Horner: Uvjeren sam da će Max ostati s nama i nakon ove sezone

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 20 komentara

Christian Horner je “potpuno uvjeren” da će Max Verstappen ostati u Red Bullu i nakon ove sezone.

Prošlog mjeseca Toto Wolff je sa smiješkom odbacio nagađanja kako je Mercedes zainteresiran za Verstappena, ali s neke strane i dalje dolaze glasine kako između Mercedesa i Verstappena postoje kontakti.

Njegov ugovor ističe na kraju 2020. godine.

“Max ima ugovor i vrlo je jasno kakva je njegova pozicija. Potpuno sam uvjeren da će biti tu iduće godine.”

– Christian Horner

Nagađa se da u tom ugovoru postoji stavka o uvjetovanim performansama, što bi mu eventualno dozvolilo odlazak u slučaju da je netko drugi zainteresiran.

Verstappen je ove sezone završio 3. na prvoj utrci sezone u Australiji, što je bio prvi podij za Hondu od 2015. godine kad su se vratili s McLarenom. Nakon toga je završavao na 4. mjestu tri utrke u nizu, ali je u bodovima ispred Ferrarijevog Charlesa Leclerca, te je samo 1 bod iza Sebastiana Vettela.

“Odradili smo četvrtu utrku i on je 36 bodova iza Valtterija. Ispred nas je još puno utrka i morate gledati jedan po jedan vikend. Tri četvrte pozicije u nizu sad postaju već malo dosadne i mislim da se želi ponovo boriti za pobjedničko postolje.”

“Max je ubacio u višu brzinu nakon prošlogodišnje VN Kanade. Njegove vožnje od tada su impresivne. Imao je od šest podija koji je završio u Bahreinu. Također je bio drugi po broju bodova u drugom dijelu sezone, samo iza Lewisa Hamiltona. Tu formu je prenio i na početak ove sezone. Želimo mu dati alate za borbu s Ferrarijima i Mercedesima.”

– Christian Horner

Odgovor

20 komentara

  1. Mclaren
    KERS Prikaži

    Steta sta ga necemo(najvjerojtnije necemo) gledati u borbi s sada vec starim lavovima (LH, vet)..ostat ce mu mlađa ekipa..kad bi migao u 10 istih bolida staviti Lec, Max, Vet, Ham, Ric, Nor, Perez, Hulk, Rusell i ko desetog bi stavio Kvyata da malo zapijeni situaciju?



    6
    5

    1
  2. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    A gdje može da ide?
    Merc teško, tu je Okon i Botas
    Ferari teško, Fetel teško da će otići uskoro
    Ostali nisu konkurentni



    1
    0

    1
  3. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Nešto mi djeluješ,…. nesigurno….. Mr. Horner?
    Vjerovatno društvo iz Ferrarija i Mercedesa zna više…….. a tata Jos, još i više……..

    Hm….. sve ovisi o Hondi.



    1
    1

    0
  4. Fia
    Trapgio Prikaži

    Nekako virujem da iza 2020 neće ostat u RB-u.



    2
    2

    0
  5. Sebastian Vettel
    Facooo Prikaži

    I za ricciardo su bili ujereni
    … ali svasta se moze dogoditi….gdje ima chad ima i ogan


    0
    0

    0
  6. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Ma brate mili idi gdje god zelis samo mi ne dolazi u Ferrari… Takva panjina nije za instituciju kao sta je Ferrari..



    4
    -13

    17
    • Kimi Raikkonen
      zoka Prikaži

      A Rajko je bio, i to u 2 navrata?


      0
      -4

      4
    • Alfa Romeo
      rapante Prikaži

      Mislim da nisi u pravu..Verstapen se pokazuje sve više kao ozbiljan vozač i mali ima muda kako se kaže..da ima bolji bolid bio bi pri vrhu sigurno.Ja bi ga volio vidjeti u Ferrariju umjesto mlakog Vettela!



      3
      -1

      4
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Pitanje je bi li Verstappen zelio u Ferrari, odnosno mogu li mu oni ponuditi bolji bolid od RB…



