Predstavljen Renaultov R.S.19!

Izdvojeno

Nakon Haasa prošlog četvrtka te Toro Rossa i Williamsa jučer, Renault je četvrta momčad koja je predstavila svoj bolid za 2019. Već po običaju, u tvornici u Enstoneu je otkriven izgled livreje na bolidu iz 2018. (osim prednjeg i stražnjeg krila), dok je novi dizajn predstavljen digitalnim putem.

Francuska je momčad za ovu sezonu puna optimizma. Naslušali smo se kako se Renault poboljšao na području pogonske jedinice, a ohrabrjuje ih i dolazak Daniela Ricciarda, koji će zajedno s Nicom Hulkenbergom činiti jednu od najboljih momčadskih postave ove godine.

Renault je prošlu sezonu završio na četvrtom mjestu u poretku konstruktora, a ove se godine želi približiti najboljima.

Šef momčadi Cyril Abiteboul se nada da će im uz brojna ulaganja to i uspjeti.

“Osjećamo se spremno i mislimo da je pravo vrijeme za pokazati vam što se događalo iza kulisa tijekom posljednje tri godine, ponosni smo na to,” rekao je Abiteboul.

“U Enstoneu se može osjetiti strast i predanost prema utrkivanju.”

“Prva faza našeg plana bila je regeneracija, kao što ste i vidjeli. Vidjet će te da se svaki dio naše tvornice poboljšao ili u potpunosti transformirao kako bi se natjecali na najvišoj razini. Promjene su stigle i u Viryju zbog toga što želimo obnoviti tvornicu motora za 2020. Nastavljamo s ulaganjem u oba područja.”

-Cyril Abiteboul

Foto

Sutra svoje bolide predstavljaju Mercedes, Red Bull i Racing Point.


Odgovor

46 komentara

  1. Marlboro
    Alonso1965 Prikaži

    Jesam ja jedini koji mislim da bi predivno izgledao s više žutog, a manje crnog?



    38
    38

    0
  2. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Ne znam koja im je to fora s toliko crne, priželjkivao sam više žute, dobar je, ali moglo je i bolje.



    12
    12

    0
  3. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Najljepsi bolid drugu godinu za redom, change my mind



    8
    4

    4
  4. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Slažem se sa većinom da je moglo više žute, al ako će ovaj bolid mene uveseljavat nedjeljama više nego prethodnih godina, boja će biti najmanji problem.



    9
    7

    2
  5. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Da je bar cijeli žut.



    2
    1

    1
  6. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Previse crne boje kao i na Haasovom bolidu, fali mu vise zute. Zasad su livreje nista posebno jedino TR izgleda dobro.



    4
    2

    2
  7. Mclaren
    KERS Prikaži

    Da nažalost osim tog prednjeg krila, koje svima izgleda isto nema nekih promjena..ovako na prvu.



    2
    2

    0
  8. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    može malo više žute, ali i ovo mi je ok.
    rake solidan.



    5
    5

    0
  9. Fernando Alonso 14
    Marci Prikaži

    Svakim danom dolaze sve ljepši bolidi



    2
    1

    1
  10. Pirelli Hypersoft
    MarkoCro33 Prikaži

    Opet skoro nikakva promjena kao i TR. Jedva cekam sutra vidjeti ovu trojku imam velika ocekivanja :D



    3
    2

    1
  11. Fernando Alonso 14
    alonso05espana Prikaži

    Mislim da se neće svi složiti sa mnom, ali ja sam razočaran za sada predstavljenim bolidima. Imam onaj osjećaj meh ništa posebno, a toliki hype se gradio. Naravno jedva čekam sezonu, ali od svega liveryi su me najviše razočarali. Kao da timovi nemaju kreativnosti, naravno tek je predstavljeno četiri bolida, ali prije par dana sam si upalio F1 2003 igru na PS2 emulatoru. Kada vidiš te liverye poput zelenog Jaguara, cijeli žuti Jordan, Plavo-žuti Renault, BMW Williams tamno plavi sa bijelim, Minardi crni s malo crvenog, Bar Honda bijela sa malo crne i crvene, McLaren crni s srebrnim, Sauber je kombinirao par boja. Zaista su liveryi izgledali maštovito i grid je bio raznobojan. Meni je Renault lijep, ali mislim da treba imati puno više žute nego crne, fali mi malo boje da se timovi malo odluče “poigrati” sa dizajnima i bojama makar znam da su preformanse bitnije.



