Ferrari očekuje da će “ispravci” funkcionirati u Bahreinu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 31 komentara

Ferrari očekuje da će idući vikend u Bahreinu pokazati efekt “ispravaka” koje su napravili nakon lošeg početka sezone u Australiji.

Sebastian Vettel i Charles Leclerc su završili na 4. i 5. mjestu na VN Australije, što je bilo ogromno razočaranje nakon vrlo dobrih predsezonskih testiranja. I jedan i drugi vozač su kasnije komentirali da im bolid nije pružao isti osjećaj po pitanju gripa i samopouzdanja kao što je to bio slučaj u Barceloni prije mjesec dana.

“Staza Sakhir ima drukčije karakteristike od one u Australiji. Ovdje su ključni faktori trakcija i kočenje. U Bahreinu kao ekipa moramo osigurati da smo shvatili i ispravili sva područja koja su bila slaba u Australiji, zbog čega nismo mogli u potpunosti iskoristiti puni potencijal ovog bolida.”

“U Bahreinu očekujemo vidjeti efekte ispravaka koje smo napravili, iako smo svjesni da će naši konkurenti ponovo biti vrlo jaki.”

“S tim na umu – jedva čekamo izići ponovo na stazu i suprotstaviti im se.”

– Mattia Binotto

Binotto je nakon prošle utrke rekao da moraju osigurati da je taj vikend u Australiji bio samo jedna iznimka unutar sezone.

Sebastian Vettel je pobijedio na prošle dvije utrke u Bahreinu u Ferrariju, ali je svjestan da izazovi ove noćne utrke ne smiju biti zaboravljeni:

“Teško je pronaći pravi ritam u pustinji, pogotovo zbog pijeska kojeg vjetar nanosi na stazu. Zbog toga je svaki krug drukčiji, što može biti odlučujući faktor, posebno u kvalifikacijama.”

“Ako se pomaknete samo par centimetara od idealne linije počet ćete plesati i možete zaboraviti na taj krug. Izgubljeno vrijeme u tom trenutku više se ne može nadoknaditi.”

“Prema tome, količina pogrešaka je znatno veća nego na drugim stazama.”

– Sebastian Vettel

Odgovor

31 komentara

  1. Felipe Massa 19
    mrgud88 Prikaži

    Zivi bili pa vidjeli. Cisto sumnjam, ali nada zadnja umire za nas tiffose :D



    10
    9

    1
  2. Mika Hakkinen
    slpcpt Prikaži

    Ne razumijem zašto se i dalje drže priče kako su “grip” i osjećaj bolida krivi za rezultate u Australiji kada je već svima jasno da su imali problema sa motorom kao i svi timovi koji koriste njihove motore.
    Kako god, nadam se da će u Bahreinu biti sve posloženo.

    P.S. pozdrav svim ljubiteljima F1; ovo mi je prvi post ovdje iako već par godina pratim stranicu.



    16
    16

    0
    • Ferrari
      Markozaja Prikaži

      Pa ja mislim da su imali problema i sa gripom..ne mora bit da je samo motor bio problem.. Kako god, vidit cemo u subotu



      4
      4

      0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Ako su fulali setup, moguce je svasta pa i to sto spominju. No ocitoa je tu stosta , od smanjenja snage motora zbig nekih problema pa do krive strategije za oba vazaca. Vidjeti cemo za par dana jel je australija izolirani slucaj. Mirnoca bolida na catalunyi mi daje nadu da je bolid dobar i dobro izbalansiran pri brzim krugovima sto onda govori da su imali gore navedene probleme. No ako se to ponovi u iducim utrkama onda ove godine sljedi jos jedna sezona razocaranja za tifose. Pogotovo to mislim jer Ferrarijev forte nije razvoj krajem sezone gdje obicno jos vise padnu. Ako ne mogu parirati Mercedesu do npr do kanade, ni nece. A moguce je i to da je jednostavno Mercedes jako skrivao brzinu i da je jednostavno brzi. Sva sreca sto je gp vikend u spanjolskoj blizu pa cemo vidjeti tko je zapravo koliko mogao i tko je koliko skrivao brzinu.



