Hamilton očekuje dugu borbu s Ferrarijem i Red Bullom

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 16 komentara

Lewis Hamilton kaže da ga je impresionirao napredak Red Bulla s novim proizvođačem motora i očekuje da će tijekom ove sezone i oni biti u borbi za sam vrh zajedno s Mercedesom i Ferrarijem.

“Sjajno je vidjeti da toliko napreduju. Očigledno, bili su s Renaultom dugi niz godina, a sad smo vidjeli da je na stazi mogao prestići Ferrari.”

“Sjajno je što je Red Bull na vrhu s nama i mislim da ćemo tijekom godine imati sjajnu borbu triju ekipa. Siguran sam da s Ferrarijem nešto nije bilo kako treba prošlog vikenda, ali prilično sam siguran da je njihov bolid svejedno dobar.”

“Bit će to briljantan nastavak sezone. Što se tiče Honde, sjećam se vožnji Ayrtona Senne s Hondom, a tada su oni bili moćna sila i sjajno ih je vidjeti ponovo pri vrhu.”

– Lewis Hamilton

Svoj komentar dao je i Sebastian Vettel:

“Ne mogu pričati u ime drugih, ali mislim da imamo tri jake ekipe i sve tri imaju potencijal za vrlo dobru godinu. Mi gledamo najprije na sebe i nadamo se da ćemo nas dvojica biti ispred svih drugih. Ali, mislim da smo svjesni kako će biti vrlo blizu.”

– Sebastian Vettel

Vettel smatra da će i Pierre Gasly pokazati bolju formu nego u Australiji:

“Mislim da Pierre nije imao baš sreće u subotu. Ne vjerujem da je cijelog vikenda puno zaostajao za Maxom. Njegova utrka je bila uglavnom izgubljena već na početku.”

“Mislim da će svih šest vozača imati nešto za reći ove sezone. Nadamo se da ćemo što je duže moguće svi biti u igri za naslov, pa ćemo vidjeti gdje smo.”

– Sebastian Vettel

Odgovor

16 komentara

  1. Pirelli Wet
    Double Overtake Prikaži

    Stotku na Bottasa, pa kud puklo! Vrijedi pokušati i dodatno si začiniti sezonu. “HE-HE”



    3
    3

    0
  2. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Koji me hype sad oprao, onda sam se sjetio Australije…
    Svejedno vjerujem u jebenu sezonu :cheer:



    5
    5

    0
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      Ako je motor u pitanju, najbolje bi bilo da poprave taj “sistemski” kvar, uzmu novi motor, dobiju kaznu i nastave po starom.
      Ukoliko je greška u aeropaketu, Australija je jedinstvena utrka. Ko zna možda uopšte nije greška.
      Priča se svašta i ništa…
      Ja lično mislim da je Ferrari nije problemu, kako se predstavlja u javnosti.
      Oni su u problemu što nisu ispred Mercedesa nego iza. Mercedes ih je pretekao.
      A sve je ukazivalo na drugačije…
      Naravno ovo je možda i malo navijački od mene.
      Vidjet ćemo …



      2
      0

      2
      • Dan Gurney
        Crash Donator Prikaži

        Mercedes preteko Ferrari??l Na osnovu cega takva izjava..


        0
        0

        0
      • Mercedes
        Har Kl Donator Prikaži

        Mislim da vam ni prednje krilo ne stvara dovoljno downforce u sporim zavojima.
        Zato ste bili puno lošiji u Australiji. Zato i manjak brzine, jer ste ranije morali kočiti.
        Sve su ovo spekulacije, ali smatram da ste, umjesto 0.2 sec ispred, 0.2 sec iza.
        Brojeve ne uzimati za ozbiljno, više kao prikaz gdje se ko nalazi.
        Blizu jest, ali je ipak iza.
        Opet ću se ograditi i prihvatiti mogućnost da je sve ovo plod moje mašte, ili ti ga navijačke naočale :thumbs:



