva krađa napravljena ekipi RB Marko bi već prijetio povlačenjem iz F1, i mekušci iz FIA bi im vratili pobjedu.



    1
    1

    0
  9. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Vi ste jadni, ako se ovo mora izjavljivati poslje utrke…
    “Važnije od toga – kao ekipa smo dokazali da još uvijek možemo biti kompetitivni.” Dokazati se valjda treba netko poput Renaulta, a vi koji imate sve moguce resurse a ponajvise onaj najbitniji – novac.

    Cak bi se i slozio sa ovom izjavom “Mi smo danas pobjedili”, ali da seb nije napravio gresku i da niste kaznjeni (neovisno o tome je li kazna ispravna ili ne, trenutno je vazeca), sto je dio utrkivanja, ili cemo pobjednika proglasiti onim koji je do ca. 50 kruga bio vodeci?



    3
    -3

    6
  10. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Vi ste kao ekipa dokazali opet nesposobnost jer ste povukli Leclerca u box 10 krugova prekasno. Da je na vašem mjestu Red Bull naprabvili bi ljudi double pit stop sa Vet i Lec i vjerojatno bi uzeli 1-2.

    Aj bok.



    9
    9

    0
  11. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …ne razumijem sve vas koji ste kritizirali jučerašnju taktiku ferrarija…što vi želite zapravo?…jučer je ferrari odradio utrku ala mercedes , taktički bez pogrešaka…drugi vozač čuva leđa prvom tako da mu ne stavlja dodatni pritisak na leđa da ovaj ima brinuti samo o lewisu iza sebe…apsolutno nikakva pogreška…to je nešto što se radi ukoliko želiš pobjedu kad nisi najbrži u race pace-u…charles je pokušao u prvom stintu malo pritisnuti, kad nije išlo napravili su ono što se radi u tim trenucima…OSIGURAVA 3 mjesto i točka…binotto je izjavio sve što treba izjaviti…ako ste vi u nekom drugom filmu od prijašnjih utrka (kad je bilo grešaka i to velikih) to ostavite po strani…sebastian je utrku odvozio super i plan B je značio da prelaze na taktiku za POBJEDU jer su u subotu bili sigurni da neće uspjeti zadržati mercedes iza sebe…navija se srcem, a želje i pozdravi nisu za analizu utrke…



    5
    -1

    6
    • Dan Gurney
      Crash Donator Prikaži

      Zaista je tuzno ako se ne salis..



      2
      1

      1
    • David Croft
      Ferrari Prikaži

      Slažem se.
      Jučer smo sve dobro odradili.



      4
      0

      4
      • F1puls Portal
        Sarma Donator Prikaži

        Šta je tu bilo dobro? Opet amaterska greška, čuj sve je bilo dobro bacili Leclerca 10 sekundu iza Hamiltona, ne mogu vjerovati…

        Trebali su ih jednostavno zvati u istom krugu ili Leclerca ODMAH krug poslije, imali bi u najgorem slučaju opet 1-3, ali bi Leclerc bio ODMAH iza Hamiltona, ovako su čekali OPET nekoliko krugova i šta su napravili??? Stavili ga 10 sekundi iza. Kreteni… Čuj osigurava 3 mjesto, daj molim te… Vjerujem čak da bi Leclerc i izašao ispred Hamiltona. No, uglavnom još jedna amaterska greška…



        8
        5

        3
      • Alfa Romeo
        limitmaker1 Donator Prikaži

        …imali bi 1-3, nemogućnost napada na merc i iste gume…safety car da je bio?…bottas na ledjima sa mladjim gumama…uopće ne gledate utrku kao cjelinu i nepredvidive situacije…ako ne razumijete utrku nemojte uopće komentirati jer su vam komentari za vrtić…



        3
        -3

        6
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        @Sarma
        Leclerc je ostao duže tako da može napasti Hamiltona pred kraj na 8 krugova svježim gumama…ne bi ga prešao na istoj strategiji…vidili smo koliko smo bili na limitu kada smo se branili od Mercedesa koji je bio očito brži.

        Sa Leclercom nisu imali što izgubiti…imao je sigurno 3. mjesto i vrijedi pokušati nešto drugačije u tom slučaju.
        Na kraju jednostavno nismo imali brzinu da pratimo Mercedes, čak ni na novijim gumama…kako onda očekuješ išta drugo?