      8
      8

      0
    • Sergio Perez
      Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

      Nisam primjetio da je Haas imao problema, ili da su se žalili na motor. Kimi je nesto brontuljao u kvalama da je gubio snagu, Leclerc je imao bolji tempo, ali to je radi strategije.
      Mislim da je tu bilo vise razlicitih faktora koji su utjecali na fijasko u Australiji.



      1
      -2

      3
      • Sebastian Vettel 5
        dzalac Prikaži

        Imas na youtubeu radio od grojeana nakon Q3 kruga gdje se zalio na snagu motora, prvo provjeri pa pisi



        6
        4

        2
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        Sve Ferrari power ekipe su se zalile tijekom vikenda na snagu a i vidi se po speed trapu da su medju sporijima sta je za motor koji je po snazi odmah do Mercedesovog gotovo nemoguce. Imas i video gdje se po signalnim lampicamau kopkitu vidi da Vettel i Lecler šaltaju brzine a da nisu ni blizu limita te se i cuje ociti pad okretaja u nekoliko navrata pri “punom” gasu. Osim toga negdje strani mediji navode da su im postavke iz simulatora bile miljama daleko od onih sta su ih docekale na stazi… sad je samo pitanje dal su to u mogucnosti ispravit te da li su svjesni zbog cega taj pad performansi u odnosu na testiranja



        4
        4

        0
      • Marlboro
        AMG Donator Prikaži

        07drogo

        Ako su svi Ferrarijem pogonjeni bolidi bili najsporiji (prema speed trapu) to znaci da je Ferrari sa svakim motorom imao problema?

        Kako se dobije racunica da je Ferrari odmah iza Mercedesa?



        2
        -2

        4
      • Ferrari
        07drogo Donator Prikaži

        @AMG
        Da svi su imali problema i navidno je svima savjetovano da ne idu maxsimalnom snagom. Dovoljno ti je da usporedis brzinu iz Barcelone kod Ferrarievih motora sa ovom iz Australije i vidjet ces da ima mnogo odstupanja. Vec sam rekao postoje i snimci gdje se na treninzima i qulama Hass i Alfa zale na snagu. I nisam rekao da je Ferrari odmah iza Mercedesa vec da su im motori po snazi podjednaki. Prosle godine su isto bili tu negdje (mislis da bi Mercedes bez veze lobirao i ulagao protest kod fia da stave dodatne senzore Ferrarievom motoru da su 50+ konja jaci??? )i nema razloga za sumnju da su i ove ako gotovo pa sigurno znamo da u Australiji njihovi motori nisu bili 100posto.



        6
        4

        2
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Amg dobije se racunica uklucivanjem mozga u pogon kad pogledas zadnjih 5 godina f1 i vidis da netko nemoze preko noci napraviti najbolji motor. Mercedes jos od lani nema najbolji motor. I na testiranjima su ekipe s ferrarijevim motorom bile dobre kao i na prvoj utrci cak uz probleme. No ako je Ferrarijev motor dugi niz godina uz Mercedes pa cak je lani u odredenim fazama bio bolji a renault i nije nesto napredovao a Honda jos nije ta liga kako ti zakljucujes gdje je koji motor? Btw brzina na pravcu ovisi i o drugim stvarima a ne samo i iskljucivo o motoru.


        0
        0

        0
    • Lewis Hamilton
      smr201 Prikaži

      A ima i ona teorija da su zbog svog koncepta prednjeg krila gubili puno u sporim zavojima, kao i Alfa.
      Bahrein ima nekoliko jako sporih zavoja tako da ako zaostatak bude isti onda je možda u tome problem, a ne motoru.
      Jer đaba ti najbolji motor u svemiru ako konkurencija može kasnije kočiti i prije krenuti ubrzavati prije/poslije zavoja.



