Raikkonen skicirao promjene za svoju pedalu kočnice

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 5 godina 2 min 17 komentara

Šef Alfa Romea Frederic Vasseur je rekao kako Kimi Raikkonen se više veseli i više je motiviran za Formulu 1 kao „hobi“, koristeći činjenicu kako je Raikkonen skicirao promjenu za svoju pedalu kočnice kao primjer.

Raikkonen je ususret VN Kine rekao kako mu se F1 čini više kao hobi nakon što je prešao iz Ferrarija u Alfu.

Vasseur je objasnio kako je Raikkonen, Ferrarijev svjetski prvak iz 2007. godine, sretan i motiviran za rad u okruženju s visokim očekivanjima, ali s manje pritiska nego što je to bio slučaj u Ferrariju.

Šef Alfa Romea je rekao kako je Raikkonen bio u stanju isključiti se i opustiti kad je to bilo potrebno. Ali je također, pazio na „svaki mali detalj“.

„Bio je u uredu prošli tjedan te je napravio neke crteže pedala kočnica jer je htio napraviti neke promjene.

Napravio je nekoliko crteža na listu papira. Iskreno, sviđa mi se! To je određena vrsta angažiranosti te je to impresivno.“

– Frederic Vasseur

Raikkonenova proaktivnost i tehničko razumijevanje su se već pokazali u Alfi tijekom predsezonskih testiranja kad je popravio svoje sjedalo.

Na stazi, Kimi je osvojio bodove na sve tri utrke dosad. Završio je osmi u Australiji, sedmi u Bahreinu i deveti u Kini te se tako nalazi na šestom mjestu u ukupnom poretku s 12 bodova, samo bod manje od Red Bullovog Pierrea Gaslyja.

Alfa je također pri vrhu poretka takozvane Formule 1.5, unatoč tome što Raikkonenov momčadski kolega Antonio Giovinazzi nije uspio osvojiti nijedan bod dosad. Točnije, Alfa dijeli vrh tog poretka s Renaultom koji također ima 12 bodova, što ove dvije momčadi stavlja odmah iza Mercedesa, Ferrarija i Red Bulla.

Vasseur tvrdi da Raikkonen ne pati od toga što mu se F1 više čini kao hobi, ili od toga da ne shvaća svoj pohod u Alfi preozbiljno, jer to izvlači ono najbolje iz njega.

„To je odličan pristup – biti potpuno predan kad je na poslu te riješiti se pritiska kad si van tog sistema.

Ne shvaća to olako. U potpunosti je predan, fokusiran te pritišće na svakom detalju. Možete pitati inženjere. Nitko ne smatra da je Kimi na odmoru.“

– Frederic Vasseur

Odgovor

17 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Kako mi je drago za tog tipa. Da Lauda ne zauzima to posebno mjesto u mojoj F1 povijesti, bio bi to Kimi. Želim mu svako dobro u Alfi.



    36
    36

    0
  2. Kimi Raikkonen 7
    Hydroid prime Prikaži

    Ljudi imaju razne hobije ali voziti formulu 1 kao hobi moze samo Kimi. Drago mi je da se nije umirovio i da mi je on jos uvijek velikim dijelom motivacija za gledanje f1 ?



    51
    50

    1
  3. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Vidi se da gušta, drago mi je da uživa. Istinski racer koji uživa u utrkama, borio se za naslov ili za bod.



    32
    32

    0
  4. Alfa Romeo
    Eko01 Prikaži

    Ovaj Kimi i nezna jos koliko je sretan kada se maknuo iz one stresne skuderije, eto ga Lecler on je mladjan neka se bori sa vukovima. Mi navijaci Kimija cemo gustat s njim zajedno !



    22
    22

    0
  5. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Gust je gledat kimija kako svaku utrku genijalno vozi i donosi alfi bodove. To je to jedini preostali kojemu to nije biznis vec zabava. I to se vidi na njegovoj voznju



    12
    12

    0
  6. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Jedino je Antonio na gubitku, ako naje#be kao Stofel prosle godine, a solidan je vozač



    7
    6

    1
  7. Alfa Romeo
    Alfa707 Prikaži

    Samo jedna od riječi koja obilježava Kimija je” legenda”



    12
    12

    0
  8. idijot Prikaži

    On i da prdne, vama bi to bilo genijalno!



    4
    -11

    15
  9. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Kimi legenda.. E da je u Ferrariju takva malo opuštenija i laganija atmosvera možda bi već imali koji naslov od 2007.. Teško je boriti se sa još dodatnim pritiskom od ekipe i političkim sranjima unutar ekipe..
    Stvarno mi je drago da Kimi uživa.. Rado bih ga vidjeti bar još jednom na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja.. Realno gotovo nemoguće ali u nekim malo luđim scenarijima tko zna.. Sve je moguće.. Bravo za Kimija.. Uživaj care..



    11
    11

    0
  10. Kimi Raikkonen 7
    Pitstop Prikaži

    Jedna od sve rijeđih stvari koje me drže da i dalje pratim svaku utrku je Kimi. Ne znam što će biti jednog dana kad se umirovi, što je to što će me tako privlačiti utrkama kao on sada jer ukoliko se neke stvari ne promjene kako bi imali uzbudljivije natjecanje, vrlo lako ću se odviknuti od praćenja ili ću pratiti letimično, a nekog takvog lika kao što je on nema na vidiku da ga zamijeni. Jednostavno jedinstven



    7
    6

    1
  11. Abu Dhabi
    25vv Prikaži

    ICEMAN prvi u ligi za bedaka


    0
    0

    0
  12. Ayrton Senna
    MCLfan Prikaži

    ferrari da je radio bolid po njegovom stilu vožnje a ne po vettelovim,mislim da bi uzeo možda koji naslov hamiltonu,kimijev mentalitet je daleko najjaći od svih vozaća na gridu


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.