        4
        4

        0
      • avalon Prikaži

        jean todt nedavno , prilikom godišnjice smrti senne ..”Razgovarali smo tri sata o njegovom prelasku u Ferrari, bilo je to u rujnu 1993. u Monzi. Senna je želio već sljedeće sezone doći u Ferrari, ali mi smo pod ugovorom imali Jeana Alesija i Gerharda Bergera. Bio je vrlo zainteresiran za dolazak . Rekao sam mu da mi već imamo dvojicu vozača, na što je odgovorio da u formuli 1 ugovori nisu važni. Ja sam mu kazao da za mene ugovori jesu važni i tu je priča završila” hm , ako todt priča istinu ispada da ni loš ferrari ( alesi 6. sa 16 , berger 8 sa 12 osvojenih bodova . ferrari tek 4 . sa “sitnih” 28 bodova u konstruktorskom ) nije umanjija želju AS ( 1993. je završija 2. sa 73 u ukupnom isto ka i McL sa 84 boda u konstruktorskom ) da vozi za ferrari . šteta , volija bi da smo mogli vidit tu “kombinaciju” . ne mora se volit farrari ali ostaje činjenica da tu ima nečega … da su (bi ) mnogi volili sjedit u tom “magičnom” kokpitu . zar nije posli 2 uzastopne titule MS doša u “razvaljeni” ferrari iako je možda moga ostvarit još bar jednu titulu u benettonu umisto “krvarit” dok se ferrari uzdiza iz “pepela2 ? zar se kimi nije vraća ? alonso je pokuša , sada seb … prost , lauda , mansell , senna ( ? ) , michael , alonso , kimi , seb u novijoj povjesti F 1 i “nekad prije” fangio , ascari , farina , hawthorn , phil hill , surtees , schecter … poprilična “vozačka krema” je vozila ( valjda jer su to želili ) za ferrari jer svi navedeni su osvajači titula prvaka . neki su došli ka svjetski prvaci ali nisu titule osvojili sa ferrariem ( alonso , seb , prost , mansell npr ) ali njih 11 je . mislim da se ni jedan tim ne može pohvalit takvom “koncentracijom” kvalitetnih vozača u svojoj povijesti . možda ipak ima nekakve “magije” ? ako je senna iz boljeg McL ima želju doč u ferrari zašto takvu želju ne bi pokaza npr i max ? ne bi se okladija ali i kad bi možda ne bi izgubija okladu kad bi zaključija da bi i LH prije kraja karijere volija bar sezonu odvozit za ferrari da “zarvori krug” . tim više ako bi u nadolazećim sezonama ostvarija apsolutni rekord u broju titula prvaka …. jer kako je jednom izjavija MS ( otprilike ) ferrari je ferrari , a svi ostali su samo auta ….



        7
        7

        0
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        Alkar avalon od f1pulsa u nista…

        Sve to sto si napisao stoji, osim ove propovjedi o Senninom prelasku u kojoj nema ni jedne faktografije – nema sumnje da je Senna ako bi se poklopile odredjenje stvari zelio doci u Ferrari ali isto tako nema sumnje da je zelio ostati u McL … tko zna sto je Senna ozbiljno mislio, to sto je on rekao Todtu da zeli prijeci u Ferrari mozda moze biti samo osiguranje u slucaju da se neki plan izjalovi.

        Ja govorim o sadasnjosti, i vremenu u kojem Ferrari od 2010. svoj pristup F1 nije promjenio nikako, a gledaj Red Bull, imaju momcad B, novi dobavljac kome su sad prakticki tvornicka momcad, konstantno novi vozaci, znaju kako zadrzati ljude (posebno Neweya)…

        Za kraj barem se u necemu slazemo, Ferrari je zelja mnogih vozaca tako i vozaca prvaka ali kao sto si rekao “ne bi se okladija ali i kad bi možda ne bi izgubija okladu kad bi zaključija da bi i LH prije kraja karijere volija bar sezonu odvozit za ferrari da “zarvori krug” . tim više ako bi u nadolazećim sezonama ostvarija apsolutni rekord u broju titula prvaka” tocno tako kada bi se zasitio osvajanja pa da baci koji krug u Ferrariju, cisto onako da se provoza, jer od bolida za naslov nema nista :)