    19
    18

    1
    • Michael Schumacher
      senna66 Donator Prikaži

      Slažem se, za sada dosta razočaravajuće.
      HAAS mi je oke, jednostavan i nešto novo, TR je isti što nije loše, ali će zato isti ostati i RB i Merc, a evo i Renault je gotovo isti.
      Nema puno promjena. Renault bi trebao imati crnu u detaljima, a ne da im crna prevladava…
      Williams je mogao daleko bolje posložiti tu svijetlo plavu boju. Ono izgleda kao da je netko uzeo sprej i bezveze nabacao nešto boje.

      Za RP se spominje rozo – plava kombinacija, ne znam baš. Ferrari bi mogao imati par zanimljivih detalja uz tamniju crnu kako se priča. McLaren, tko će ga znati…Alfa me najviše zanima. Nadam se da će ovi spomenuti popraviti ukupni dojam ovogodišnjih liverija. Ne moraju biti drastične promjene, ali isto tako ne da budu kao Renault i Torro Rosso koji su skoro identični.



      2
      2

      0
    • Ferrari
      sisavac Donator Prikaži

      Slazem se. Dok se sjetim one zmije na Jordanovom nosu…pa onda onaj sareni bentton renault…



      2
      2

      0
    • David Croft
      Frantic Donator Prikaži

      I s tobom bi se takođe složio. :mrgreen:



      2
      2

      0
    • Ferrari
      johndeere Prikaži

      A realno šta očekujete, nema nikakvog razloga za nekim drastičnim promjenama izuzev kad ekipa promijeni sponzora, onda je i logično da će biti drugačije boje, ovako fakat nema razloga.



      4
      4

      0
  12. Ferrari
    f1 puls korisnik Prikaži

    Dobar je. Ako bude brži od red bulla, hvatat će se za glave Christian i Marko.



    6
    3

    3
  13. Honda
    I2oni Prikaži

    Najljepsi. Jedino prva slika odudara od ostalih. Prednje krilo je zuto a na ostalim crno?
    Meni je bas dobar ovako crn sa zutim :)



    2
    2

    0
  14. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Upalis instagram i 50 slika kako bi bolidi mogli izgledati, pa tu onda ti kreativci na racunalu nanesu na koncept sto razlicitih nijansi boja i naravno da ce to sve napalit ljude i stvoriti im visoka ocekivanja. Jednaka stvar se dogodila i s Mclarenom i njihovim najavama pa smo svi slinili za Jerezom i prvim nastupom Mclaren Honde kad na kraju corak. Ono sto se radi na racunalu gotovo je nemoguce prenijeti u stvarnost tako da me uopce ne cude uobicajene livereje. Prije 20-ak godina nije bilo toliko dostupnih izvora i medija, a predstavljanja su skoro sva bila pravi sou i logicno je da ce to probuditi ljude. Ovo kada mi imamo 100 ideja o bolidima, koncepte i ovakva predstavljanja nekako se gubi i ta car s vremenom kao sto se izgubio mali dio cari one stare Formule 1. Sjecam se sezone 2014. kada sam psovao sve zbog dosade i ruznih bolida, a sada par godina kasnije kada su svi bolidi skoro isti s par iznimki, a utrke s manje akcije nego onda, pocinjem shvacati da ni ta sezona nije toliko losa. To je moj neki pogled na ovakve dogadaje. Sad sam se toliko nagledao ovih noseva da mi se pocinje i svidati Lotusov i Caterhamov ? (Ova prednja krilaza 2019 ce dati zanimljivih rjesenja)



    4
    3

    1
  15. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Slažem se s većinom, mogli su barem malo izmijeniti livreju u odnosu na prošlogodišnju, dodavanje nešto više žute definitivno bi dobro izgledalo.

