Norris: McLarenov tempo u utrkama je puno bolji od očekivanog

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 5 komentara

Lando Norris komentira da je njegova momčad pokazala vrlo solidan tempo u prve dvije utrke ove sezone, te kaže da je forma u utrkama bolja nego što su očekivali.

Norris se u prva dva vikenda kvalificirao u Q3, a iako u Australiji nije osvojio bodove – u Bahreinu je bio vrlo dobar i uz malo sreće zbog odustajanja Nice Hulkenberga dospio do 6. pozicije i zaradio svoje prve F1 bodove.

“Imamo još puno posla da bismo konstantno bili na ovoj poziciji i borili se s dečkima u sredini poretka. Međutim, naš tempo u utrci izgleda puno bolje nego smo očekivali. Mislili smo da smo bolji u kvalifikacijama nego u utrci.”

“Sretan sam nakon svoje prve dvije utrke u karijeri. Iako, Australija je mogla biti malo bolja. Mislim da sam se iskupio u Bahreinu.”

– Lando Norris

Norris je u posljednjem stadiju utrke bio pod pritiskom Kimija Raikkonena, tako da mu je sigurnosni automobil na kraju dobro došao.

S druge strane, Carlos Sainz je imao solidan početak, ali je onda sve palo u vodu kad je preagresivno zatvorio vrata nakon pretjecanja Maxa Verstappena. Sainz je izvukao deblji kraj i probušio gumu, nakon čega je pao na začelje, a onda se i povukao zbog problema s mjenjačem.

“Carlos ima puno više potencijala nego je pokazao. Kvalificirao se na 7. mjesto čime je pokazao da zaslužuje bodove i biti tamo gdje sam ja bio.”

“Mogli smo lako obojica biti u bodovima. Ne znam je li imao lošu sreću ili što se dogodilo, ali u Australiji nije imao sreće. Nije to zaslužio. U Bahreinu je imao kontakt s nekim.”

“Vratit će se on, znam da hoće.”

– Lando Norris

Odgovor

5 komentara

  1. Mclaren
    raca Prikaži

    Nakon dugo vremena, lijepo je vidjeti da mogu držat tempo. Znao je i Alonso odlično krenuti, a onda je vrag dolazio na svoje. U svakom slučaju, obećavajući početak i iako to još nije ono pravo, napokon optimističnije gledam na razvoj u McLarenu.



    7
    7

    0
  2. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Alonso je strašan vozač, ali mislim da je u ekipu donosio puno stresa. Ako ništa, onda barem zbog činjenice da su morali iz utrke u utrku opravdati zašto ga plaćaju 40 milijuna eura.

    S druge strane, ova dva mladića sa sobom ne nose taj mentalni teret i puno je bolje u takvim uvjetima riskirati i mijenjati neke stvari. Samo naprijed!



    16
    16

    0
    • Nando
      Lux14 Prikaži

      Slažem se. McLaren kao da više nije u strci instantno napraviti vrhunski bolid, već idu korak po korak u pravom smjeru.
      Ne treba zaboraviti da je Mclaren rano u ’18. počeo raditi na ovome bolidu i sigurno su preko pola prošle sezone samo temeljito skupljali podatke kako bi ovogodišnji bolid bio bolji. Naravno da su inžinjeri konstruirali bolid, ali i Alonso i Vandoorne su napravili veliki posao prošle sezone sa svim tim vožnjama i feedbackom na fp(od kojih oni, osim plaće, uglavnom nisu imali ništa).
      Ne bi me čudilo da ove sezone jednom dođu do podija, ako nastave s razvojem.



      12
      11

      1
  3. Fernando Alonso 14
    alonso5 Donator Prikaži

    Ja se ipak nadam da ce ako se Mclaren u skorije vrijeme vrati na vrh da ce se ipak Fernando vratit za volan jer mu duguju priliku da proba osvojit jos jednu titulu.



    3
    2

    1
  4. Mclaren
    AlkY Donator Prikaži

    Kako je lijepo viditi kad na citavom internetu svakih par dana izade neki clanak koji je , ustvari , pozitivan oko McLarena. Jako lijepo nakon dugo vremena :)



    6
    6

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.