        1
        -8

        9
      • avalon Prikaži

        AMG … kakav lik moraš bit da napišeš “Alkar avalon od f1pulsa u nista…” duhovit ? valjda ( u svojim očima ) ali kad u drugoj rečenici nastaviš “Sve to sto si napisao stoji…” onda ako sam ja pogodija u ništa tj 0 onda si ti ovim nastavkom pogodija u 00 :) :) :) a nastavak ove citirane rečenice “… osim ove propovjedi o Senninom prelasku u kojoj nema ni jedne faktografije ” ova propovjed je zapravo CITAT todta koji je ovo izjavija povodom godišnjice smrti AR ;) što znači riječ faktografija ? pisanje osnovano na ČINJENICAMA bez analiziranja, komentara ili subjektivnih primjedbi ;) može i suhoparno opisivanje ali ako je i takvo “krivica” je todtova jer sam ga samo CITIRA ;) moga bi se smijat tvojoj “analizi” citiranog jer pišeš “nema sumnje da je Senna ako bi se poklopile odredjenje stvari zelio doci u Ferrari ali isto tako nema sumnje da je zelio ostati u McL … tko zna sto je Senna ozbiljno mislio, to sto je on rekao Todtu da zeli prijeci u Ferrari mozda moze biti samo osiguranje u slucaju da se neki plan izjalovi.” nema sumnje da je senna želija doč u ferrari isto ka šta nema sumnje da je želija ostat u McL ? možda bi se ovo kosilo sa nekim zakonima fizike ? ovo je možda bilo osiguranje AS ako se nešto izjalovi ? ma da , s obzirom da nije bija neka marka od vozača i da mu se nekim slučajem McL “zahvalija” na usluzi ( npr ka McL magnussenu ) teško da bi ga neko od top timova angažira zar ne ? :) :) :) :) aaaaa , ti govoriš o sadašnjosti ? izvini , nisam to shvatija iz ove rečenice “Pitanje je bi li Verstappen zelio u Ferrari, odnosno mogu li mu oni ponuditi bolji bolid od RB…” a bilo je tako očito . priznajem da si pisavši o politici RB naveja odličan primjer … eto oni imaju drugu momčad , ferrari nema . a znaš li možda da je sauber 8 sezona koristija motor ferraria šta sad nastavlja “alfa” pa je to 9 sezona ? da su haasu predbacivali da puno koristi ima od suradnje sa ferrariem osim šta već 4 . sezonu koristi njihov motor ? bi li se oni mogli “računat” ka 2 . i 3 . momčad ferraria mada su “neovisni” ka i TR ? ;) RB ima i novog dobavljača motora koji ih tretira skoro ka tvorničku momčad ? wowww , ludilo !!! jesu li onda BAR i McL bile takođe skoro tvorničke momčadi honde jer su koristili njihove motore ? možda bi da bude u toku “sadašnjosti” o kojoj pišeš i ferrari treba pronač novog dobavljača motora koji će ih tretirat ka tvornički tim ? odustat od proizvodnje SVOJE PU ka šta je RB odusta od svoje PU :) :) :) konstantno novi vozači ? to im je nužda u RB jer “znaju kako zadrzati ljude” pa spomeneš AN . a zašto nisi npr spomenija ricciarda ? zašto nisi spomenija kako su odbacili kvyata pa da nije bilo ferraria i kvyatovog rada na njihovom simulatoru rus bi možda bija izgubljen za F 1 . ovako im je ferrari omogučija da kvyata u nedostatku drugih ponovno reaktiviraju za TR ;) da je sjedište/pogoni u faenzi ka TR zadržali bi ga kur jer AN ne želi iz engleske . ima jedna gundulićeva “Kolo od sreće uokoli vrteći se ne pristaje: tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje.” u “prevodu” nikad ne možeš znat šta će biti sutra i zato pametna osoba ne bi napisala “… kada bi se zasitio osvajanja ( LH ) pa da baci koji krug u Ferrariju, cisto onako da se provoza, jer od bolida za naslov nema nista” sa :) na kraju . ono što je danas ne mora biti i sutra . da je bilo foruma u “najcrnijoj” eri ferraria tako “pametni” bi se trudili bit duhoviti , kvazi sarkastični , a onda se dogodilo da je u 8 sezona ferrari “uzeja” 6 titula ;) jer znaš … u životu stalna je samo promjena … kako je davno reka heraklit ;) i još jedna njegova ” objest treba gasiti više nego požar” , a ti AMG si pod uticajem prethodnih sezona očito objesan pa ti ja više dođem ka vatrogasac nego ka Alkar avalon od f1pulsa kako si me u svom nerazumjevanju “titulira” ;)



        8
        8

        0
      • Mclaren
        raca Prikaži

        @ avalon Moram priznati da nisam to nigdje pročitao niti čuo da je Senna htio te godine u, tada slabašni , Ferrari. Još mi je manje za povjerovat u to s obzirom da je Senna htio voziti konkurentan bolid. Stoji da se htio maknuti iz Mc Larena jer je i tu, zadnju godinu, jedva ostao do kraja pošto je znao da mu za sljedeću godinu ne mogu osigurati bolid koji se može nositi sa Williamsom, ali da je toliko žarko želio u Ferrari….Pa, ako je već taj razgovor vođen u rujnu , znalo se da Prost odlazi ako osvoji naslov, a do tada je već imao teško dostižnu prednost nad njim. i zašto bi riskirao da ne popuni mjesto u Williamsu. Ubrzo se to i ostvarilo. Ne želim ništa prejudicirati i reći 100% da nije istina, ali stvarno mi pomalo nestvarno izgleda ta teorija.



        1
        0

        1
  7. Kimi Raikkonen 7
    Hydroid prime Prikaži

    Ma boli Max-a smoki za red bull. Max-u je red bull samo usputna stanica do mercedesa ili ferrarija. Marko i Horner samo neka se tješe ali nije Max glup. Zna on sto radi. Preko noci ce doci sa odlukom o odlasku i napustanju red bull-a a onda ce Marko proplakati gore nego Esmeralda ?



    3
    3

    0
  8. NoOne Prikaži

    Meni se čini da se poprilično primirio. Totalno drugi lik ove sezone. Kao da je počeo uzimati antipsihotike. Ja nekako vjerujem da će Honda napraviti konkurentan motor, šasija će uvijek biti fantastična, i onda ne vidim razloga da ode nekamo. Red Bull je predodređen da se ponovo bori za vrh.


    0
    0

    0
  9. Marlboro
    M_M 1983 Prikaži

    Mislim da je Verstappenu dobro u RB i da će i dalje nastaviti suradnju i po meni RB je jedan momčad koja može skinuti Mercedes sa trona svidjelo se to nekom ili ne ali to je tako jer kod Talijana već godinama ništa ne štima!



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.