Hulkenberg: Leclerc je bio previše nestrpljiv; Leclerc: Bio je to trkaći incident

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 3 min 6 komentara

Nico Hulkenberg vjeruje da je Charles Leclerc bio pretjerano nestrpljiv na jučerašnjoj utrci, te je “ambicioznim potezom” prouzrokovao njihov sudar.

Leclerc je krenuo s 15. pozicije zbog Ferrarijeve strateške pogreške u kvalifikacijama, a na početku utrke je iznenadio Romaina Grosjeana u Rascasse zavoju, te ga prošao u borbi za 12. mjesto.

Krug kasnije pokušao je na istom mjestu proći i Nicu Hulkenberga, ali mu je ponestalo mjesta. Udario je u zid stražnjom desnom gumom i izvrtio se u Nijemca.

Iako su obojica nastavili utrku – obojica su imali probušene gume. Hulkenberg je otišao u boks i time izgubio poziciju na stazi, što ga je kasnije koštalo šanse za borbu za bodove, a Leclerc je uz probušenu gumu dobro uništio i podnicu vozeći se prebrzo natrag do boksa.

Na upit novinara je li Leclerc bio preagresivan, Hulkenberg odgovara:

“Da, bio je. Najprije – došao je s velike udaljenosti, a onda mu ni ja nisam ostavio puno prostora. Vidio sam da će pokušati pa sam bio fer i otvorio volan da mu ostavim nešto mjesta, te da obojica možemo usporiti i proći zavojem.”

– Nico Hulkenberg

“On se izvrtio, samo me poljubio, mislim da ja nisam udario u zid ni ništa slično, ali mi je probušio stražnju gumu. Mislim da je u tom trenutku bio definitivno previše ambiciozan.”

Hulkenberg kaže da su mu na radio javili o Leclercovom potezu u krugu ranije:

“Znao sam za pretjecanje Grosjeana na tom mjestu, inženjer mi je to javio.”

“Osjetio sam da će pretjecanje doći, ali svejedno morate izvagati svoje šanse i kao vozač prepoznati što je prava prilika, a što ne.”

“Sve u svemu – mislim da je danas bio malo previše nestrpljiv, očigledno frustriran nakon jučerašnjih kvalifikacija. Međutim, ovo je Monako i ovdje tako ne ide.”

– Nico Hulkenberg

Leclerc kaže da je morao riskirati s obzirom na svoju startnu poziciju, te misli da mu Hulkenberg nije ostavio dovoljno mjesta poput Grosjeana:

“Baš sam rekao Hulkenbergu da mislim da se radilo o trkaćem incidentu, ne vjerujem da mi je ostavio puno mjesta.”

– Charles Leclerc

“Morao sam riskirati, što smo i učinili, a bilo je zabavno na početku. Nažalost, završilo je loše, ali tako to ide u Monaku.”

“Nažalost, kad krećete s 15. pozicije, što nije naša realna pozicija, bilo je teško vratiti se.”

– Charles Leclerc

Grosjean je Leclercov potez u Rascassu opisao kao “kamikaza” potez, ali je kasnije profitirao kad je Leclerc izbacio sebe i Hulkenberga:

“Leclerc je bio vrlo, vrlo agresivan. Ostavio sam mu prostora samo zato da se ne dodirnemo, ali znao sam da netko neće učiniti isto to što i ja. Upravo to se dogodilo krug kasnije, tako da sam tu dobio dvije pozicije.”

– Romain Grosjean

Odgovor

6 komentara

  1. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Čudno da Grozan koristi glavu :)



    6
    6

    0
  2. Max Verstappen
    CroBottas Prikaži

    Leclerc izgorio od želje.



    10
    10

    0
  3. Alfa Romeo
    rapante Prikaži

    Čitam da je Ferrari postigao opet najveću brzinu u Monacu.



    4
    4

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Najvece brzine ovise iskljucivo o setupu i nerijetko je prije znao Ferrari biti brzi no zavojiti dio je takoder bitan faktor na stazi koji nosi puno vise vrmena nego sitne razlike u brzini na pravcu. Cak stovise to u monacu i nije neka bitna stavka ako si brz u ostalim djelovima staze. Nekada su Force Indije bile cesto najbrze radi aerosetupa sa kojim su cesto napatili protivnike da ih predu. Stoga sama brzina na pravcu negovori nuzno ciji je motor najjaci i ciji je bolid najbrzi. Mozes imati daleko brzi bolid na pravcu no ako balans i setup nije odraden dobro, to ces sve izgubiti na ostalim djelovima staze.



      3
      2

      1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.