        Što bi Leclerc dobio sa tim da je pratio Hamiltona u boks? Ništa.
        Ovako dobije ŠANSU pa, ako se nešto otvori, super…isto tako 8 krugova više u prvom stintu mu je davalo šansu da u slučaju VSC-a ili SC-a profitira DEBELO.

        Po meni sve ispravno.



        2
        -2

        4
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        @Ferrari
        Koju mrtvu sansu.. O cemu ti pricas..
        8 krugova mladje gume kojima Pirelli predvidja 70 – ogromna prednost da se sa 2-3 sekunde spustis na 10, fantasticno..
        Jadan Ham se znojio od pomisli na Leclerca koji je bio 10 sekundi iza..
        U toj prici je i Vettel koji je cak i stopao brzeg Hama tako da je bila strasno glupa odluka odustat od pritiska na Hama sa Leclercom..



        1
        -1

        2
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        @Crash

        Sve sam objasnio već…
        Nije ga mogao pritisnuti u prethodnom stintu gdje je Ferrari izgledao bolje na Medium gumi…u drugom stintu na Hard gumi Mercedes je letio.

        Ferrari je bio na limitu (pogotovo Seb naprijed)…i opet kažem 65% šanse da će u Kanadi izletiti VSC ili SC…vrijedi pokušati ostati duže na stazi i uzeti veliki profit od toga jer nemaš što izgubiti.

        Leclerc ne bi mogao pritisnuti Hamiltona da su ušli u isto vrijeme jer su čak i kad je on bio na 8 krugova novijim gumama, ova dvojica vozila za 2-3 desetinke brže od njega na novim gumama…
        Tempo naprijed je bio ubojit i ne bi ništa dobio sa tim da je ušao u isto vrijeme u boks.

        Da je VSC ili SC izašao kada je još bio vani, onda bi bili genijalci?
        Uostalom, nije ništa ni dobio ni izgubio…ne vidim što je tu bilo loše.

        Leclerc je trebao jednu mirnu čistu utrku sa dobrim rezultatom i tako je bilo.



        1
        0

        1
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Ali nije isto kad ti je netko na 2-3 sekunde pa kad udjes u promet dodje do 1 sekunde ili kad je netko na 10.. Malo nekad bacis oko i u retrovizor ..
        Opet kazem, Seb je i kocio Hama tako da vjerujem da je Lec mogo ostat u igri i prva trojka u 4-5 sekundi..
        VSC ili SC je samo puka sreca, nemas sta s tim racunat pogotovo kad si u prvom stintu pokazo da nisi drasticno sporiji od protivnika nego si li-la.. Koliko je postotak da je nesto bas tim profitiro na nacin na koji ti potenciras odigravanje Leclercove taktike?


        0
        -2

        2
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        @Crash

        Nije isto…Leclercu bi se debelo isplatilo čekati i dočekati taj VSC ili SC jer bi vrlo vjerojatno preuzeo vodstvo u utrci, ili bi se vratio između Vettela i Hamilton na puno novijim gumama…rizik koji je vrijedilo uzeti jer ne bi nikad realno napao Hamiltona.

        Štoperica ne laže…



        2
        1

        1
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Mercedes brži, a Bottas je kasnio 30 sekundi. Možda onaj hamiltonov. Da su Leclerca zvali prvog dok je bio na 2.5s iza Lewisa , mali bi ga prošao ziher kroz bokseve, a Seb i Lewis bi ušli istovremeno.


        0
        -1

        1
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Osigiravas 3 mjesto da bacis leclerca nakon izgubljenih 10 sec iza Verstapena. Stvarno logika ti je na mjestu. Ferrari da zna napraviti double pit stop kao Merc ili Rb jucer bi skinuli Hsmiltona na pola utrke sa 2 mjesta a onda bi imali sigurno prvo mjesto i cuvanje leda sebu. Ovako su oni osigurali Hamiltonu 2 mjesto i prostor ako pogrijesi da nema ga tko kazniti. Leclerc je usao prekasno da moze ista napraviti. Valjda je cilj kada si iza Lewisa 2 sec da ga undercutom probas prestici a ne ostati dugo vani i i izgubiti 10 sec da nemozes vise ni tamo ni vamo.