        3
        2

        1
  3. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Vjerovatno ce Ferrari biti jaci no pitanje je za koliko u odnosu na konkurenciju. Nekako sumnjam da se od staze do staze moze preokrenuti samo tako 7-8 desetinki po krugu. Mislim da ce na nekim stazama biti neizvjesno a da ce na nekim Mercedes pojesti ostatak ekipe kao prosli vikend. Ferrari je u odnosu na Mercedes u australiji prosjecno do prvog boksa kasnio upravo toliko po krugu a moje misljenje je da ce se to jako tesko okrenuti u tudu korist. I dalje imam dojam kao i proslih godina da se Mercedes u vecini slucajeva poigrava s konkurencijom. Znate kako znam kada je Mercedesu gusto? Kad placu kao prosle godine u fazi kada su se umetali senzori po Ferrarijevom bolidu jer u toj fazi su bili sporiji od crvenih. Zasada imam dojam da su u komotnoj situaciji sa solidnom prednoscu. Da je drugacije vec bi bilo kukanja i preispitivanja tudih rijesenja po bolidima.



    11
    10

    1
    • Michael Schumacher
      senna66 Donator Prikaži

      Mercedes ne kuka jer ni sami ne znaju kakav je Ferrari. Znaju da su bili jebeno brzi na testiranjima i da su podbacili iz x razloga u Australiji. Nitko to nije očekivao, pa ni oni.
      I da, prošle godine je bio skoro isti zaostatak u kvalama pa je Ferrari imao pole u Bahreinu. Ne kažem da mora biti i ove godine tako, ali da su preokrenuli veliki zaostatak vrlo brzo jesu. Vjerojatno je bilo nešto u vezi motora, pa je usput zbog toga aero žrtvovana za brzinu na ravnici.
      Nije pitanje brzine Ferrarija, nije slučajno bio brz u Barceloni. Pitanje je samo ovog problema, da kojim slučajem nije motor i nešto ozbiljno u vezi njegove pouzdanosti. To je po meni jedini razlog za brigu. Duga je sezona pa se mnogo toga da preokrenuti, čak možda već i u Bahreinu. Tko zna…
      Jedino je sigurno da se Mercedes neće igrati s konkurencijom. Prva utrka, a pogotovo staza poput ove u Australiji je jedno od najgorih mjerila gdje tko stoji.



      1
      1

      0
      • dejan_s Donator Prikaži

        Hm, ne znam zašto se stalno pominje ta Ferrarijeva brzina sa zimskih testiranja u Barceloni? Pitam se na čemu se baštini ta procjena? Zar nije Mercedes u prvoj nedjelji testiranja došao sa ogoljenim, bazičnim paketom pa ta vremena nisu reprezentativna za bilo šta osim možda kao indikator pouzdanosti agregata? U zadnja četiri dana testiranja Mercedes je došao s novim paketom gdje je na kraju po brzini bio rame uz rame s Ferrarijem (Δ 0.003). I umjesto da mediji u novom aero paketu s kojem je Mercedes došao na zadnja četiri dana vide indikator “skrivanja karata” ili “bacanje prašine u oči” novinari željni senzacije su proširili vijest o krizi u Mercedesu i Ferrari proglasili timom koga treba pobjediti. Čak su neke procjene govorile (Autosport) da “crveni” imaju 0.3-0.5 sec prednosti ispred tima iz Brackley-a. Stvarna brzina bilo kog tima je relativna a metrika se bazira na usporedbi u odnosu na brzinu drugih timova. Kako nismo vjerujem imali prilike vidjeti pravu brzinu Mercesa kako onda možemo tačno govoriti o brzini Ferrarija? Naročito ako se pretpostavi, kako je to učinio Jonathan Noble, da je Mercedes vozio s punim rezervoarom goriva (osim možda zadnjeg osmog dana).
        Treba zaobići neozbilljna pitanja novinara i obmanjujuće odgovore nekih ljudi iz Mercedesa.
        Meni je npr. informativnije James Allison-ovo viđenje Mercedesovog auta za ovu sezonu nego bilo koja data izjava Hamiltona ili Wolff-a.
        https://www.f1puls.com/37956/allison-nakon-sto-smo-napravili-novi-bolid-proslogodisnji-se-cini-slampav/
        Mada i Wollf zna ponekad dati ozbiljan odgovor kako se to desilo u Australiji kod odgovora na pitanja novinara Süddeutsche Zeitung kada je Toto naveo da crpi inspiraciju iz dekadencije i grešaka iz prošlosti navodeći primjer Rimskog carstva.
        Bilo kako bilo Mercedes je za sada sila kakav je bio i 2016. godine. Koliko je stvarni zaostatak Ferrarija znaćemo nadam se do GP Španije.



