Brawn: Binotto zna što radi, ne trebaju mu savjeti

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 11 komentara

Ross Brawn vjeruje da je Mattia Binotto pravi čovjek za čelno mjesto Ferrarija – unatoč lošem početku njegove prve sezone na toj poziciji.

Scuderia je imala nadu u nadogradnju motora koja je stigla ranije nego je bilo planirano, ali se pokazalo da čak ni s njom ne mogu biti nigdje blizu Mercedesa. Štoviše – podij im je u Barceloni uzeo Max Verstappen u Red Bull Hondi.

“Čitajući komentare vozača Ferrarija i šefa momčadi Mattije Binotta – nadogradnje koje su donijeli u Barcelonu su funkcionirale, samo je problem što su rivali napravili još bolji posao.”

“U ovako kompetitivnom sportu nije dovoljno napredovati. Morate to činiti tako brzo da preduhitrite vaše konkurente koji su često već ispred vas i donose nove nadogradnje.”

“Ciljate na metu koja se pomiče, letvica je sve viša i viša, a posla je više nego ikad kako biste ih ulovili. Mogu shvatiti frustraciju u Maranellu.”

“Rade marljivo, a nadogradnje donose i ranije nego je planirano, tako da je još teže doći na stazu i vidjeti da niste smanjili zaostatak.”

Svejedno, Brawn vjeruje da je Binotto pravi čovjek za taj posao:

“Definitivno neću davati Mattiji nikakav savjet. On zna što radi, već je imao ovakve situacije tijekom svoje duge karijere u Formuli 1.”

“U Ferrariju je započeo novi ciklus i iz ovakvih situacija se mora učiti i napredovati. Ponekad hladan tuš ima bolji efekt nego topla komforna zona prihvatljivih rezultata.”

Na pitanje je li prvenstvo gotovo već sad, Brawn odgovara negativno:

“Mercedes je pokazao svoju snagu i bili su vrlo impresivni na različitim stazama ove sezone. Je li prvenstvo gotovo? Ne bih rekao. Puno je utrka još ispred nas, ali je istina da je Mercedes strašno započeo sezonu, konstruktorski i vozački.”

– Ross Brawn

Odgovor

11 komentara

  1. Lotus
    weki66 Prikaži

    pa istina,daleko je to od kraja….ali,s druge strane,trenutno stanje je takvo da Red Bull izgleda veca prijetnja nego Ferarri,koji je ove sezone sam sebi najveci neprijatelj
    …..



    8
    7

    1
  2. Ayrton Senna
    Lakinen Prikaži

    Ne bih rekao,rijeci su rijeci,djela su djela…medjutim nikada ne treba jednoga covjeka kriviti za neuspjeh


    0
    -1

    1
  3. Alfa Romeo
    rapante Prikaži

    Binotto po meni ne radi dobar posao,koliko god netko mislio drukčije…dali su otkaz Arivabeneu za kojeg mnogi govore da je sa njima Ferrari imao lani puno konkurentniji bolid….ovakva dominacija ove sezone sa dvostrukim pobijedama se dogodila dok je na čelu Ferrarija Binotto,da se ne zaboravi!



    2
    0

    2
  4. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Mozda svi to krivo gledaju. Sad je lako pljuvat Binotta i govorit da je prosle godine Maurizio radio bolji posao i da je Ferrari imao jaci bolid a mozda je ustvari razlog da je Mercedes prosle godine radio los posao a ove godine radi vrhunski. Ako bolje pogledamo Ferrari i Red Bull su zadnje tri godine vise manje tu negdje dok Mercedeosovi rezultati variraju. Toliko smo navikli gledat dominantni Mercedes od 2014g do sad da kad netko malo smanji razmak (citaj Ferrari) odmah se pocne govoriti kako su ih dostigli a ustvari mozda je Mercedes malo zastao dok su svi drugi vise manje tu negdje. Usporedite vremena i isto govore da su vise manje svi tu isim Mercedesa, on je ili na istoj razini ili brzi! Kad 2014g izvedes platformu 1s brzu od drugih poprilicno je sigurno za reci da imas zalihe koliko hoces da te drugi ne stignu dok god se pravila ne promijene. Toliko su superiorni da i kad kiksaju su konkurentni ali ja mislim da njihove oscilacije vise utijecu na rezultat nego sta to cini napredak drugih!



    4
    4

    0
    • Mick Schumacher
      tifosoante novinar Prikaži

      Upravo to, sam Allison je rekao na testiranjima(ako se ne varam) da je razlika između W10 i W9 astronomska i da se W9 doima šarlatanski naspram W10 tako da se dio istine skriva i tu.



      1
      1

      0
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Nekako mi sve baca na to… pa nisu svi osjednom glupi osim mercedesa. Poceli su par godina prije svih, doveli Schumia koji je majstor za postavke i razvoj a i nisu stedjwli love i izgleda da su napravili savrsenu platformu na kojoj sve stima i koju se lako upgrejda dok drugi napreduju ali u dijelovima.


        0
        0

        0
    • Alfa Romeo
      rapante Prikaži

      Binotta su stavili da napravi bolji posao od Maurizia,a i sam se nije sa njim slagao…No ovakva dominacija sa dvostrukim pobiijedama mercedesa se nije dogodila pod Arivabeneom nego Binottom,dakle Binotto je kriv i ne radi dobar posao koliko god netko misli drukčije. Drugo,što sa testiranjima u Barceloni kad su svi govorili da je Ferrari neuhvatljiv,da je favorit za sezonu 2019…pa kako je sad sve palo u vodu?Mislim da Binottu ako se nešto ne promijeni ne piše dobro,Ferrrai nije ekipa koja pušta da stvari idu tako.



      2
      -1

      3
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        A po cemu si ti siguran da je Ferrari bio number one na testiranju i da se pokvario toliko? Iglednija opcija je da je Mercedes vozio onoliko koliko mu je potrebno da vidi kako konkurencija stoji… danima Ferrari po 1 s brzi i onda zadnji dan u prvim brzim pokusajima Mercedes samo par tisucinki iza Ferraria? Pa Mercedes dozira sta i koliko mu je potrebno performansi vec godima… uvijek ista sema konkurencija govori blizu smo blizu ili cak i brzi i kad treba u qualama i utrci mercedes preko noci nadje pola sekunde. Dajte otvorite oci!



        4
        3

        1
      • Alfa Romeo
        rapante Prikaži

        Pa čitao sam,naslušao se toga od ljudi koji su vjerojatno kompetentniji od tebe i mene,drugo…on je još uvijek najbrži na pravcima tako da je u testovima u Barceloni priča bila točna…..a da baš dozira to nebi rekao,nije to stari moj lunapark.To su ozbiljne ekipe pogotovo se moraju bojati Ferrarija,tako da vjerujem da su samo napravili nešto bolji posao nego na testovima….no možemo mi tu laprdati koliko nas volja,moje mišljenje je da Binotto ne radi dobar posao i kraj priče.


        0
        -2

        2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.