      2
      0

      2
  12. mika Prikaži

    Baš suprotno, sezona je na žalost gotova


    0
    0

    0
  13. Ferrari
    KimiForever Prikaži

    Moj Binotto aj se ti uvati dizajniranja i tehnikalija, a dizanje prašine i skandala pusti nekome drugome. Ovakav mlaki tj. nikakvi pristup nakon očite greške sudaca, je nezamisliv u Ferrariju bia u eri Todt / Brawn. Oni bi bili povukli obojicu sa dodjele pehara, a o hajci nakon utrke da i ne govorin.
    Ode se zapriti odlaskon iz sporta, pa čoviče vodiš najstariju F1 ekipu koja jedina ima pravo veta i nema vozača na ovome svitu koji ne bi tia vozit za Ferrari, alo sinko pa ne vodiš Minardi pa da se bojiš svoje sjene ako slučajno FIA-i zapritiš, šta će ti napravit, izbacit te možda????

    Nažalost, samo se pokazuje ono šta svi mi ode znamo, a to je da tehničari nikako nisu vođe i nemaju tu karizmu zbog koje bi ga neko slijedia svugdi i radia sve šta ti kaže. Uzmimo na primjer Wolf, Briatore, Horner pa čak bi i Steinera uzea nakon onoga jučer, koji je mrtvo ladno odbrusia Magnussenu. To vođe čine odbruse kad moraju i dignu na noge sve živo kad misle da su zakinuti, a ne poklope se ušima i komentiraju bit će bolje idući put i dozvoljavaju da ih se u krajnju ruku i ponizuje i sramoti sa ovakvin odlukama.



