F1 TV u ogromnim problemima na početku sezone

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 1 min 19 komentara

Godinu dana nakon predstavljanja dugo očekivane službene aplikacije za streaming F1 vikenda – F1 TV se još uvijek panično muči s tehničkim problemima koji su ih još jednom gotovo u potpunosti srušili na početku nove sezone.

Broj pretplatnika očito nije bio zadovoljavajuć pa su marketinški stručnjaci, očigledno u raskoraku s tehničkom podrškom, uoči početka sezone najprije ponudili veliki popust na godišnju pretplatu, a onda i besplatni testni period koji obuhvaća prvu utrku u Australiji. Sve to rezultiralo je padom servisa i milijuni pretplatnika našli su se u situaciji da umjesto u 1. slobodni trening danas gledaju u rotirajuću Pirellijevu gumu bez znaka života bilo kakvog prijenosa.

Službeni Twitter račun @F1help pokušao je umanjiti paniku objavljujući poruke o “privremenim” problemima koji zahvaćaju “neke” pretplatnike, ali su na to dobili poruke korisnika diljem svijeta koji su dokazali se ne radi o lokaliziranom problemu, već o padu sustava.

Sutra je na rasporedu 3. slobodni trening u 4 sata ujutro po hrvatskom vremenu te kvalifikacije u 7 sati.


Odgovor

19 komentara

  1. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Sva sreca pa se nisam odlucio za to. Nekako sam bio skeptican za placanje necega sto radi preko neta bas zbog takvih stvari. Gledanje na tv u uz placanje je meni svakako bolji izbor. Bar znam da cu ono sto platim gledat.



    7
    5

    2
    • Fernando Alonso 14
      alonso05espana Prikaži

      Ja sam isto rekao vidjet ću ovu sezonu kakva će iskustva imat ljudi, pa uzmem za 2020. Za sada nije dobro, držim se Arene makar jedva “čekam” reklame svakih 5 krugova.



      2
      2

      0
      • Ferrari
        rashaliq Prikaži

        F1 Tv jutros radi savrseno. Pratim treci trening lajv u visokoj reziluciji, traker potrosnja guma i slicno, pit lejn, onbord kamere, sva kimunikacija sa vozacem… Vrijedi svaki cent… A takodje sam imao ranije problema i lovio strimove i sajtove… Ovo je perverzija….samo da vise ne steka :)



        1
        1

        0
    • Nico Hulkenberg
      Zec Prikaži

      Njemački RTL… majka!


      0
      0

      0
      • Sebastian Vettel
        sf16-h Prikaži

        Zbilja? 3 puta idu reklame i još jednom ono split screen reklame i onda još jednom ubace onak reklamu od 20 sekundi nenajavljeno :D Volio sam pratit, al ubili mi volju.
        Jos kad komentatori svake utrke tupe isto da određeni vozači moraju šparati gorivo, a onda baš taj vozač odvozi najbrži krug… Točno se sjećam kad su za SAD prošle sezone rekli da će pobjedit onaj koji najmanje gorivo mora štedit i već sam si skoro iz kože skočio jer sam povjeravao da Raikkonenu nije niš u tanku ostalo :D


        0
        0

        0
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        Jebla ih Krombacherova nulerica!



        3
        2

        1
      • Nico Hulkenberg
        Zec Prikaži

        Ma ništa ja njih ne slušam. Reklame malo istrpim i to je to.
        I da je.ala ih Krombacherova nulerica. ?



        3
        2

        1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        A jbg , besplatni su. Trebaju nekako isplatiti to.



        4
        4

        0
      • Mclaren
        LH44 Donator Prikaži

        A jesu, ne iskopčaju nas iz Bosne dok je trka, neka i reklama, ali brate mili, oni uvijek u nevrijeme puste reklame, baš kad se nešto dešava na stazi, eto ga Krombacher i ona pođe vrištat na onoj Colgate reklami… malo iritira taj tajming koji oni baš ubodu :D


        0
        0

        0
    • Nigel Mansell
      pero Prikaži

      Ja bih ipak F1 TV
      Pa da mogu šarat po bolidima, boxu, radio porukama……….
      Ovo što imam sada radi (Sky sport F1) ali onda u pola trke počne trzati a to živce lomi pa slušam japanski oi oi oi oi, talijanski….mamamia Ferari e una bestia inkredibileeeee forzaa rosoooo


      0
      0

      0
  2. Brazil
    Anonimus4138 Prikaži

    Katastrofa,platis i moras opet trazit streamove cccccc!!!



    4
    4

    0
  3. Nando
    andrej12 Prikaži

    Što je najgore, ne mogu trenutno ni replay nijednog treninga pogledat :(



    1
    1

    0
  4. Mick Schumacher
    Kaiser Prikaži

    Prošle godine je bilo slično, nije baš najbolje radilo prvu utrku pa su vratili novac za prvi mjesec korištenja


    0
    0

    0
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Ma lako za pare. Najgore je to sto ti mislis da imas gdje gledati F1 i ono kad treba poceti , dobijes maunu. Nikakav povrat novca nemoze nadoknaditi meni to sto sam ja propustio utrku i nisam imao alternativu. Zao mi je ljudi koji su to platili a nemogu gledati.



      4
      3

      1
      • Brazil
        Anonimus4138 Prikaži

        Evo bas to sto kaze Alonso,pa uzeo sam to da mogu gledat kao covijek,proslu sezonu gledam i skuzis da stream kasni 5 sek,pa radi toga sam uzeo F1 tv,nezz dal bi Premier liga ili Bundes to dopustila da imaju takav sustav!!!tuzno,ne treba mi ni prijenos pojedinog bolida hocu utrku pogledat ko na HRT2 prije 10 god!!!


        0
        0

        0
      • Niki Lauda
        wapi Pretplatnik Prikaži

        Eeeee, napredak tehnologije….

        Nekad si imao analognu kameru u Monaku koja je proizvodila sliku preko satelita + nekoliko skokova po zemaljskim relejima i odašiljačima… sve skupa bi nakupilo ispod pola sekunde kašnjenja. Jednostavno tehnologija je bila drukčija mogao si prenositi onoliko događaja na svijetu koliko je bilo slobodnih satelitskih kanala. Svaki kanal je bio za samo jedan događaj.

        Danas sve ide istim svjetlovodima, na kojima se mogu stvoriti privremeni problemi ili gužve znači da se ne može računati na prijenos realnom vremenu, nego treba imati buffer koji će ti omogućiti i da imaš sliku i kad brzina prijenosa malo padne ispod potrebne…. Naravno brzina može pasti i na sasvim lokalnom problemu, jer su recimo Windowsi zaključili da je idealno vrijeme za download updatea…. Zbog toga streamovi kasne čak i više desetaka sekundi. Na primjer današnji stream na F1TV kvalama je kasnio oko 15 sekundi. Također ako se radi prekodiranje signala u neku drugu kompresiju to također donosi kašnjenje jer se kompresija radi također kroz buffer….


        0
        0

        0
  5. Ferrari
    GhuU Prikaži

    Platis 65e da bi gledao 0.8s razlike izmedju prvog i drugog, neprocjenjivo



    1
    1

    0
  6. Alain Prost
    D10S Donator Prikaži

    Prosle sezone kad je F1TV krenuo sa prijenosima prve 2 utrke katastrofa a nakon toga su prijenosi bili besprijekorni. Sto se tice Australije nisam gledao treninge ali gledam sada kvale i nema nikakvih problema, sve je savrseno. Sto se mene tice odlicna investicija.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.