Horner: Dajte Gaslyju vremena

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 17 komentara

Red Bullov šef Christian Horner kaže da je Pierreu Gaslyju potrebno nešto vremena za privikavanje na novu momčad. Gasly je odradio razočaravajuću VN Australije nakon nesretnih kvalifikacija u kojima ga je ekipa ostavila bez drugog pokušaja u trenucima kad se staza drastično ubrzavala, pa je eliminiran već u prvoj rundi.

U utrci je uspio doći samo do 11. pozicije, a većinu vremena je proveo iza Toro Rossa Daniila Kvyata. Nije ga uspio prestići čak ni na mekšim i svježijim gumama u kasnijem stadiju utrke.

Na upit je li Gasly pod pritiskom, Horner odgovara:

“Još je rano. Pritisak u Formuli 1 uvijek postoji, ali, odradio je dobru utrku. Treba mu samo čist vikend. Pripremu je odradio vrlo dobro, povratne informacije su bile dobre i konkretne. Znamo da ima brzinu, samo dečku moramo dati malo vremena i stvari će se posložiti.”

Horner kaže da Gasly nije imao sreće da zgrabi bod:

“Nažalost, završio je u DRS vlakiću. Toro Rosso je bio vrlo brz na pravcu i vjerojatno su imali postavke s nešto manje downforcea od nas. Čak i grip kojeg je Gasly imao zbog mekših guma nije bio dovoljan da se ugura u top 10.”

“Mislim da je njegova vožnja bila dobra, ali je ovo teška staza za pretjecanje.”

– Christian Horner

Max Verstappen je Ferrari Sebastiana Vettela prošao bez problema, ali je svejedno Gasly potvrdio da je pretjecanje bilo teško:

“Kad smo vidjeli da krećemo sa 17. pozicije – znali samo da će povratak u bodove biti težak na ovakvoj stazi. Prošle godine je tijekom cijele utrke bilo 4 pretjecanja, a nisam siguran da ih je puno više bilo ove godine.”

“Imao sam neke komadiće u prednjem krilu, kako su mi rekli iz momčadi, a našao sam se u DRS vlakiću gdje čak ni s DRS-om nisam mogao uhvatiti Toro Rosso na pravcu.”

“Vidjeli smo da su imali vrlo dobru maksimalnu brzinu cijelog vikenda.”

– Pierre Gasly

Rezultati VN Australije 2019.
1. slobodni trening
2. slobodni trening
3. slobodni trening
Kvalifikacije
Utrka


Odgovor

17 komentara

  1. Mercedes
    QFlash82 Donator Prikaži

    Ovaj Horner pati od sinkope vjerovatno.Jer je malog razapeo na križ nakon izlijetanja u Barceloni, i javno ga optužio da je glavni uzrok glavobolje mehaničarama i manjak krugova za njegovog pulena Maxa.



    7
    2

    5
    • Japan
      Turkoglu Prikaži

      Ne big se slozio s vama kolega, termin “razapeo na kriz” je pomalo senzacionalisticki i bitno drugacije od ” ovjektivne konstatacije” jer ako od zacrtana 4 dana odradis 2,5 zbog ocite greske mladog vozaca, konstatacije stoji. Nista emotivno, realno stanje stvari. Isto tako u obje izjave se da iscitati izmedju redaka da Gasly-u manjka iskustva i treba jos malo vremena za potpunu adaptaciju u RB. Po meni sve stima.



      7
      7

      0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Ma problem je što to uopće spominje. Tako se ne podržava svoj vozač. Kad je Verstappen razvalio bolid u Monacu nije ga javno prozvao jer je nepotrebno dao posla mehaničarima. Kad dođe “doma” nategni ga za uši, ali javno smiješ reći “nije idealno, ali takve stvari su dio testiranja”, možeš se zezati da ste testirali sustave sigurnosti…

        ali reći javno da momčad nije uspjela odraditi testove zbog greške jednog vozača je nepravedno stavljanje tereta krivice na njegova leđa. Kaj se on namjerno razbio? Možda bi Verstappen nije jučer pobijedio da su uspjeli testirati cijelo vrijeme!



        2
        1

        1
  2. Mclaren
    KERS Prikaži

    RB je taj koji ima vrijeme u svojim rukama.


    0
    0

    0
  3. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    11 krugova je gasly vožio duže u prvom stintu od kvyata i nije ga uspio kvalitetno overcutat. to me zabrinjava.
    sljedeća je bahreinu, tu je prošle godine bio najbolji. nadam se da će tako bit i ovaj put.



