Kubica ljutit na ekipu: “Mislio sam da vozač ispred ima prioritet”

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 6 komentara

Robert Kubica nije bio presretan strategijom Williamsa na prošloj utrci u Monaku. Poljak je u početnom stadiju utrke bio ispred Georgea Russella, ali je ciljem prošao tri mjesta iza svog kolege, nakon čega je posumnjao da je za to kriva strategija.

“Mislio sam da vozač koji je ispred dobije strateški prioritet u odnosu na onog koji je iza?” – upitao je Kubica ekipu dok je prolazio ciljem.

“Provjerit ćemo kad se vratiš tu.” – odgovorili su mu.

Kubica se kvalificirao na posljednju poziciju, ali je na startu prošao ispred Russella i Giovinazzija. Russell je počeo gubiti tempo na posljednjoj poziciji, ali je nakon sudara Charlesa Leclerca ponovo uhvatio priključak.

Vodeća četvorka u utrci je imala dovoljno vremena otići po nove gume, dok su ostali vozači bili preblizu jedni drugima da naprave isto. Dokaz su promašena zaustavljanja Daniela Ricciarda i Kevina Magnussena kojima je time uništena utrka.

Russell je u tom trenutku bio na posljednjem mjestu i Williams je iskoristio priliku da ga zaustavi u boksu jer nema što izgubiti, a vratio bi se u čist zrak čime bi maksimalno mogao iskoristiti nove gume.

Zanimljivo, prilikom izlaska sigurnosnog automobila Russell se nalazio blizu ulaska u boks. Pitao je ekipu treba li ući na zamjenu guma, a dok je čekao njihov odgovor toliko je usporio da se gotovo zaustavio na stazi.

Dvoboj dvojca iz Williamsa u potpunosti je bio gotov kad je Giovinazzi izvrtio Kubicu u posljednjem zavoju. Russell ih je tada zaobišao obojicu.

Williams je Kubici htio produžiti prvi stint i poručili su mu da je njegov tempo dobar, četiri desetinke brži od Landa Norrisa koji je bio ispred.

“Ne zanima me što drugi rade. Moram znati što ćemo napraviti s temperaturom stražnjih guma. One su sjebane.”

Kubica je na novim gumama dobio poruku da može pritiskati, na što je odgovorio:

“Već znam što treba učiniti.”

Forma ove sezone ipak sugerira da je Russell taj koji od Williamsovog dvojca zna što treba činiti.


Odgovor

6 komentara

  1. Michael Schumacher
    ruzinavi Prikaži

    Zbilja mi ih dođe žao. Od ekipe koja se prije par godina borila za postolja sa Bottasom i Masom spali su na borbe za 17. mjesto. Ne znam što im se dogodilo. Došao im Lowe iz Mercedesa i imali su šanse ostat pri vrhu, imaju Mercedesov motor. Netko mora i zadnji biti ali oni su zbilja zadnji.



    7
    7

    0
  2. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Ajde šta se pjeniš ionako su vam zagarantirana zadnja 2 mjesta



    2
    -5

    7
  3. Alain Prost
    aleneoprosti Prikaži

    Kubica ima pravo itekako šta reći. Stariji je i iskusniji, vozio je puno puta u Monacu, tako da ne znam čemu zadnja rečenica…



    4
    4

    0
    • avalon Prikaži

      “FORMA OVE SEZONE ipak sugerira da je Russell taj koji od Williamsovog dvojca zna što treba činiti.” početak rečenice je bitan , a ne iskustvo kubice u MC koji je zadnji MC vozija 2010. ( prije 9 godina šta je prošlo završeno vrime ) i završija na postolju 6 : 0 u Q i 6 : 0 u trkama za russella . istina u nekim Q kubica je ima minimalan zaostatak za kolegom npr u bahreinu 0,04 s , kini 0,028 s pa i u MC 0, 27 s no ima je i popriličnih zaostataka npr u španjolskoj 1,18 s ili australiji čak 1,7 s . i kome bi sad trebalo dat prednost , gradit budućnost williamsa ako zbog financija i fijaska prošle pa i ove sezone ( bar za sada ) williams ima nekakvu svjetlu perspektivu kubici sa 34 na kojemu je pauza/odsustvo iz F 1 zbog ozljede ostavila dubok trag ili russellu 21godišnjaku koji je lani osvojia titulu u F 2 ispred norrisa , albona . a svjedoci smo kako se dobro sa iskusnijim kolegama noriss i albon nose iako su početnici . za razliku od njih russell zbog slabog williamsa ne može pokazat šta zna ali “dere” kolegu i u Q i trkama . aktivni sportaš ne može živit od stare slave ( koju je kubica neosporno ima ) , godine prisilne pauze uradile su svoje i mišljenja sam da je robert treba prihvatit ponudu ferraria , a ne se blamirat na ovaj način . pa zar nije i lani jako loše vozija FP kad mu se ukazala prilika ? i sirotkin i strol su u FP postizali bolja vrimena u lošem williamsu . vetma je samo napisa da je “car gol” . svaka čast poljaku ali … jbga .



      7
      4

      3
      • Michael Schumacher
        ruzinavi Prikaži

        Nekako se i meni čini da godine ne vožnje F1 a definitivno ozljeda su ostavile traga na Kubicu. A i još vozi najlošiji bolid. Al eto, čovjek imao priliku opet sjesti u F1 bolid nakon 9 godina i nakon svega što je prošao. Volja postoji ali mislim da je vrijeme za F1 penziju.

        A sve me strah da će Russell završiti kao i Vandoorne u McLarenu. Čovjek došao kao prvak GP2 a znamo kako je završio. Imao je doduše nesreću da ima Alonsa za kolegu ali opet.



        2
        2

        0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.