Novi Renault možda neće biti spreman za testiranja

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 11 komentara

Momčad Renaulta danas je predstavila svoj novi bolid, no iz momčadi priznaju da taj bolid možda neće biti u potpunosti spreman za prvo testiranje koje počinje idućeg ponedjeljka u Barceloni.

Renault je odlučio maksimalno produžiti vrijeme za izradu konačnog dizajna bolida, stoga je vrijeme za proizvodnju smanjeno i neki dijelovi još uvijek nisu spremni.

Upravo zbog toga je na predstavljanju bolida u Enstoneu korišten prošlogodišnji bolid s novim prednjim i stražnjim krilom. Šef momčadi Cyril Abiteboul vjeruje da će momčad stići finalizirati bolid do početka testiranja, ali priznaje da je inicijalni test na filmskome danu planiranom za subotu pod upitnikom.

“Vrlo je tijesno. Međutim, i dalje imamo razloga za vjerovati da ćemo moći sudjelovati na testiranju.”

“Ako vam kažem malu tajnu, planirali smo isprobati bolid u subotu, tijekom filmskoga dana, a to se možda hoće, a možda i neće dogoditi.”

Na pitanje je li momčad sigurna da će biti spremna za početak testiranja u ponedjeljak, Abiteboul je odgovorio:

“Ne. U ovom trenutku nismo ni u što 100% sigurni.”

“Imat ćemo dva vozača, oni će biti tamo ako želite razgovor i kavu. Trebali bismo imati motorhome i funkcionalni aparat za kavu, ali to je sve u što sam 100% siguran!”

Kao razlog kašnjenja navodi nova aerodinamička pravila koja su natjerala Renault da gura dizajn do samih granica:

“Ponekad smo glasni što se tiče kasnih promjena pravila, a ovo je surova realnost kod takvih promjena pravila. Vjerujem da nismo jedina momčad u ovakvoj situaciji.”

Unatoč tome što smatra da Renault mora biti agresivan što se tiče dizajna želi li sustići najbrže momčadi, misli da je momčad ipak možda pretjerala u tome ove godine.

“Znamo da postoji izravna veza između vremena kojeg provodite u zračnom tunelu i vaše razine konkurentnosti. Moramo konstantno ‘flertati’ s krajnjoj granicom, a mi smo možda prešli mrvicu preko te granice. Zato su moje misli s proizvodnjom.”

“Uvelike radimo na tome da dijelovi budu spremni za nas kako bismo ih mogli iznijeti te kako bismo ih mogli testirati.”

“Mislim da ćemo iduće godine morati biti nešto konzervativniji jer nije sve u performansama, potrebna je i pouzdanost. Ne želite se pojaviti na isprobavanju bolida i shvatiti da nešto ne radi. Morate balansirati između toga. Otišli smo korak predaleko i možda ćemo to morati pregledati za iduću godinu.”

– Cyril Abiteboul

Odgovor

11 komentara

  1. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Jebiga. Barem je priznao da su oni zeznuli. Horneru bi sigurno bio kriv sveti Petar. Drzim fige da se pojave na testiranjima



    14
    13

    1
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Imat ćemo dva vozača, oni će biti tamo ako želite razgovor i kavu. Trebali bismo imati motorhome i funkcionalni aparat za kavu, ali to je sve u što sam 100% siguran!”

    :rofl: :facepalm:



    13
    13

    0
  3. Ferrari
    KimiForever Prikaži

    Sezona još nije ni počela, a već se traže alibiji i opravdanja, a oni i Red bull su najglasniji bili u ovoj stanci da bi po ričima Cyrila ukratko ovu sezonu mogli nazvat: Piši kući propalo. Najbolje da stave Sim Season pa odma u 2020.



    1
    -4

    5
  4. Marlboro
    Hey You Donator Prikaži

    Odo promjenit na manageru Renault u Hondu i Sainza u Albona :D



    5
    5

    0
  5. Sebastian Vettel 5
    Vettel-Ferrari Donator Prikaži

    Kako je krenulo bit će Renault u “Early Access” fazi barem pola sezone :chill:

    Inače, što se tiče njihove livreje poprilično sam razočaran, pogotovo jer je Sean Bull Design prešao kod njih i pokazalo se koliko malo se “iskače iz paštete’ s livrejama. Dok je bio freelancer, imao je barem po 5-10 predobrih livreja za svaku momčad.

    Vratite nam laž, bila je lijepa…



    1
    0

    1
  6. Rolex
    ST4bell Prikaži

    Mislin da je ovo neka pila naopako, bilo bi suludo da se ne pojave na testiranju pa stavija san na manageru da Ricciardo prvi izlazi na stazu??. Salu na stranu, ja iman neki osjecaj da ce nas Renault ove sezone ugodno iznenadit.



    7
    7

    0
  7. Alpine
    Alpine Prikaži

    Budkowski je još krajem 1 mjeseca rekao da je bolid za ovu godinu od prvog do zadnjeg dijela potpuno nov. Odnosno, rekao je preciznije da od starog u novu sezonu ulazi jedino volan i sistem serva za njega. Ništa drugo. Ove godine su izrazito agresivno razvijali bolid te je apsolutno sve ostalo novo.
    Ja ću se još malo našaliti i reći da osim volana tu je još i Hulkenberg :-)
    Bit će to dobro na kraju !



    10
    10

    0
  8. Mclaren
    Antishaaa Prikaži

    Imam osjecaj da ce Renault ove sezone doci do pobjede.Otkad su se vratili u F1 napreduju iz sezone u sezonu i mislim da ce bit dobra sezona izmedu Rb i Ren,jos imaju novajliju Ricciarda koji zna kako parirati “najboljima”.



    4
    4

    0
  9. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Tu sam vijest i ja pročitao na motorsport.com i nema mi logike nikakve. Jučer cijeli dan gledam sve moguće pressice i videa i sa Abiteboulom i sa Hulkenbergom i Ricciardom, sve divno, krasno, svi jedva čekaju sezonu, niko ne spominje ni najmanju ikakvu sumnju, i sad, paf, ovakav članak. Neznam što bi rekao na ovo sve, jedino me tješi da sam motorsport.com uhitio sa dosta žutih članaka, a i na kraju krajeva možda je sve ovo samo pila naopako. Neznam, vidit ćemo, evo sad članak na istom tom portalu da je Renault prezadovoljan sa novim motorom. Neznam, al ako su stvarno ujebali i ovu sezonu ma nek se gone u tri ***** materine :D



    4
    3

    1
  10. Alpine
    Alpine Prikaži

    Ma nema panike, u prošlogodišnjem bolidu su imali valjda još pola dijelova iz Lotusa ;-) , jednostavno je bilo vrijeme da se napravi 99,9 posto novi bolid jer je stari dao svoje.
    Mi zapravo nismo ni vidjeli novi bolid jer ga još “šarafe”, prikazan nam je stari koji je “glumio” novi, no tako je kako je, nadam se samo da neće biti puno problema na testiranjima i da će zamišljeno i funkcionirati kako treba.
    No dobra stvar je da poslije ovogodišnje “revolucije” slijedeće godine će biti samo “evolucija”.



    2
    2

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.