    4
    4

    0
    • Red Bull
      Maxi09 Prikaži

      Po meni veoma loša strategija RB-a pri tom duelu.
      Moglo se vidjet po pit window grafici da je nakon 5 krugova imao par desetinki prednosti pred Kyvatom pa su ga ostavili još malo duže (moguće da su mislili da će borbom Strolla i Kyvata moći prestići taj duo, ali gume nisu dale performanse, ja bih rekao da je došlo do pregrijavanja guma nakon 20tak krugova što je vozio direktno iza).
      Ja se nebih zabrinjavao jer da je bila bilo koja druga trka, izuzev Monaca te možda Singapura, prošao bi pored svih bez problema.



      1
      1

      0
  4. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    U redu je podrška, ali ne vidim kako šef ekipe može biti zadovoljan da je jedan vozač bio treći, prestignuvši Ferrari na stazi, a drugi uopće nije došao ni do bodova, a imao je cijelu utrku da to ostvari.

    Nisam ni očekivao da će se Gasly probijati kroz grid kao Verstappen, Vettel i Hamilton prošlih sezona, ali da se ne probije do bodova kroz cijelu utrku s Red Bullom je stvarno razočaravajuće.



    3
    -3

    6
    • avalon Prikaži

      a zašto u RB ne bi bili zadovoljni prvom vožnjom gaslya u RB ? ako se pročita izjava hornera posli Q između redova se nazire greškica RB . u trci je gasly ipak sticajem okolnosti napredova 6 mista . 2 na “račun” odustajanja ricciarda i grosjeana ali je zato iza sebe ostavija norrisa , pereza , albona , giovinazzia . na stazi di je teško preticanje kvyata sa TR koji ima vrlo solidnu šasiju i ISTU PU ka RB , a koji je takođe moga doristit DRS treba je riskantan potez da se pretekne rusa . kvyat je tako nešto pokuša sa strollom , lance ga je pustija da se prekoči , izleti van staze i jednostavno vratija poziciju . šta da je tako nešto pokuša gasly sa kvyatom i zaglavija u zoni izljetanja šta se moglo i kvyatu dogodit jer melbourne je staza “starog kova” ? ispa bi papak , a kad nije preteka opet je … papak ? komparirat maxovo preticanje seba i gaslyevu nemogućnost preticanja kvyata nije korektno jer … maxu je ovo 59 . trka u RB , gaslyu PRVA , seb je evidentno ima problema jer pita je pit “zašto smo ovako spori?” u prilog problemu ( koji nije identificiran , bar ne javno ) ide i činjenica da je seb konstantno vozija poprilično sporije krugove od leclerca , a max je konstantno povečava prednost . kvyat nije ima tih problema . kad se činjenice uzmu u obzir ( i one iz Q ) gasly je odvozija poprilično solidnu trku za PRVI nastup u RB . ako je to zbog ricciardovog napuštanja RB … pa nije gasly krivac za to da bi ga se sad podcjenjivalo mada je to izgleda nepisano pravilo , običaj na portalu . norrisa se hvali posli odličnih Q , sratra sa P 8 , završija iza gasliy ( P 17 ) , piera kudi jer nije moga preteči kvyata , a rus nije svo vrime moga preteči omalovažavanoga strolla !?!?!? uz činjenicu da je ovo pierova prva trka za RB i tek 27 u karijeri treba li mu dat vrimena za prilagodbu pa nakon toga eventualno kritizirat momčića ? DA !



      4
      4

      0
    • Sebastian Vettel 5
      Vettel-Ferrari Donator Prikaži

      Iz očitih razloga ne bi trebali biti zadovoljni, vozio je drugi najbrži bolid na gridu s kojim nije mogao doći do bodova, a imao je čitavu utrku na raspolaganju. Uz to je izašao ispred Kvyata nakon bokseva, ali ga nije uspio zadržati, istina nisu gume bile zagrijane, ali svejedno, Kvyat je njega uspio prestići, on njega nije ni pokušao, ako se ne varam.

      Nemam ništa protiv Gaslya, bilo mi ga je žao nakon testiranja kad je ekipa na njega svalila glavnu krivnju nakon drugog teksta, ali je utrku jučer odvozio nedovoljno dobro s obzirom na bolid koji vozi. Nije bio kriv za ispadanje odmah u Q1 dijelu kvalifikacija, zbog čega je Horner i blag ovako prema njemu, ali ne osvojiti ni jedan bod u takvom bolidu moraš imat ispodprosječnu vožnju.

      Ne treba ga odmah otpisivati, ali zasad je zakazao i nužno mu je da već od iduće ozbiljno utrke popravi dojam.


      0
      0

      0
  5. Felipe Massa
    Warrior Prikaži

    Ovako se i Bottasa lani u Australiji blatilo… Jednostavno Australija nije staza na kojoj se moze iz top3 ekipe sa zacelja zavrsit u top6.



    4
    4

    0
  6. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Dajte Kvyatu sjedište!


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.