Ferrari izbacio “Mission Winnow” iz službenog imena momčadi

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 16 komentara

Ferrari ove sezone ipak neće nositi ime Scuderia Ferrari Mission Winnow.

Brend Philip Morris Internationala, za kojeg oni tvrde da nema nikakve veze s njihovim duhanskim proizvodima te se stoga smije reklamirati u F1, ušao je u sport na prošlogodišnjoj VN Japana. Iako je PMI cijelo vrijeme sponzorirao Scuderiju, do VN Japana se godinama na bolidima nije pojavljivao nijedan njihov brend.

Kompanije su nakon toga za 2019. odlučile pojačati suradnju te je u službeno ime momčadi dodan Mission Winnow. Zatim se na isti način u F1 vratio BAT (British American Tobacco) – oni su prošlog mjeseca potpisali sponzorski ugovor s McLarenom te se na bolidima pojavljuju s oznakom “A Better Tomorrow”.

Takvo sponzorstvo ipak nije prošlo ispod radara – vlasti u Australiji i Europska Unija izrazili su sumnje oko legalnosti ovih sponzora te su izjavili kako bi trebalo pomnije istražiti taj slučaj.

S obzirom na to da zasad nije bilo nikakvih pomnijih istraživanja, čini se da je Ferrari samovoljno odlučio maknuti Mission Winnow iz imena. Moguće je da je jednostavno riječ o dogovorenom kompromisu jer bi se naljepnice Mission Winnowa i dalje trebale pojavljivati na bolidu i opremi. Kod McLarena nema nikakvih promjena u vezi s imenom jer su oni i na ranijem FIA-inom popisu sudionika bili navedeni kao McLaren F1 Team, a za razliku od Ferrarija i PMI-ja, BAT im nije bio naslovni sponzor.

Osim kod Ferrarija, promjena je bilo i kod Racing Pointa. Nakon što je SportPesa dodana u ime kao naslovni sponzor, još je jedan sponzor ušao među nazive momčadi, i to u naziv motora – Racing Pointov motor službeno će se zvati BWT Mercedes.


Odgovor

16 komentara

  1. Alfa Romeo
    rapante Prikaži

    Kako je lijep ovaj bolid.Fantazija!



    6
    5

    1
  2. Bmw
    matej2018 Prikaži

    Cigare se ne smiju reklamirat a alkohol moze??!! Opcenito je to sve “dvolicnost” nekih drzava, politika i sranja…. dali ce ljudi vise pusit ako na bolidu formule 1 bude oznaka nekih cigareta??? Ja osobno ne vjerujem ako ce netko pusit ili pit pusit ce i pit bez obzira na reklamu!!! Eto moje misljenje….



    4
    3

    1
    • Felipe Massa 19
      mrgud88 Prikaži

      Iako ne podrzavam slobodno reklamiranje alkohola, pusenje je def gori rizik za zdravlje. Karcinom pluca je najbrojniji uzrok smrti od karcinoma, a mnoge su studije pokazale da vise od 85% karcinoma pluca je uzrokovano pusenjem. A reci da reklame sublimalno ne uticu na javno mijenje je glupost. Pogotovo kada se uzme u obzir podlozna grupa mladih i adolescenata. Ferrari je momcad za koju navijam preko 25 godina ali ce mi uvijek ostati mrlja sto otvoreno promoviraju ubice.



      2
      -2

      4
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        a nasilno ponašanje, vožnja u pijanom stanju i još svakojake nesreće uzrokovanje alkoholom?



        5
        4

        1
      • Felipe Massa 19
        mrgud88 Prikaži

        Kao prvo nije alkohol jedini uzork nasilnog ponasanja ili saobracajnih nesreca. Kao drugo, nasilne smrti (za koje se nalazi vise od 500 razlicitih uzroka) ne cine niti 10% smrti uzrokovanih karcinom bronha i pluca.


        0
        -1

        1
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        E zato smo imali reklamu: Bernie says ?…Iako sam misljenja da reklamiranje cigareta povecava broj pusaca, fali tog u F1. Sve legendarne livereje temeljile su se na tome (Mild seven Renault, Mclaren i Ferrari, BAR s lucky strikeom). Trenutno na gridu nema posebnih livereja (ne kazem da nema lijepih) jer malotko oslikava svoj bolid u bojama “main sponzora” , a neki ih i nemaju. Imao sam na kraju prosle sezone neke fiks ideje tipa Narancasto sivi Mclaren obojan kao limenka Coca cole s narancastom umjesto crvene i potajno sam se nadao bijeloj boji na Red Bullu. Force India se odlucila na drasticnu promjenu u rozu boju zbog BWT-a, no daleko je to od kombinacije West Mclaren Mercedesa, Mild Seven Renaulta itd. Mozda kod mene malo igra ulogu i nostalgicnost, no tesko se zaboravljaju kombinacije takvih lijepih bolida, boja i savrsenog zvuka!



        4
        4

        0
      • Honda
        zekohonda Donator Prikaži

        samo gledaj malo širu sliku od postoka smrti. samo to hoću reć. vjerujem ja tvojim podacima, nije u tome stvar.
        ali ne mogu studije obuhvatit sve probleme povezane s alkoholom, dok je s pušenjem ipak sve puno jednostavnije.

        i naravno kako je više puta spomenuto: licemjerno je reklamirati jedno, a zabranjivati drugo.



        4
        4

        0
  3. Rover
    zjurina Prikaži

    Ma napisali bi svaka od momcadi bilo šta lwgalno na krilo od koga ko donosi lovu.
    A na krilu isto tako može pisati bilo što ako momčad pobjeđuje.



    1
    1

    0
  4. Lotus
    weki66 Prikaži

    ciste gluposti i politka…..


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.