Ricciardo nije vratio volan na mjesto zbog opasnosti od strujnog udara

Vijesti

Jelena Benger

Prije 5 godina 2 min 3 komentara

Daniel Ricciardo je odustao od Velike nagrade Bahreina samo nekoliko krugova prije kraja utrke kada se njegov Renault potpuno ugasio kod prvog zavoja.

Prema pisanju britanskog Autosporta, Australac je nakon utrke pozvan pred suce jer je prekršio pravila tako što nakon izlaska iz bolida nije ostavio volan na njegovom mjestu.

Međutim, suci su saslušali Ricciarda koji je objasnio da nije vratio volan iz sigurnosnih razloga, tako da nisu poduzete daljnje mjere te je Ricciardo prošao bez kazne.

Nakon zaustavljanja u drugom zavoju zbog problema s pogonskom jedinicom, upalilo se crveno svjetlo sustava obnove energije koja upozorava da je bolid „opasan po pitanju elektronike“.

Momčad je javila Ricciardu da isključi motor i elektronički sistem te da „iskoči iz bolida“. Rekli su mu da neka ne dira bolid, što su suci objasnili kao „uobičajeni sigurnosni postupak u takvim situacijama kako bi se izbjegao mogući strujni udar.“

Objašnjavaju kako je Ricciardo smatrao da bi pod tim okolnostima bilo opasno ponovno staviti volan na njegovo mjesto.

Izbjegavanje kazne je mala utjeha Ricciardu koji je odustao u obje utrke u kojima je vozio za Renault. Da stvar bude gora za momčad, Ricciardovo odustajanje se dogodilo nekoliko trenutaka nakon što je njegov momčadski kolega Nico Hülkenberg također odustao. Oba vozača su do tog trenutka bila u bodovima.

Rezultati VN Bahreina 2019.
1. slobodni trening
2. slobodni trening
3. slobodni trening
Kvalifikacije
Utrka


Odgovor

3 komentara

  1. Mattia Binotto
    SamoFerrari Prikaži

    Neće ga sreća… :(



    5
    5

    0
  2. Marlboro
    M_M 1983 Prikaži

    Šteta za Riccarda ali mi je još više žao Nice Hulkemberga koji svojim vožnjama pokazuje da je jedan od najboljih vozača na gridu ali nikako da sjedne za upravljač konkurentnog bolida! Po meni bolji vozač od Vettela



    2
    0

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.