Abiteboul priznaje: Hülkenberg uzrujan momčadskim odredbama

Vijesti

Jelena Benger

Prije 5 godina 2 min 18 komentara

Šef momčadi Renault Cyril Abiteboul kaže kako su njihovog vozača Nicu Hülkenberga uzrujale odredbe u korist momčadskog kolege Daniela Ricciarda tijekom Velike nagrade Kanade.

Hülkenberg je po svježe gume u boks ušao osam krugova kasnije od Ricciarda, te se činilo da je pred kraj utrke brži. Jako se približio Australcu, nakon što ga je prošao Max Verstappen u Red Bullu.

Međutim, dva su Renaulta zadržala svoja mjesta na stazi do kraja utrke. Ricciardo je utrku završio na šestom mjestu, a Hülkenberg na sedmom.

Abiteboul je za britanski Motorsport.com priznao kako je ekipa primijenila momčadske odredbe i time spriječila izravan dvoboj svojih vozača na stazi.

„Daniel je bio na nešto starijim gumama, nego Nico, a isto tako se borio protiv nekoliko brzih bolida. Očito je da mu gume nisu bile u tako dobrom stanju.“

„Nico bi vjerojatno bio dovoljno brz da ga prođe, ali rekli smo ‘treba nam ovaj rezultat’.“

„Ne sviđa mi se što to moramo raditi, nije to stil naše momčadi i to je nešto što ne mislimo raditi puno puta.“

„Htio sam da se momčad vrati u igru, kao i da se vozači vrate u svoju od sljedećeg tjedna nadalje. Međutim, ovaj je vikend bilo važno da se što više približimo momčadi na četvrtom mjestu u ukupnom poretku, a to je McLaren.“

Velika nagrada Kanade je Renaultu donijela 14 bodova. Njihovi su se bodovi ukupno udvostručili i sada su s osmog mjesta došli na peto.

Abiteboul i Hülkenberg su razgovarali ispred Renaultovog motorhome-a nakon utrke. Na pitanje je li Hüklenberg ljut zbog odluke momčadi, Abiteboul kaže:

„Malo je uzrujan. I ja razumijem zašto.“

Cyril Abiteboul

Rezultati VN Kanade
1. slobodni trening
2. slobodni trening
3. slobodni trening
Kvalifikacije
Utrka


Odgovor

18 komentara

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Razumijem Nicu ali jos vise razumijem Renault.. Losa sezona, udvostrucenje bodova u jednom vikendu.. Nema smisla ista riskirat..



    13
    13

    0
    • Nico Hulkenberg
      Zec Prikaži

      A šta bi se riskiralo!? Opet bi bili na istim pozicijama. Hajde da Ricciardu treba taj bod u borbi za naslov, ali ovako je nepošteno.


      0
      -3

      3
      • Renault
        Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

        A šta bi se riskiralo!?

        Neznam jesi li gledao dva Haasa na VN Španjolske ove godine, 2 Red Bulla na VN Azerbaijana prošle godine, Rosberga i Hamiltona takodjer na VN Španjolske 2016 godine, itd, itd…. Ima tu rizika prika :)



        7
        7

        0
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Pa sudar da su pustili Hulka da napadne.. Bilo kakav kontakt koji bi eventualno ugrozoo bodove..


        0
        0

        0
      • Nico Hulkenberg
        Zec Prikaži

        U DRS zoni bi ga prestigao bez problema. A valjda je i Ricciardo dovoljno pametan da ne bi išao na nož kad vidi da je Hulk brži. Uostalom mogli su i Ricciardu javiti “Hulk je brži zamijenite mjesta” ili “prebaci na mješavinu 2 moramo štediti gorivo” itd, itd…


        0
        0

        0
  2. Mclaren
    raca Prikaži

    pa iskreno rečeno, mogao mu se skroz približiti i preteći ga u drs zoni, bez nekog rizika



    1
    1

    0
  3. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    u ovoj situaciji potpuno razumijem cyrila.



    3
    3

    0
  4. James Hunt
    Martin089 Prikaži

    Iako je potpuno razumljiva i opravdana Cyrilova odluka, na njegovom mjestu bih postupio drugačije.