        11
        10

        1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Testiranja nikad neuzimam za ozbiljno pa necu ni sada. Vrlo je jednostavno to objasniti u barceloni. Pitanje je samo koliko je tko od njih stiskao a vremena su bila slicna. Definitivno su tamo izgledali dobro no ocito Ferrari ima najvecih problema a sto je najgore nisam siguran da znaju kojih. Jer sjeti se u utrci upita Vettela “zasto smo tako spori” i odogovora “ne znamo”. Mozda su fulali setup. Definitivno su fulali strategiju no ocito i motor ima nekakav problem jer je dolazilo do pregrijavanja pa je bio na najslabijin postavkama do kraja utrke. No meni to lici na previse problema za nekog tko je glasio kao fovorit i tko je izjavio da ne znaju zasto su spori. Navijam za njih i volio bi da grijesim no teska srca priznajem da neizgleda situacija za njih nimalo dobro.



        3
        3

        0
      • dejan_s Donator Prikaži

        @Alonso1983
        Nije se teško složiti da bi pretpostavke koje ste pomenuli mogle biti tačne. No, ja sam se osvrnuo na utemeljenost narativa o Ferrarijevoj brzini i mislim da sam ukazao dovoljno da očekivanja i procjene Ferrarijeve brzine nisu imale validne pokazatelje(problem kriterija). Jednostavno koliko god bili brzi ako se pojavi neko tko je brži od vas vi ste tada naprosto sporiji. Ne znači da ste loši, no niste najbrži.
        U hipotetičkom primjeru to bi odnosilo i na tim Mercedesa kada bi se kojim čudom u Bahrain-u npr. pojavio Toro Rosso koji bi odjednom bio brži 4 sekunde od bilo kog drugog auta. Tada više niko ne bi pominjao Mercedesovu brzinu naprosto zato što bi metriku brzine određivao najbrži auto.



        4
        3

        1
      • Michael Schumacher
        senna66 Donator Prikaži

        Ferrari je na testiranju bio brz, i pritom ne mislim na vremena ili zaostatke. Ne znam gdje sam ih spomenuo uopće. Ako je Seb rekao da je Ferrari na testiranjima bio brz i jako zadovoljan bolidom, onda je bio brz i jako zadovoljan, valjda on zna i osjeti. Na to sam mislio pod brzinu na testiranjima i puno je veći pokazatelj od vremena i razmaka. Ako je u Australiji bio iznenađen što su odjednom spori, onda valjda je iz x razloga brzina izgubljena, ne zbog toga što je Mercedes tako jako brz. Brži jesu tu se slažem, ali ne toliko da spominješ da je Mercedes sada sila iz 2016…..nakon prve utrke. :D

        Vjerujem da je gap maksimalno 0.2-0.3 sekunde. Safety mod motora i loš setup su sigurno uzeli 0.4-0.5 sek. Prošle godine je Ferrari isto imao taj setup za brzinu na ravnici, također je i zaostatak bio velik. Tad su se činili izgubljeno, kao da ne shvaćaju kako bolid funkcionira, nešto slično se i sada dogodilo.
        Bumo vidili možda već u Bahreinu, nadam se da nisi u pravu. :D

        @Alonso1983
        ili su se pravili da ne znaju, što mi govori da je problem velik i ne žele raditi paniku pogotovo zbog medija, ili stvarno nisu znali, nešto kao prošle godine kada se činilo da nisu prokužili bolid odmah na prvu. Po njihovim reakcijama je teško zaključiti, moglo bi biti svašta, pa čak i obje situacije što bi značilo da su u puno većim problemima.


        0
        0

        0
  4. dejan_s Donator Prikaži

    Očekivao sam od Hamiltona da kaže da je i Williams prijetnja i da i njih očekuje na vrhu u napetoj i neizvjesnoj borbi sve do kraja sezone.
    No, pretpostavljam da nije sve ni do Hamiltona ima tu i pogrešnih novinarskih pitanja na koje nije lako dati pravi odgovor.



    6
    3

    3
  5. Alfa Romeo
    rapante Prikaži

    Mislim da je u pravu,drugo,nešto se dogodilo Ferrariju u Australiji i nema šanse da se to ne preokrene sad u slijedećoj utrci.



    1
    0

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.