Leclerc: Podij je sretna posljedica vrlo nesretnih okolnosti

Vijesti

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 17 komentara

Ferrarijev vozač Charles Leclerc kaže da je njegov prvi podij u Formuli 1 sretan trenutak, ali u vrlo nesretnih okolnostima. Naime, prvi pokazatelji govore da je ostao bez MGU-H što ga je koštalo vrlo vjerojatne pobjede.

21-godišnjak je sjajno dominirao utrkom čim je nakon prvih par krugova vratio prvu poziciju od svog timskog kolege. Vodstvo nije ispuštao sve do par krugova prije kraja kad je odjednom počeo gubiti nekoliko sekundi po krugu.

“Nažalost, danas nije bio naš dan. Ali, ekipa je napravila sjajan posao da se oporavimo od loše utrke u Australiji. Naravno da sam izuzetno razočaran, kao i cijela ekipa, ali takve stvari se događaju tijekom sezone.”

“Imali smo sreće u nesretnim okolnostima jer bez sigurnosnog automobila vjerojatno ne bih završio tu gdje sam završio. Mislim da ne bismo imali niti dovoljno goriva…”

“Kao što sam rekao u prošlosti – nikad ne gledam na rezultat, gledam na potencijal da budemo bolji. Danas treće mjesto nije bila naša realna pozicija.”

– Charles Leclerc

Rezultati VN Bahreina 2019.
1. slobodni trening
2. slobodni trening
3. slobodni trening
Kvalifikacije
Utrka

Leclercov mehanički problem stajao je Ferrari pobjede, a Vettel je okretanjem na stazi predao već izgubljenu drugu poziciju. Hamilton je pohvalio mladog kolegu i najavio da se od njega može očekivati puno dobrih stvari u budućnosti:

“Ovog vikenda je Ferrari bio nevjerojatan. Siguran sam da je ovo devastirajuće za njega. Definitivno smo danas imali sreće.”

– Lewis Hamilton

Njegov timski kolega Valtteri Bottas je dodao:

“Kao ekipa smo danas imali malo sreće. No, dali smo sve od sebe, nismo radili pogreške i bolid je bio vrlo pouzdan, što je pobjeda za danas.”

– Valtteri Bottas

Bottas je nakon odličnog vikenda u Australiji imao vikend za zaborav, te je za Hamiltonom zaostajao otprilike koliko je Lewis zaostao za njim u Australiji:

“Bila je ovo teška utrka za mene. Balans bolida je bio loš, bilo ga je na sve strane…”

– Valtteri Bottas

Odgovor

17 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Glavu gore mali, biće bolje.
    Svaka čast na vikendu. :thumbs:



    3
    3

    0
  2. Alfa Romeo
    rapante Prikaži

    Glavno da si pokazao da ih možeš svih isprašiti onako kako treba,jbg,sve se tako preokrene i treba dalje…



    3
    -1

    4
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      De ti meni reci ponovno ono o samaranju i cirkusantima? Nasamarao je tko koga? Tko je pobjedio? Jel sada jasno da je utrka nedjeljom i da Ferrari kao i jedan njihov vozac moze ukenjat sve sto se ukenjat moze. Vettel da je icemu je s ovim bolidom jucer morao barem biti drugi i spasiti sto se spasiti da. A da je vozac kakvim ga se opisuje, trebao je pobjediti kad je vec onom boljem vozacu crkavao auto. Hvala bogu pa sada Ferrari ima vozaca koji moze pokazati da ovaj Ferrari moze lako voditi u utrci i preticati kao obraniti pozicije. Jer da je tu jis uvijek Kimi bilo bi da Ferrari opet nista nevalja Sto se tice cirkusanata i samaranja, nadam se da ti je ovo dovoljna skola za ubuduce .



      8
      4

      4
  3. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Kako sam ja samo plakao jucer to je strasno. Tako mi je bilo zao. Ali gledao sam poslje utrke konferenciju i razne razgovore. I mali ne da je priseban nego je i realan. Strasan vozac bit ce to sve kako treba. Al scena kad je alonso skoro zaplakao nakon onog kadra kad leclerc javlja da bolid nije dobro.. Da ti srce pukne. Za tog malca bi navijao i da vozi za Mercedes



    4
    3

    1
  4. polo Prikaži

    evo prvi put se javljam ali moram reći jednu stvar uz duzno postvanje prema voznji mladoga Lecerc-a,strategija ferrarija ocajna.. Po mome misljenju strategija je trebala biti takva tko prvi do prvog zavoja njemu prednost do kraja ako nije u problemima.Da su tako odradili mislim da bi tijek utrke bio rugaciji nisu odradili momčadski pa im se vratilo na najgori mogući način.Ovo se Mercedesu nemoze dogodit.



    1
    -3

    4
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Pa i Bottas je u prvom zavoju bio ispred Hamiltona!
      Zašto misliš da je utrkivanje Vettela i Leclerca utjecalo na konačni rezultat?


      0
      0

      0
    • Antonio Giovinazzi
      Mazzacane Prikaži

      Tek bi onda bila očajna da su to napravili. Leclercov zaostatak za Vettelom u 2. krugu je iznosnio 1,9 sekundi, u 5. krugu 0,5 sekundi. A u 12. krugu, krug prije nego je Leclerc otišao u boks, Leclerc je imao prednost od 3,3 sekunde. Pa sad vidi koliko je Leclerc bio brži od Vettela i koliko bi imalo smisla 50 krugova držat bržeg vozača iza sporijeg.



      2
      2

      0
      • polo Prikaži

        Barem bi usporio hamiltona a ako je bio toliko brži dostigao bi Seba bez problema. ali mogao ga je usporavat desetak krugova to je barem moje misljenje i ubjedjen sam da su to napravili u pit lane Ferraria da bi ishod bio drugaciji.Mora se timski radit da bi se dobilo Mercedes i Hamiltona jer oni greske neoprastaju a imam nekoga iskustva jer F1 pratim od 1978.



        2
        0

        2
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Ako Seb nije mogao usporavat Hamiltona zašto misliš da bi to mogao Leclerc?
        To bi završilo tako da bi Hamilton pretekao obojicu, a Leclerc bi pri tom uništio svoje gume.
        Treba uzeti što ti se pruža jer tko zna kakve će biti iduće gume…

        Problem je bio u tome što Vettel s istim materijalom nije uspijevao voziti jednako dobro kao klinac koji se još ne brije, a to je, ako se mene pita, poprilična sramota.



        1
        0

        1
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Kakvo usporavanje u Bahrainu.. Mozes samo deblji kraj izvuc


        0
        0

        0
  5. Lotus
    weki66 Prikaži

    stvarno steta….ja sam jos prije pocetka sezone napisao da bi on mogao bit iznenadjene sezone i umjesat se u borbu za naslov….poslije ove utrke,a i samih njegovih izjava i komenatra,ponasanja….sad mislim jos vise da ce to bit tako….



    1
    0

    1
  6. Michael Schumacher
    ruzinavi Prikaži

    Kasnite malo sa vjestima
    Evo male pomoći:

    https://www.autosport.com/f1/news/142493/ferrari-leclerc-issue-cylinder-failure-not-mguh

    Inače sve pohvale, naravno :)


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.