Ferrari bi mogao u ekipu vratiti Simonea Restu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 3 min 8 komentara

Britanski Autosport piše kako Ferrari navodno razmišlja o vraćanju Simonea Reste u momčad nakon što je Talijan prošle godine otišao na poziciju tehničkog direktora Saubera (danas Alfa Romeo).

Resta je bio čelnik za koordinaciju u Ferrariju do sredine prošle godine, a od kraja 2014. je bio i na poziciji glavnog dizajnera. Nakon toga je otišao u Sauber koji je kasnije postao Alfa Romeo, gdje je i danas tehnički direktor.

Međutim, Ferrari navodno želi ojačati svoju strukturu i Binotto razmišlja o pozivanju Reste.

“Da, čuo sam glasine o tome. Kao ekipa – nema sumnje da se uvijek pokušavamo poboljšati i gledamo koje su nam slabije strane.”

“Simone je već bio u Ferrariju, sad je tehnički direktor Alfe Romeo. Razmišljamo da ga vratimo u nekom trenutku. Još nisam donio odluku o tome. Trenutno imamo čovjeka na njegovoj bivšoj poziciji u Maranellu, tako da se ne radi o jednostavnom rješenju.”

“Istina je da razmišljamo o tome, ali razmišljamo i o drugim ljudima koji bi mogli doći ili otići.”

“U organizacijama je uvijek dinamično, to je normalno.”

O Ferrarijevoj strukturi

Kad je Resta napustio Ferrari njegovo mjesto su dobili zamjenici Fabio Montecchi, glavni aerodinamičar David Sanchez i bivši dizajner Ferrarija GT Enrico Cardile.

Zanimljivo, Mattia Binotto je ostao na mjestu tehničkog direktora i nakon što je dobio mjesto šefa ekipe. Sanchez i šef odsjeka za pogonsku jedinicu Corrado Iotti su podrška Binottu s tehničke strane, a Laurent Mekies mu je podrška kao sportski direktor (koji je došao iz FIA-e na kraju prošle sezone).

“Puno nas je promijenilo poziciju nedavno. U tom smislu smo jako mlada ekipa. To ima svojih prednosti, nema sumnje, jer imate svježe ideje, možda više kreativnosti i dinamičan način razmišljanja i razvoja.”

“Ali, također moramo procijeniti našu organizaciju, dobiti više iskustva u našoj ulozi i osigurati da svi rastemo kao ekipa.”

Binotto kaže da njegov odlazak na mjesto šefa ekipe nije ostavio prazno mjesto jer on ionako nije bio klasičan tehnički direktor. Prošle godine je čak izjavio da nijedan dio bolida nije bio njegovo djelo. Obzirom da je u jednoj F1 momčadi puno odsjeka za razvoj različitih komponenti, u Ferrariju je on obavljao ulogu menadžera, a pod njim su radili inženjeri specijalizirani za područja motora, ERS-a, baterija, aerodinamike i šasije.


Odgovor

8 komentara

  1. Iceman86 Prikaži

    Stvarno više ne znaju što bi. Malo bi otpuštali ljude malo bi ih vracali. Dobro da nisu reki da bi zvali Jeana Todta natrag



    5
    4

    1
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Konj komunalni nesedlani. Da sam Simone Resta ne bi mi bilo drago čitati ove stvari. Po meni opet je dokazao da je nesposoban za posao koji trenutno radi.


    0
    -1

    1
  3. Master_F1 Prikaži

    Ja da sam Binotto, ja bi cijeli Ferrari F1 tim prebacio u Kinu. Za svaki GP vikend bi imao potpuno novi bolid, valjda bi sa jednim pogodili pobjedu do kraja ove sezone :D :D :D malo da se šalimo :D :D :D



    3
    2

    1
  4. Alpine
    Alpine Prikaži

    Da budem iskren, bio sam iznenađen kad su ga poslali u Alfu, to je sigurno dobro za Alfu, očito manje dobro za Ferrari, tamo je radio dobar posao.

    Ali to je tako, nekad ne znaš koliko je netko radio dobar posao, dok ga više nema. Vidim sličan problem i u Renaultu, dok je Bob Bell bio na čelu razvoja bolida, izgledalo je to drugačije, od sredine prošle godine radi samo djelomično kao savjetnik, druga ekipa je razvijala ovogodišnji bolid i eto problema.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.