Artem Markelov se na jedan vikend vraća u Formulu 2!

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 0 komentara

24-godišnji Rus Artem Markelov vratit će se u Formulu 2 na trkaći vikend u Monaku. Vozit će za MP Motorsport umjesto Jordana Kinga koji će se tog vikenda natjecati na drugoj prestižnoj utrci, 500 milja Indianapolisa.

Markelov je veteran ove serije, u F2 se natjecao još od 2014., dok se serija zvala GP2, pa sve do kraja prošle sezone. Cijelu je karijeru proveo u Russian Timeu (današnjem UNI-Virtuosiju) ostvarivši 9 pobjeda u 5 sezona. Najbolja sezona mu je bila 2017., prva pod imenom Formula 2, kad je s 5 pobjeda završio na drugom mjestu u ukupnom poretku iza Charlesa Leclerca. Prošle je sezone također bio vrlo dobar, ostvario je tri pobjede i završio peti u prvenstvu.

U svom je stintu u GP2/F2 postao poznat po čestoj vožnji na različitoj strategiji, zbog čega bi krajem utrke imao prednost mekših guma te pravio šou s pretjecanjima.

“Iznimno sam sretan što ću se u Monaku pridružiti MP Motorsportu. Monako je posebno mjesto i ne mogu se sjetiti bolje prilike za moj privremeni povratak u Formulu 2.”

“Veselim se susretanju brojnih starih prijatelja i naravno, želim sve najbolje Jordanu u njegovom pokušaju osvajanja Indyja 500!”

– Artem Markelov

Markelov se ove godine natječe u japanskoj Super Formuli. U debiju na Suzuki je ostvario 10. mjesto, a ovog vikenda vozi drugu utrku sezone na Autopolisu.

Zanimljivo, od Markelovljevih devet pobjeda čak su dvije bile na glavnim utrkama u Monaku – prva je bila 2016., a druga prošle godine.

“Ne možemo se sjetiti bržeg čovjeka za popunjavanje Jordanovog bolida u Monaku od Artema. Žao nam je što smo izgubili Jordana za ovaj vikend, ali Artem je dostojna zamjena.”

“Veselim se radu s njim tijekom važnog vikenda za nas i nadam se da će nam pomoći u ostvarivanju para dobrih rezultata u Monaku.”

– Sander Doorsman, šef MP Motorsporta

Jordan King je dosad imao solidnu povratničku sezonu. Osvojio je podij trećim mjestom u Bakuu i sakupio svih 26 bodova za sedmoplasiranu momčad u kojoj mu je kolega Mahaveer Raghunathan. Propuštanje vikenda u Monaku bilo je najavljeno čim je potvrdio povratak u F2.

Vikend u Monaku vozi se idućeg tjedna u nešto drukčijem rasporedu – akcija počinje već u četvrtak slobodnim treningom i kvalifikacijama, dok se utrke voze u petak i subotu.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.