Hamilton: Novi bolid je puno drukčiji od prošlogodišnjeg

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 1 komentara

Lewis Hamilton kaže da je osjećaj u novom W10 bolidu “puno drukčiji” od prošlogodišnjeg, nakon što je jučer poslijepodne odradio 81 krug u njemu. Valtteri Bottas je bio na zadatku u jutarnjem dijelu dana te je napravio 69 krugova.

Na kraju su završili na 8. i 9. mjestu od 11 vozača koliko smo ukupno vidjeli na stazi. Gledajući vremena, bili su skoro dvije sekunde sporiji od Sebastiana Vettela u Ferrariju. Naravno, u Mercedesu kažu da se u ovom stadiju vremena zapravo ni ne gledaju.

“Dobro je biti natrag u bolidu i sjajno je vidjeti da bolid ide bez problema. Osjećaj je vrlo različit od prošle godine i sad ga tek upoznajemo, pokušavamo shvatiti balans i karakteristike s kojima radimo.”

“Bio je ovo pozitivan dan za nas, prošli smo kroz sve što smo planirali i imamo puno toga za naučiti o novom bolidu.”

– Lewis Hamilton

Valtteri Bottas je na to dodao:

“Obzirom da je bolid nov – odmah smo pronašli načine za poboljšanje balansa i ponašanja. Radit ćemo na tome kroz idućih par dana.”

– Valtteri Bottas

Tehnički direktor James Allison kaže da jučer nisu bili previše zainteresirani za vremena:

“Puno toga smo ugurali u prvi dan testiranja. Proučavali smo kako funkcioniraju nove gume, ali i kako novi bolid reagira na promjene u setupu. Nismo se brinuli za krajnju brzinu i zadovoljni smo s ponašanjem bolida i kako se ponaša.”

– James Allison

Šef ekipe Toto Wolff inzistira da ih neće omesti vremena koja je radio Sebastian Vettel.

“Morate biti disciplinirani. Svi volimo gledati vremena i naravno da želite biti brzi i na vrhu poretka kad god je moguće – ali to nije svrha ovog testa. Želimo proći kroz sve programe i vidjeti što nam podaci i senzori imaju za reći.”

“Ne znamo koliko će kompetitivan biti poredak, ne uzimamo zdravo za gotovo da smo na vrhu poretka i ovaj dan vam je pokazao zašto. Ferrari je izgledao ultra jak.”

– Toto Wolff

Odgovor

1 komentar

  1. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Nadam se da se ne radi o “divi” kao 2017-te :)



    4
    4

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.