    1
    -2

    3
    • avalon Prikaži

      KimiForever … i šta bi binotto dobija da je “urliknija” , da je “povuka” seba , charlesa sa podija šta bi navodno uradili todt , brawn ? NIŠTA ! mercedes je kako mi se čini “siva eminencija” današnje F 1 ka šta je bija kardinal richelieu . luj XIII je bija kralj , a vladar francuske u to vrime bija je siva eminencija richelieu . tako je već neko vrime u F 1 …. FIA je kralj ali F 1 vlada siva eminencija mercedes . kako drugačije protumačit njihov nedozvoljeni test od 1000 km guma dok su muku mučili sa njima ? bez posljedica … lani su na njihovo žaljenje iz pirellia 3 trke vozili sa gumama koje se koriste OVE SEZONE , a na kojima su ono vozili 8 istina tek kratko vrime ) i prije te 3 trke . valjda su bili zadovolji i te gume danas imamo . istina , LH je izjavija posli predsezonskih testiranja da nema ništa pohvalno izjavit o tim gumama ali ako znamo ( šta se više puta potvrdilo u praksi ) da lewis jedno govori , a drugo misli onda …. jesu li se “poigrali” sa felgama ( rupe ) nekoliko trka pa su sami odustali da ne bi FIA neki tim stavija u nezgodan položaj svojom žalbom ? jesu li o ovim PU bili upoznati , znali više od drugih i prije “promocije” istih … ako bernie nije laga ? jesu li “palili ulje” koristeći tkz party mod u Q i zbog toga bili neprikosnoveni ? je li lani whiting nagradija bottasa jokerom kad je sjekući šikanu zadrža poziciju ispred maxa , a za iste ili slične situacije su alonso i ocon na toj trci kažnjeni ? mercedesovci su “ozbiljnije” kažnjavani u eri rozberga tj kažnjavan je rozberg . zašto ? jer je LH počeja gradit karizmu već u McL ( valjda mu je to dozvolija dennis ) izjavom ( posli nekih kazni ) da ga valjda kažnjavaju jer je crnac . i ajde ti tada kažnjavaj njega pa ispadni rasista . valjda je to bila svrha izjave LH . nastavku “gradnje” karizme doprinija je brawn “zanemarivši” rozberga , a “isturivši” LH . ima tu nekoliko interesantnih TR koja mogu ukazivat na to . dolaskom tota i bottasa pozicija , karizma LH je zacementirana i sad mu zaista u nikojem pogledu ne može niko ništa . pokazatelj je ovo jučer . uz neospornu vozačku kvalitetu od samih početaka je zna kako utjerati strah “u kosti” , kako se “igrat” psihom timskih i ostalih kolega koje je smatra opasnim za svoje ambicije . FIA je onim kako je kažnjavan jer je crnac malko uplašija , McL objavom telemetrijskih podataka na twitteru jer nečim u timu nije bija zadovoljan . dennis mu je dozvolija da alonsa “baci u zapećak” , sa kovalainenom nije treba ništa poduzimat , sa buttonom skoro nište ( osim onoga kako ba he button “odbacija ka prijatelja na facebooku ili twitteru …. ne sjećam se ) , sa nicom je vodija specijalni rat pričajuči prije GP njemačke kako nico nije ni bija u njemačkoj ( a NR je tamo ROĐEN ) , aludirajući kako je NR odrastao sa “zlatnom žlicom u ustima” za razliku od njega . izjava “Dopustite mi da vam kažem: Dolazim iz nepoznatog mjesta u Stevenageu, živio sam na kauču svoga oca. Nico je odrastao u Monaku među privatnim zrakoplovima, hotelima, jahtama i svim tim stvarima. ” za taj isti na BBC – evoj emisiji Sports Personality of the Year je izjavija “To je zapravo bio san za sve nas kao obitelj da učinimo nešto drugačije. Za nas da izađemo iz sirotinjskih četvrti.” ( upotrebio je izraz SLUMS . čelnik vijeća ( valjda je to gradonačelnik ? ) stevenagea je tim povodom izjavija je kako je to razočaravajuće i da se ljudi osjećaju vrlo uvrijeđeno. zašto ovo pišem ? jer mercedes je po svemu pokazanom siva eminencija F 1 zbog toga jer u svojim redovima ima LH koji valjda ima urođeni dar za “plašenje” ako je to jedino rješenje ili psiho igrice , veličanje svoga ega putem neartikuliranih izjava tipa “Nico je prokleto snažan natjecatelj.” Hamilton kaže za Francuski L`Equipe . “Jamčim vam to. On je podcijenjen” , a sve je radija da se NR podcijeni . ili iz 2013 . ” Sebastian je izvrstan svjetski prvak. I ne samo to, on je odličan čovjek koji je humorističan i ponizan. Zaslužuje sav uspjeh kojeg je postigao. Samo sam zahvalan što vozim u razdoblju s ovako velikim vozačima poput Sebastiana.” da bi samo 18 dana posli izjavija No, ono što je jasno za mene je to da bi Fernando [Alonso] ostvario puno više nego Vettel. Pobjeđivao bi još lakše”, a di je ono komplimentavanje MS posli osvojene titule lani …”.Novi peterostruki svjetski prvak Lewis Hamilton kaže da bi se Michael Schumacher ipak trebao smatrati najvećim vozačem Formule 1 svih vremena.” a “zaboravija” je na svoju izjavu iz 2016. kad je NR osvojia titulu , a LH ima na “kontu” 3 i bija poprilično daleko od MS ( 4 titule daleko ) Hamilton je u intervjuu za njemački Kolner Express zatražen da usporedi sebe i Scumachera. “Trofeje sam osvajao svojim vještinama, nisam se koristio sredstvima kao Michael” zbog toga jer su mu dozvoljavali , dennis na početku u McL pa brawn u mercu LH , lik koji ne poštuje nikoga pa ček ni grad i žitelje grada u kojem je rođen i živio je “siva eminencija ” F 1 . e da … i “pumpač” svoga ega šta se da zaklučit iz izjave dane 2015. posli osvajanja 3. titule “Mislim da netko drugi ima šansu samo kada ja napravim pogrešku. Sve dok ne pobijedim samog sebe, vjerojatno mi nitko ne može oduzeti titulu,” na što je ex kolega button primjetija “On prilično brzo postaje arogantan. Nitko od nas nije kompletna“ da se osvrnem i na ovo kako “tehničari nikako nisu vođe i nemaju tu karizmu zbog koje bi ga neko slijedia svugdi i radia sve šta ti kaže.” aludiranje na binottov “blagi nastup” povodom ovog događaja … Wolf, Briatore, Horner … na koga je to toto zna “graknuti” ? na LH … aha , kako ne , samo na NR , je li to briatore radija alonsu ? horner maxu ? pa znamo da je max dok je vozija TR odbija naredbu da propusti sainza pa ? je li mu ta “poslušnost” naudila da ne dođe u RB kad je kvyat “otpušten” posi samo 3 trke ( od toga jedno postolje ) dapače , posli svake maxove piz*arije ( čak i prema ricciardu ) horner i marko su stajali iza maxa . steiner je odbrusija magnussenu ? naravno , to je radija i grosjeanu ali da su ova dvojica “kalibra” npr LH , maxa ko bi se usudija odbrusit im ? karizma “šefova” bi bila veličine makovog zrna . primjer … kad je “nekad davno” maldonado naletija na pasicu za štetu na bilodu renault je optužija svoga vozača mada je uobičajeno da vozači “jašu” pasice . a nedavno kad se to desilo LH je li itko njega optužija ka šta su uradili pastoru ? pastor je bija “obični prolaznik ” kroz F 1 , a LH je predodređen da postane apsolutni rekorder u povijesti F 1 i da s trona “smakne” englezima “obljubljenog” MS . neka bude kako pjeva britanska domoljubna …. Rule, Britannia! :) :) :) PS jedino sa čime sa apsolutno slažem da dizanje prašine i skandala binotto treba prepustit nekom drugom samo niti je bilo niti sad ferrari nema likove tipa toto , marko ili nekad briatore . ne mogu ni zamislit da su domenicali , mattiacci , arrrivabene mogli bit ka toto , marko , briatore , a takav nije ni binotto . izgleda da F 1 drmaju englezi , mercu je doba ova uloga jer valjda im paše imiđu u prodaji “civilnih” vozila , a uz slavu i novčići nisu zgorega zar ne ? ;)