      3
      3

      0
  3. Ferrari
    nelinjo Prikaži

    Ma pisi propalo i ova godina! :)



    4
    -1

    5
  4. Marlboro
    AMG Donator Prikaži

    Nemam neku vjeru da bi Ferrari mogao “briljirati” u Bahreinu, nakon onako lose predstave u Melbourneu.
    Prosle godine je Gasly u TR-Hondi bio odlican vecu bi sansu dao Red Bullu…



    4
    -1

    5
  5. Ayrton Senna
    Beethoven87 Donator Prikaži

    Toplo se nadam i volio bi da je Australija za Ferrari bila iznimka/zalutali vikend.
    Ako ne ostvare u slijedecih par utrka uvjerljivi pole, tesko da ce sezona bolje proci nego lani…
    Jer, mislim da u “al pari” omjeru snaga Mercedes dobiva…



    7
    7

    0
  6. Master_F1 Prikaži

    Ok, staza u Australiji ne predstavlja ništa zbog njene konstrukcije, ali 8 desetinki iz Mercedesa je puno. Minuta zaostatka na kraju utrke. Da je ferrari 3-4 desetinke sporiji u Australiji pa mogli bi smo reći da je do staze ali 7-8 desetinki i ne baš. Ne vjerujem da će Mercedes ni u jednoj utrci ove sezone zaostajati minutu za Ferrarijem na bilo kojoj stazi koja odgovara Ferrariju, jedino u slučaju sudara. Jedino preostaje 3 radne smjene, 7 dana u sedmici da se pokuša stići Merc.


    0
    0

    0
    • Daniel Ricciardo 3
      synystera7x Prikaži

      Mislim da je ferariju veci problem u tome što ni šasija,a bome ni motor nisu pokazali ništa, za šasiju možda nije odgovarala staza, ali da motor ne radi ni u alfi kod kimija ni kod ferrarija tu vec ima neki propust, ako je to zbog hladenja nema bas puno “hladnih utrka” u nadolazecoj sezoni



      2
      2

      0
      • Master_F1 Prikaži

        Malo mi je čudno bilo na zimskim testiranjima odustajanja ekipa sa ferrarijevim motorom. Sjećam se da je Alfa stala par puta, Haas se dimio jedan ili 2 puta, i Ferrarije stao. Jeste da je i Renault i McLaren i ostali imali problema ali nisam dugo vidio da bolidi sa Ferrarijevim motorom imaju puno problema. Eto navodno Alfa je imala problema sa motorom u Kimijevom bolidu u Australiji. Kako god bilo sad valja Ferrariju pljunut u ruke i uhvatit se posla :)


        0
        0

        0
  7. Alfa Romeo
    rapante Prikaži

    Čitam komentare i divim se koliko znalaca ima,fascinantno da mnogi znaju više od samih inžinjera u Ferrariju…sve znaju ama baš sve. U barceloni je bio mnogima Ferrari super,išao kao po šinama,najbrži i eto sad jedna utrka koja nije išla dobro za Ferrari i odmah se promijenila ploča…nema brzinu,nije pouzdan,loš setap,kriva strategija,Binoto je za otkaz itd….



    8
    8

    0
  8. Charles Leclerc
    Leclerc1978 Prikaži

    Mislim da ako u ovoj utrci Ferrari ne nadoknadi tih o, 8 sec zaostatka za mercom piši kuci propala i ova godina.
    Taj, Vettel već i prije vikenda izmišlja problem.
    Hamsta se ne žali na stazu, nikad…



    2
    -19

    21
  9. Force India
    alen-sisul Prikaži

    Obećanje,ludom radovanje



    1
    1

    0
  10. ZX10R Prikaži

    Ajde da i to vidimo ili slijedi jedna od dosadnijih sezona,nažalost
    Ne bih volio da se mercedes jednostavno provoza kroz prvenstvo


    0
    0

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.