Albon zadovoljan utrkom nakon razočaravajuće subote

Vijesti

Jelena Benger

Prije 5 godina 3 min 9 komentara

Nakon što je u subotu pred kraj trećeg slobodnog treninga Alexander Albon razbio svoj Toro Rosso njegova je momčad morala promijeniti cijeli unutarnjih dio šasije. Tajlanđanin nije nastupio na kvalifikacijama, a utrku je startao iz boksa.

Unatoč tome, Albon je s nekoliko pretjecanja i strategijom od jednog prolaska kroz boks došao do desetog mjesta i na Velikoj nagradi Kine osvojio jedan bod. Time je osvojio bodove na dva GP vikenda za redom. Pred kraj utrke mu je zaprijetio jedino Romain Grosjean, ali Albon se uspješno obranio.

Ovaj su odličan nastup rookija Albona prepoznali i navijači te su ga izabrali za Vozača dana (Driver of the Day).

„Trener mi je rekao [za izbor za vozača dana]. Pomislio sam… ok. Da budem iskren, kada sjedite u bolidu nemate pojma što se sve događa. Samo nižem krugove. Rekli su mi da sam deseti i: ‘Grosjean te stiže, moraš se braniti’“.

„Nisam imao dojam da je utrka bila fantastična. Dobro, krenuo sam kao posljednji, ali utrka nije bila luda ili tako nešto. Dakle, sretan sam što sam vozač dana. U subotu sam vjerojatno bio najgori vozač dana, tako da je bilo lijepo ostvariti ovakav rezultat u nedjelju.“

– Alexander Albon

Prema britanskom Motorsportu, prvotni je plan bio da Albon ide dva put u boks, jer su u momčadi mislili da će se ostale momčadi odlučiti na jedan prolazak.

„Gume su se trošile brže, nego što je većina pretpostavljala. Već smo tada shvatili da će biti gusto, ali odlučili smo se na to. Posljednjih je nekoliko krugova bilo napeto, ali sam jako sretan ostvarenim rezultatom, posebnom nakon onakvog trećeg slobodnog treninga.“

„Bilo je razočaravajuće [treći trening] jer smatram kako se zaslužujemo boriti u Q3 u kvalifikacijama. Međutim, dečki su odradili strašan posao ne bi li bolid bio spreman za utrku, a ja sam znao da možemo do bodova.“

– Alexander Albon

Albon dodaje kako je mislio da su mu gume bile gotove deset krugova prije kraja i kako je obraniti se od Grosjeana bilo prilično teško:

„Kada se tri zavoja vozite iza nekoga, gume se potpuno potroše. Pred kraj sam bio nervozan. Bio sam i zbunjen jer sam znao da će me stići. Iz ekipe su mi javili da će mi biti na mjenjaču za četiri kruga.“

„Međutim, kad je stigao do mene, brzo su mu se pregrijale gume. To sam i sam osjetio kada sam se vozio iza nekoga. Znao sam da će mu biti teško, a i bio sam zahvalan za plave zastave. Svaki puta kada bih čuo da dolaze novi bolidi, pomislio bih: ‘super, samo neka dođu’. Mislim da smo imali malo sreće, ali odlično smo odradili ovu utrku.“

– Alexander Albon

Rezultati VN Kine
1. slobodni trening
2. slobodni trening
3. slobodni trening
Kvalifikacije
Utrka


Odgovor

9 komentara

  1. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Dajte gume koje se ne pregrjevaju i ne hlade ako vozis iza nekoga.



    4
    3

    1
  2. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Napokon jedan pravi mladi racer koji nije došao u Formulu 1 uz pomoć milijuna!

    A uz to je neviđeno simpatičan. :D



    12
    12

    0
  3. Master_F1 Prikaži

    Svijetla je budućnost za mladog Albona. Samo možemo da gatamo gdje li će nastaviti voziti u budućnosti. RB nam svima pada napamet kao prva velika opcija. A možda i zamjena za Vettela ili Botasa ili Hama? Samo nek se on drži volana i što manje da petlja sa ženama, tražit će njega gospoda iz većih timova da sa njim prave poslovne ručkove :)



    1
    0

    1
  4. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Želim mu da se što prije makne od Red Bulla i njihovih ugovora koliko god to bilo moguće.



    2
    0

    2
  5. Mattia Binotto
    SamoFerrari Prikaži

    Bravo za Albona!!



    4
    4

    0
  6. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Bome i je zasluzio da bude driver of the Day. Odlicna voznja da ima mrvicu jaci bolid gledali bi mi njega jos vise u poredku. Go albon.



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.