      10
      7

      3
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        Haha koji je on Darth Vader.


        0
        -3

        3
      • Jody Prikaži

        Uvijek naklon na komentaru i uvijek potpisujem sve izreceno od avalona



        2
        0

        2
      • Alfa Romeo
        rapante Prikaži

        avalon..mislim da se ne slažem..kako se sad odjednom sve preokrenuluo i ništa se više ne poguduje Ferrariju,pa do jučer su svi govorili da se kroz cijelu povijest poguduje Ferrariju?! I šta sad? Mislim da moć Ferrarija je još uvijek velika u formuli jedan a to govori i sama “bonus” isplata momčadi Ferrarija koji ostali ne dobivaju(mislim na povijesno naslijeđe itd..)…..mislim da stoji ona da bez Ferrarija formula 1 nije više fomula 1…jednostavno rečeno Ferrari je sinonim za formulu 1,bilo to nekom drago ili ne,Merc se pojavio prije pet ili šest godina,od kad je Ferrari u formuli 1?!



        1
        -3

        4
      • Ferrari
        zanzaro Prikaži

        Avalon, svaka čast. Tu i tamo, rijetko nađeš volje, ali tko čita sa razumijevanjem shvaća sve (bez obzira na mala slova, zareze i te gramatičke pizd..) Vidim da nemaš baš nešto previše istomišljenika, ne ulazim u to zašto je to tako, ali moram ti priznati da tvoje opservacije pročitam sa svim guštima!
        LP iz Pu!



        1
        -1

        2
      • Ferrari
        KimiForever Prikaži

        @avalon
        Ja se slažen da je Mercedes siva eminencija šta san neki dan i napisa u komentarima u članku di Wolf govori kako ih je na vrhu održala promjena filozofije ili se tako nekako zva članak, ali da li to onda znači da se sve ostale ekipe moraju poklopit ušima i dozvoljavat da in se rade ovakve stvari i činit kuco i gledat u pod jer se ime Mercedes ili Hamilton ne smi spominjat ko od Voldermorta (Harry Poter)? Da li onda sve ekipe ne moraju ni vozit slijedećih nekoliko godina dok Hamilton i Mercedes ne skinu rekorde sve ili skupljat eventualne mrvice sa poda, ako i padnu? Da li onda i mi koji pratimo ovaj sport, tribamo pomirit sa svin tin zbivanjima i pustit na miru to sve? Da li onda triba izgubit svaku emociju kad te se pokrade ovako očito? Da li sve ekipe tribaju ostat pokunjene i bit zahvalne zapravo šta imaju privilegiju gledat kako Mercedes i LH voze i prolaze pored njih ko da su nepostojeće i ruše rekorde sve?
        Ako je na sva ova pitanja odgovor da, onda ja više ne vidin smisal ovog sporta i utrkivanja općenito.
        Život me naučia da ako nema galame, nema ni promjena i ostaje sve po starome, a sadašnje staro ubija ovaj sport, tili to pojedinci priznat ili ne.



