Perez se osjećao podcijenjenim pored Ocona

Izdvojeno

Viktor Šprajc

Prije 5 godina 3 min 14 komentara

Sergio Perez vjeruje da su njegove performanse u Formuli 1 podosta podcijenjene, pogotovo u usporedbi s njegovim zadnjim momčadskim kolegom Estebanom Oconom.

Perez je završio šesti u prošlosezonskom vozačkom poretku, 4 pozicije i 13 bodova ispred Ocona, a imao je i pobjedničko postolje u Azerbajdžanu, dok je najbolji plasman mladog Francuza bilo šesto mjesto.

Meksikanac, koji se dosad u karijeri 8 puta uspinjao na postolje, pridružio se Force Indiji 2014. , nakon turbulentne sezone u McLarenu te je ostao uz ekipu kroz škakljivo prijelazno razdoblje. Uzevši u obzir sve podatke, smatra da je razlika u brzini između njega i Mercedesovog štićenika Ocona potpuno zanemariva, ako ne i nepostojeća.

“Čini se kao da se ljudi jednostavno naviknu na mene.

Kada sam bio novi ovdje, bio sam proglašavan “sljedećom velikom nadom” i svi su me pažjivo pratili, kao i Estebana sada.

Prošle godine (2017.) bio sam “best of the rest”, pobjeđivao sam sve svoje momčadske kolege. Dakle, rezultati govore više i glasnije od ljudi.”

– Sergio Perez

Perez je tijekom svoje karijere izmijenio 4 momčadske kolege, počevši s Kaimuijem Kobayashijem u Sauberu, preko Jensona Buttona u McLarenu, do Nice Hulkenberga i Ocona u Force Indiji.

Esteban ga je uvjerljivo nadmašio u kvalifikacijama prošle sezone (16-5), no Perez vjeruje da je sve nadoknadio boljim performansama u utrci.

“Mislim da su brojke jasne. On je bio brži u kvalifikacijama, iako s jako malom razlikom, manje od desetinke. Ja sam bio brži u utrkama, ostvarivši više bodova i bolje rezultate. Sve u svemu, između nas se uvijek vodila vrlo bliska borba.”

– Sergio Perez

Perez priznaje da Ocon nije slučajno došao do prednosti u kvalifikacijama te mu za to upućuje pohvale.

Ipak, tvrdi da je njegov problem s brzinom u jednom krugu ležao u tome što je cijelu sezonu imao “čudan osjećaj u bolidu”.

“Nisam imao povjerenja u bolid ove godine.

Porpilično sam se mučio postići balans tijekom cijele sezone, ali ipak sam uspio izvući najbolje iz njega u utrkama.

Da se razumijemo, to ne koristim kao opravdanje u odnosu na Estebana. Nisam se slagao s bolidom subotama, on jest i bio je brži te mu na tome čestitam.

To je sve. Moja je odgovornost, kao i momčadska, izvući najbolje iz paketa kojeg imamo na raspolaganju.

Nekih prijašnjih godina sam se bolje osjećao subotom, dok je prošle sezone to bila nedjelja. To je sva mudrost.”

– Sergio Perez

Sergiju Perezu u novoj će sezoni društvo u momčadi “prekrštenog” Racing Pointa praviti Lance Stroll, s velikom željom dokazivanja vlastite vrijednosti.


Odgovor

14 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Kako se mijenjaju vremena…Prije par sezona svi smo povezivali Pereza s Ferrarijem, rangirali ga bok uz bok s najboljima i nadali se tom cuvenom transferu gdje bi Meksikanac dokazao svoju velicinu. U isto vrijeme pojavljuje se Pascal Wehrlein koji je pokazao svoju brzinu u slabijim bolidima, no ipak bio okarakteriziran kao precijenjen bozac (barem na ovom portalu). Ocon je vec u svojoj drugoj sezoni dobio priliku voziti u 4. najbrzem bolidu i dokazati svoju vrijednost (sto je i uspio tako sto je pokazao nevidenom, konstantnom voznjom u bodovima). Nakon 2 i pol sezone u svakoj gubi od momcadskog kolege (gledajuci po bodovima), u obje pune sezone momcadski kolega dolazi do postolja, a Ocon ne, no ipak ga se ne smatra precijenjenim pa mozda i boljim od Pereza. Smatram da je to zbog toga sto Perez nije konstantan i sto bas kada pomislimo da ce napraviti nesta veliko on opet zakaze, no budimo realni on je kroz svoju karijeru bio u timovima koji nisu biliu vrhu tadasnjih sezona. Daleko od toga da govorim nesto protiv Ocona jer ga ja smatram jednim od boljih vozaca ovdje i stvarno je puno pokazao, ali puno je drugih vozaca puno pokazalo. Sve me ovo podsjeca na 2014. i situaciju u Toro Rossou. Vergne uvjerljivo pobjeduje Kvyata (14 bodova u bolidu koji nije ni bio u top 10), no ipak Kvyat je promoviran u Red Bull, a Vergnea nitko ni ne spominje. Ocona zelim sto prije nazad u F1, Pereza u boljem timu, a Red Bull obitelj s boljim odlukama jer sam skeptican oko ovog Albona koji nema i neke rezultate, ali tko zna mozda iznenadi i pokaze se boljim od Norrisa i Russela.



    5
    4

    1
    • Bmw
      Marko Rakić Donator Prikaži

      Meni je Vergne najveća nepravda u zadnjih par godina. Uvjeren sam da bi pokazao više od Kvyata.



      8
      8

      0
      • Marlboro
        Hey You Donator Prikaži

        Pokazao je on vise i od Riccija kojeg pola portala dize u nebesa ali ocito nema dovoljno fin osmjeh.