    Ipak, mnogi spominju uvijek ljepša prošla vremena, kao da su tad momčadi svake godine predstavljale potpuno nove livreje. Toro Rosso i Renault nisu ništa promijenili, ali boje su odlične i nema potrebe za promjenama. Sve ove ikonske livreje poput Mild Seven Renaulta, West McLarena, Marlboro Ferrarija i sličnih trajale su po nekoliko sezona uz eventualno neke sitne izmjene. Ni prije se livreje nisu drastično mijenjale iz sezone u sezonu, stoga ni sad ne trebamo očekivati isto. Mislim da je to ustvari u redu, daje određenu prepoznatljivost momčadi.

    Ipak, nadam se da će još netko osim Haasa donijeti nešto novo po pitanju livreje, očekujem zanimljiv kamuflažni Mercedes i nešto novo od Racing Pointa, a definitivno se nadam da će Alfa prezentirati nešto bolje nego lani.



    8
    8

    0
  16. Alpine
    Alpine Prikaži

    Kad su kupili Lotus i vidjeli u kakvom je stanju bila momčad shvatili su da im bude trebalo 5 – 6 godina za povratak na vrh. 2016 su bili 9 u poretku, 2017 su bili 6, prošle godine 4. To su bile prve 3 u kojima se izgrađivala i obnavljala momčad. Ova godina je prva od slijedećih 3 gdje se očekuje osjetni napredak u brzini te očekujemo da skinu minimalno trećinu od onih 1.5 s u kvalifikacijama koje im još fale. Naravno da ostale momčadi nisu spavale preko zime i čekale da ih Renault dostigne i prestigne, tako da ćemo vidjeti što će biti na kraju. Kao navijač od ove godine očekujem neprikosnoveno 4 mjesto u poretku, a ne kao do sad uz tešku muku i u zadnjim utrkama jer jedino tako možemo očekivati borbu za 3 mjesto 2020 kao daljnji put prema vrhu.



    6
    6

    0
  17. Ferrari
    karlo_b Prikaži

    Kao i na prošlogodišnjem fali više žute.. čak je ona povratnička liverija iz 2016. bila najljepša..(cijeli bolid žuti) .a nećemu sličnom sam se i nadao.. pošto smo odavno znali da će nam ove godine Hass biti crn..



    2
    2

    0
  18. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Kao što sam neki dan govorio, neko će samo ovaj donji elemenat imati spojen, dok će ova ostala 4 biti otvorenog tipa. Mislim da bi i Red Bull mogao imati nešto slično. Ova horizontalna krila na sidepodovima su slična kao kod lanjskog Red Bulla. Ali čini mi se da ispod toga sidepodi nisu baš puno promjenjeni. Barem mi ovi otvori ne izgledaju puno manji, kao kod većine koji su lani krenuli Ferarrijevim stopama. Mislim da je bolid malo izdužen, rekao bih po ovoj slici odozgo.
    Što se tiče boje, ne znam zašto se toliko komentariše. Ovo je ipak predstavljanje bolida, sa mnogo novih detalja, o kojim valja diskutirati. Razumijem za Williams, koji nije ni predstavio novi bolid, osim novog prednjeg krila…



    3
    2

    1
  19. Ferrari
    07drogo Donator Prikaži

    Ipak mislim da bi ove godine mogla Alfa bit iznadjenje predstavljanja. Od njih najvise ocekujem dok ostali vise manje ocekivano. Nema vise West Mclarena, zmije Jordana, Martini Wiliamsa itd… ali ok necemo se zalit.



    2
    2

    0
  20. Alain Prost
    aleneoprosti Prikaži

    Najljepši za sad!



    2
    2

    0
  21. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Meni je Renault bio najljepši žuto bijeli tamo 80-tih



    1
    1

    0
  22. Enio Prikaži

    A da ja ispadnem sad glup pa pitam nekaj. Pratim povremeno kolko stignem al recite mi od kad reno koristi castrol a ne elf??


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.