        3
        2

        1
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Vidjet ćemo koliko je velika moć Ferrarija. Tragično je da u F1 sude frajeri koji su gledali manje F1 utrka od mene. Onaj navodni F1 vozač među sucima je uspio završiti 16 F1 utrka u svom životu i osvojiti 3 boda i to 2 boda u kojoj su na postolju stajali F1 velikani: Thiery Boutsen, Alessandro Nanini, i Ricciardi Patrese. Satoru Nakajima je bio četvrti, a naš junak peti. Onda znate kakva je to bila trka. A preostali bod 1991 u Monacu također u kaos utrci u kojoj ga je James Hunt optužio za “disgraceful driving”…..

        Smiješno je što danas prolazi pod “bivši vozač F1”.



        3
        3

        0
  14. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ovaj Binotto cak ni neizgleda kao sef nego kao neki djecarac koji je tu slucajno upao. Ako vam je utjeha moralna pobjeda i nemate muda dizati proasinu oko ovakvih odluka nema od vas nista. Sve je to kod oveog vodstva Ferrarija mlako i nedoreceno kao i sve proteklih godina. Nisam za ceste promjene no nekoako mi izgleda da S.M dok je tu bio je drzao uzde u rukama a da je nakon toga dosta toga poslo nizbrdo jer ovo je za Ferrari sramotno i ispod svakog nivoa. Cuj to, moralni pobjednici…. a vala ako vas to tjesi uzivajte u tome. A i onaj vetto cuvsju godinama za gluposti a nikad da zastite prave intrrese ekipe kao kod promjena nekih stvari kao gume koje su mjenjane tokom 2013 i prosle godine a ti suti i cuclaj k…. Ferrarijev vetto bi upravo trebao biti za ovakve stvari da se bori protiv britanske hirerahije koja zeli u sportu napraviti sve sto zacrta. Ove gume su uvedene a vidljivo je bilo iz aviona lani da Mercedes na njima rastura. Uveli su ih na kukanja Mercedesa zbog navodne sigurnosti. Na takve stvari Ferrati treba lupiti sakom o stol i reci nemoze. Dok nebudu imali muda se prvo izboriti za sebe nece napraviti potreban korak da dodu blize cilju.



    2
    -4

    6
    • Alfa Romeo
      rapante Prikaži

      hahah pa šta se nisu izborili kroz povijest?! pa imaju još uvijek najviše osvojenih prvenstava itd..mercedes ne može to nikad dostići,a kao drugo pa jedini dobivaju bonus isplatu te zarađuju najviše u formuli 1!


      0
      -1

      1
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        5 timova dobija raznorazne bonus isplate.
        ferrari dobija najviše od tih 5:


        0
        0

        0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Dobija i Mercedes iako ima najmanje F1 staža od svih tih podmićenih.
        https://www.f1puls.com/38475



        1
        0

        1
      • Bernie Ecclestone
        Dani Donator Prikaži

        @wapi , Pa ne bi se baš složio oko mercedesovog staža. Imaju oni nešto godina i prije dugogodišnje stanke. O prisutnosti njihovih motora od 90-ih da ni ne govorimo. I da li po tebi RB zaslužuje više novaca od mercedesa?


        0
        -1

        1
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Williams i McLaren zaslužuju više, ali imaju bitno manje…. RB je također u prolazu kao i Mercedes.