    Pustio bih dečke da se bore, ali bih zabranio riskantne poteze, kako Rikijeve obrambene, tako i Hulkove napadačke. U svakom slučaju Renaultu ostaje jednak broj bodova, a možda bi motivacija obojici skočila.

    Ovako, sumnjam da je Riki dobio nekakav ego boost, a Hulku je samo za korak olakšana odluka za sljedeću godinu oko Red Bulla.



    2
    2

    0
    • Nico Hulkenberg
      Zec Prikaži

      Kakva odluka o odlasku u Red Bull!?



      3
      3

      0
      • Stefan Bellof
        pigmalion Prikaži

        Baš. Gasly je tek stigao u RB nakon STR,…… glasina nema veze, s logikom. Niđe veze….. što bi rekli.

        Ako već treba biti kao glasina, onda napravimo priču od toga; Max Vestappen u Ferrari 2020.-e, Vettel u F1 mirovinu, a Hulk u RB.

        Zamislite vozački par u Ferrariju; Leclerc – Verstappen za 2020.-u. :rofl:

        Glasina, malo mašte, špekulacija,…. i eto priče; Nico Hulkenberg u RB za 2020.-u.

        :rofl:



        1
        1

        0
      • James Hunt
        Martin089 Prikaži

        Mislim da sam pročitao negdje da je Red Bull zainteresiran za Hulka :)



        1
        1

        0
  5. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Kao što mi je bilo razumljivo da Leclerc ne prestiže Vettela u Australiji, tako mi je i ova situacija, iako je nisam skontao u utrci i čudio se otkud Hulk iza Riccija 5-6sec u zadnjim krugovima, kad mu je bio u DRS-u.

    Žao mi je Hulka u jednu ruku, ali u drugu ruku posve razumna odluka Renaulta, jer je Ricci bio dosta bolji vozač u Kanadi i zaslužio tu poziciju :)



    3
    3

    0
    • Sebastian Vettel
      Pastor Prikaži

      Ne bih rekao da je bio dosta bolji. Izvukao je bolji krug u kvalama, i to je to. Hulk ga je pratio prvi stint na pristojnom odstojanju, s obzirom da je između njih bio Gasly. I prešao je Bottasa odmah na startu. Poslije je imao brži tempo od Bottasa na softu, dok su svi ostali već zamijenili soft. Dosta je produžio stint na softu, u odnosu na ostale, a i dalje je držao dobar tempo. Kasnije je prešao Gaslyja kroz boksove, i vratio se 2 sekunde iza Ricciarda. Onda je imao nekih problema sa mjenjačem i pao je na nekih 5, 6 sekundi. Na kraju je opet uhvatio Ricciarda, vjerovatno zbog svježijih guma. A i Ricciardo je svoje vjerovatno malo uništio branjenjem protiv Bottasa.



      6
      6

      0
  6. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Hm,….. koliko je to istina?

    Nisam nikada, vidio ljutog Hulka.
    Čak i kada je ležerno na prošlogodišnjoj VN Mađarske ( ili 2017.-e !? )……. prišao i prigovorio kolegi Magnussenu, a Kevin mu odbrusio s*** my b****……. Hulk nije bio ljut,…. samo ga je malo zateklo. :)



    1
    1

    0
  7. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Ako se netko dosad još nije uvjerio koliko je Verstappen bolji vozač od Gaslyja mislim da je ova trka to dokazala. Ja sam ponosno sretan što su oba dva Renaulta ispred jednog Red Bulla, znači potpuno čistom trkom su završili ispred. Mislim da bi Red Bull trebao zamijeniti Gaslyja i Kvyata, jer Kvyat koliko god bodova izgubi svojim glupim sudarima ili greškama, opet bi na kraju osvojio dosta više bodova od Gaslyja. Naravno, to je samo moje mišljenje.



    7
    7

    0
    • James Hunt
      Martin089 Prikaži

      Da je Max vozačina naspram Gaslyja, slažem se 100%. Ali ogromnu ulogu je igrala strategija, točnije gume. Da je Max bio na istom setu i iste starosti kao Gasly, Ricciardo i Hulkenberg, prošao bi samo Gaslya. Usudio bih se reći da je Renault daleko prešao Hondu što se tiče performansi, jer uz najbolju šasiju na gridu, Red Bull nije mogao Renaultu jučer ništa. Također, samo moje mišljenje i zapažanje.



      2
      1

      1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.