Vettel: Razmak između Mercedesa i nas je u Kini prevelik

Vijesti

Jelena Benger

Prije 5 godina 2 min 8 komentara

Sebastian Vettel, koji je u Ferrariju danas odvezao treće najbrže vrijeme odmah iza dva Mercedesa, kaže kako je razmak na kvalifikacijama za Veliku nagradu Kine prevelik. Vettel je bio tri desetinke sporiji od najbržeg Valtterija Bottasa.

„[Razmak] je prevelik. Željeli bismo da je obrnuto, naravno, ali mislim da je ipak bilo solidno.“

„Ako ih već ne možemo pobijediti, važno je da budemo tik iza njih, pa se nadam da za sutra imamo nekoliko mogućnosti.“

„Mislim da smo uspjeli poboljšati bolid u odnosu na jučer, tako da sam prilično sretan. Mislim da smo mogli još više izvući iz bolida. Danas je sastavljanje krugova bilo malo zeznuto.“

– Sebastian Vettel

Nijemac kaže kako mu se čini da je Mercedes bolje krenuo u kvalifikacije, ali i kako se nada da će Ferrarijevom brzinom na pravcima moći zaprijetiti Mercedesu na utrci, iako su, kako kaže, „prokleto brzi u zavojima.“

„Ako im se dovoljno približimo, imamo prednost na ravninama, pa možda možemo na taj način nešto postići. Utrka je duga. Sutra bi trebao biti dobar dan.“

– Sebastian Vettel

Ipak, Vettel priznaje da Ferrari i dalje traži formu iz Barcelone zbog koje su prije početka sezone smatrani favoritima.

„Imamo jaku podlogu na kojoj možemo raditi. Krenuli smo dobro u Barceloni, to je zbilja bilo odlično i moćno. Od onda se, smatram, mučimo ne bismo li to ponovili.“

„Na zadnje dvije utrke smo tu i tamo imali male probleme. Takve stvari vas ne čine sretnima, pa pokušavate zaobilaziti probleme i podešavati bolid drugačije.“

„Mislim da izvlačimo sve više i više, shvaćamo neke stvari koje su povezane s različitim stazama. No, kao što sam i rekao, bolid je jak, stoga je na nama da izvučemo performanse.“

– Sebastian Vettel

Rezultati VN Kine
1. slobodni trening
2. slobodni trening
3. slobodni trening
Kvalifikacije
Utrka


Odgovor

8 komentara

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Šteta što Ferrari nije iskoristio 1-2 poziciju u Bahreinu i tako počeo graditi nekakav momentum.

    Imam osjećaj da su najbrži, ali jednostavno nisu dobro posložili karte na nijednoj utrci dosad.



    11
    10

    1
    • Alfa Romeo
      rapante Prikaži

      Nije to osjećaj nego su najbrži,danas čitam da su na svim mjerenjima bili najbrži….


      0
      -9

      9
      • Brazil
        Anonimus4138 Prikaži

        Rapante nemogu bit najbrzi u svim mjerenjima,jer kad si najbrzi svugdje onda i imas najbrze vrijeme,ako si mislio na speed trap onda je tu Ferrari u vrhu al F1 nije drag ili ti ga StreetRace 402!!! Iskreno ovu i iducu godinu ce Merc dominirat,ja se bojim da radi te dominacije se F1 ne unisti to jest da ostanu dva proizvodaca motora!!!



        3
        3

        0
  2. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Meni je neshvatljivo kako nisu u stanju podesiti bolid. Razlika je da im fali trojac Kvyat, Gio, Kimi i Binoto je brinuo samo svoje brige.



    3
    0

    3
    • Michael Schumacher
      Slavenowsky Donator Prikaži

      Ocigledno opet kalkulisu sa PU, sigurno voze u malom “safe modu”, jer ovaj motor jos evoluira, pun je snage, ali ne bas pouzdan. Nemoguce je da isti isprave za samo jednu utrku, treba im jos jedno 2-3 da se stabilizuju, vjerovatno do VN Spanije kada se F1 seli u Europu.



      1
      1

      0
  3. Alfa Romeo
    rapante Prikaži

    Čitam da je na svim mjerenjima krajnje brzine Ferrari daleko brži od svih,tako da se nadam da se to u utrci sutra mijenja…nadam se!



    1
    -4

    5
  4. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ne znam sto da mislim. Moj dojam je da je Ferrari fulao s prednjim krilom ove godine. Na zavojima kaskaju a na pravcu to nemogu nadoknaditi. A ako na ovakvoj stazi nemogu parirati zbog brzine na pravcu kako ce u monacu,singapuru ili madarskoj? Zivi bili pa vidjeli ali ja i dalje nevjerujem u te price o brzem Ferrariju. Uskoro ce ta spanjolska pa cemo vjerovarno saznati da je tamo Mercedes imao vise lufta do maximuma od crvenih. Sreca je sto nije razlika prevelika no meni zasad Mercedes djeluje kao bolji paket za razlicite utrke. Nemojte zaboraviti da je Bahrein i proteklih godina bila staza koja je Ferrariju bila jedna od najboljih. U Kini su lani bili nesto sitno brzi a sada nisu. Lani su u australiji bili blize sada su bili losi. Mislim da ako Ferrari nepomazi sreca u iducih par utrka da ce to biti jako jako tesko okrenuti.



    2
    2

    0
  5. avalon Prikaži

    kako sada stvari stoje izgleda da je prvenstvo završeno iako je tek počelo . ferrari “stenje” , mercedes radi ka najbolje podmazani stroj . brzina ? bitna je ako si spor ka šta je bija spor McL/honda u odnosu na druge ali i nebitna ako je tek 5 – 6 km razlike . npr ex FI ili williams ( katkad i TR ) su znali bit najbrži u speed trapu pa ? bitan je KOMPLETAN paket , a ne da bolid u jednom segmentu briljira , a u drugom je recimo tek prosječan . merc je “solidno” brz , u šikanama odličan mada me to čudi jer … npr u bahreinu ja brudnle primjetija da je osim brizne ferrari kroz šikane iša ka po šinama i ponaša se “najmirnije” . u trci … jbga . imam osjećaj da mercedes ima više aseva u rukavu , dozira ih “vadeći mast” crvenima . ka da se zaje*aju jer znaju koliko su moćni . po do sada viđenom iako je rano za (pr)ocjene ferrari će teško sa mercedesom , a lako je moguće da budu imali “problema” i sa RB bar na nekim stazama . npr u australiji je seb u Q bija brži od maxa 0,13 s , sad u kini 0,24 s . i nije baš neka razlika s obzirom da je ferrari kako kažu najjači i najbrži . više je teh zahtjevnih nego “brzih” staza pa ako u ferraiu ne riješe brzinu kroz šikane mogu svoju brzinu obisit mačku o rep :( zato sam i napisa da je prvenstvo skoro gotovo , a nije zapravo ozbiljno ni počelo . ako u kini merc pobjedi onda se u maranellu treba oglasit “debeli” alarm . a tek ako merc u trci ostvari 1 i 2 onda ….



    3
    2

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.