        0
        0

        0
      • avalon Prikaži

        Dani … hahahahahaha , jak si “Pa ne bi se baš složio oko mercedesovog staža. Imaju oni nešto godina i prije dugogodišnje stanke. ” reci ti nama taj podatak koji samo rijetki znaju i ne može se nigdi pronać . RB ima 15 godina “staža” u F 1 , a mercedes ? mislim , sa one 2 iz 1954./55 . mercedes su pokrali jer im nisu računali sve one sezone kad su prodavali motore McL i sve su zaračunali McL . ako gledamo po “stažu , godinama rada ” ka tim onda RB ima 15 , a mercedes ukupno ( sa 1954./55. ) 12 sezona ;) kad bi gledali “kroz” motore koje su timovi williams iako je 44 sezone u F 1 ne bi treba dobit ni novčića jer nikad nisu imali svoj motor isto ka i McL sa 8 konstruktorskih , 54 sezone ali sa “tuđim” motorima . na tvoju žalost “staž” se veže uz tim , a ne prodavatelja motora i RB je ex stewart iz 1997 . ( koji je 5 sezona bija jaguar ) ali se njihov staž počima računati od 2005 . , mercedesov od 2010. kad je brawn GP “posta” mercedes . kako bi ti klasificira npr renault koji ka tim ima “staž” od 23 sezone + 15 sezona prodaje motora ? zaslužuje li i honda nešto “extra” novca/bonusa ? istina ka tim nisu dugo bili u F 1 8 sezona ali su 21 godinu prodavali motore drugim timovima , mercedes ( dok nisu oformili tvornički tim ) tek 14 sezona zj 7 godina manje od honde ;) prodavat maglu oko staža mercedesa pišući “Imaju oni nešto godina i prije dugogodišnje stanke. ” , a svak koga zanima može pronači podatak da je mercedes prije povratka u F 1 ka tvornički tim ima tek 2 sezone na svome “računu” :) :) :) :) nema veze , svojim “doskočicama” ,kontrama protiv većine ( osim kad ne staviš link ) uvik me nasmiješ … evo i sa ovim “tajanstvenim” podatkom o mercovom stažu prije dugogodišnje stanke si me nasmija . svaka čast jer smijat se navodno zdravo .



        2
        2

        0
  15. Rover
    zjurina Prikaži

    Cvilili ne cvilili, neki su jucer pokazali da nemaju ni postenja ni časti, a drugi pak da im je to potpuno strani pojam.
    A neki pak jos to isto pokazuju i dalje i danas.

    Senna se okrece u grobu …

    Edit: postavio repliku u post za koji nisam vidio da se ne vidi, pa ponavljam ovdje.

    & da, Lujo, ne da ti se tvoj uzor (kojeg btw nisi nii dostokjan niti ime izgovoriti) okrece u grobu,, nego mu se i zeludac valjda okrece od prezira.

    & da pita neko dole ” i šta ćemo sad?”
    E pa sad, vama ostaje ta mizerna pobjeda koja ce se pisat, a nama ostalima ostaje čast i čisti obraz !



    2
    1

    1
  16. Jody Prikaži

    Moj Matija.
    Nazalost nismo bili najbrzi na stazi, nego je SV odvozio odlicnu utrku i kvalifikacije iznad mogucnosti bolida.
    Nazalost nismo kao team imali dobru strategiju, osim ranijeg mjenjanja guma SV, nego smo Leclerca bacili u bunar, 10 krugova prekasnom izmjenom, umjesto da je ugrozavao Hamiltona i tako stitio ledja prvome.
    Nazalost nemamo nikakvu taktiku cijele sezone, ona se dogadja umjesto da se promislja.
    I dalje stojim pri stavu, da je barem do pola sezone trebalo biti jasno odredjeno tko je prvi vozac momcadi, bez obzira na talent, Leclercu je prva godina i mora pokazati strpljenje, to je skola zivota i vrlina. Kao da se malo ispuhao hype oko njega na forumu, tada me je vecina kritizirala za ovaj stav.
    Vidim Jupiter kroz prozor ali Za nas strastvene navijace Ferraria ne vidim sretan rasplet uskoro, jbg nazalost su brzi 0,3-0,4 sekunde najmanje. A imaju i Hamiltona.



    3
    3

    0
  17. Alfa Romeo
    rapante Prikaži

    Točno da su pobijedili i odliku engleskih sudaca je sramotna,no kako bilo Vettel pod pritiskom griješi,i sam je kriv,nije ni prvi ni zadnji put da Vettel griješi kad je pod pritiskom…Ham je karakterno i vozački bolji,makar navijam za Ferrari.I moje mišljenje pa sa tom brzinom kako je mogao ispraviti bolid tako brzo,a da ne dođe na njegovu putanju?!


    0
    -4

    4

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.