        4
        1

        3
      • Fernando Alonso
        Alonso king Prikaži

        Postoji li razlog zbog cega Vergne nije bio promoviran u Red Bull 2014. , jer okrsaji s Ricciardom su bili 1:1 ili je Helmut bio Helmut i imao svoje projekte. Toro Rosso je bio bolji bolid od 2015. pa nadalje nego u godinama kada je Vergne vozio. Njegovim smo odlaskom dobili Sainza, ali strasno mi je zao sto nije dobio priliku voziti za vece bodove.


        0
        0

        0
    • avalon Prikaži

      vidim da se svi slažu kako je vergne “pomeja” kvyata 2014 . kako je prema vergnu učinjena nepravda ali … kako to niko nije primjetija da je 2014. kvyat bija rookie , a verg je ima 42 trke tj 2 sezone “u nogama” ? nekad vam je to važno ( ako favorizirate nekog vozača ) , nekad to nema veze ako vam je neko manje simpatičan !?!? vergn Vs ricciardi 1 : 1 , kvyat Vs ricciardo 1 : 0 ;) ko zna šta i kako bi bilo 2016 . da kvyat nije “prekomandiran” u TR posli rusije . istina , u prve 3 trke daniel je ima 15 bodova više od rusa ali i trku više ( kvyat odustajanje u australiji ) no daniil je ima postolje u kini … prvo te sezone za RB ;) uostalom vrlo iskusni tost je vjerovatno bolje od nas zna kvalitete vergna i kvyata i odlučija se za rusa o kojem se često vrlo pozitivno izjašnjava . to šta neko misli kako bi vergne više pokaza od kvyata … e pa na osnovi 2015 . ja mislim da bi kvyat pokaza više da se mrku nije “desija” max tj da je daniil osta u RB još sezonu , dvi pa da ga je onda zamjenija max markov pulen . btw , možda kod odluke ko će natavit u TR/RB je ulogu odigralo i to šta je kvyat 4 godine mlađi od vergna . primjetija sam da se za nekim vozačima koji su gubili mista u F 1 npr kamuiem , vergnom , donekle i pascalom “žalilo” , glorificiralo ih se donekle , a za nekim drugima … hm . malo ko je “žalija” za kvyatom , koga bi bolija kur da bez mista ostanu i otiđu npr perez , stroll ? virujem tek tu i tamo ponekog . meni je žal makar donekle ( zbog MC i propuštanja ) ocona jer je mlad , talentiran perspektivan , a vergn ? pa o njemu se sve svodi na špekuliranje … šta bi bilo da je bilo . nije tR bija tako loš bolid , a u svojoj prvoj sezoni TR carlos , a naročito max su pokazali više od vergna u njegovih 58 trka za TR .


      0
      -1

      1
  2. Felipe Massa
    Braziliscanec Masa Prikaži

    Zašto to mora naglašavati? Pa očito je i vodstvo tima primjetilo te činjenice i zbog toga je Perez zadržao svoje mjesto u momčadi.
    …ili je svjestan činjenice da je ostao radi para i sad mora prizivati statistike da se opravda?


    0
    0

    0
  3. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Nek priča kaj oće al njihovi dueli
    su bili ko dueli dva pijetlića.
    Legendarni, i žao mi je što ne voze za istu momčad.
    Čerupali su se do krajnjih granica , a to je bio takav gušt za gledanje……



    5
    4

    1
  4. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Šteta što više ne voze skupa.
    Ali ako jednog dana Merc uzme Ocona, onda i Ferrari ima konja za utrkivanje s njim, tipa koji ga je pobjeđivao. Uz sve mane koje Perez ima, mislim da je ipak zasluzio priliku u jednom od top bolida.



    1
    0

    1
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      imas Leclerca Vettela Hamiltona i Maxa. Koga bi odbacio u Mercedesu da uzmes pereza? Ocona? Nekog drugog? A tu su jos i hulk i Ricicardo. Ima ih jos koji pucaju na top bolid a mladi su i sigurno im najbolji dani tek dolaze. Nazalost po neke kao Hulk i Perez ali izgleda da nikada nece sjediti u top bolidu osim ako njihove ekipe nesto neneprave same. No ruku na srce dok se i oslobodi neko mjesto u top b9lidu opet ce doci neki novi kl8nci kao Leclec ili Max i jednostavno preletiti Hulka i Pereza. Perez ima i problem sto niie bas timski poslusan decko da bi dosao u kokosinjac s Vettelom ili Hamiltonom sto je pokazao sa Oconom s kojim je imao nemali broj incidenta. A u takvu momcad nece sigurno doci kao prva violina i tu je prici kraj. Na kraju krajeva mu ni voznje nisu nesto woow da bi ga neka top ekipa trenutno pozeljela pogotovo ne Ferrari i Merc . RB ovu politiku znamo a Ferrari ima vozace za naredne sezone. Ostaje Bittasovo mjesto i mislim da mu je Ocon svjetlosnim godinama blize nego Perez ili netko treci.



      1
      0

      1
  5. Sergio Perez 11
    LedeniSplicanin Prikaži

    Perez je za razliku od Ocona pokaza da kad mu se prilika ponudi, on je uzme i ne zahvaljuje nikome, drzak i lud momak, teska faca i pravi racer, za razliku od Ocona, mercedesova papka koji se sklanja mercedesu koji je 5 sec iza njega a jos uz to pusta da ga napada jedan Max Verstapen.
    Dobar konj ima 100 mana a los samo 1



    4
    4

    0
  6. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Razbij ga, Sergio! Pobijedi Lance Strolla, samo tako!! Dokaži što je prava stvar, a što je umjetno i fake!


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.