Nagradna igra: Poklanjamo 3×2 knjige o Formuli 1!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 119 komentara

F1puls portal vam poklanja 3 puta po 2 knjige o Formuli 1 autora Zorana Pongrašića: “Ja, ja i Formula 1” i “Sudar”!

Zoran Pongrašić je književnik i dramski pisac rođen 1961. godine u Novoj Gradiški. Objavio je tridesetak knjiga proze, a uvršten je u više zbornika i antologija. Dobitnik je nekoliko književnih nagrada i priznanja.

Prva knjiga “Ja, ja i Formula 1” govori o rađanju ljubavi prema utrkama Formule 1, o njegovom djetinjstvu i mladosti u Zagrebu sedamdesetih i osamdesetih godina, o kaosu koji je zatim sa sobom donio rat, kao i o stalnoj potrazi za onim nečim čime bi se volio baviti u životu (osim gledanjem utrka).

Druga knjiga “Sudari” njegov unutarnji svijet dolazi u frontalni sudar sa stvarnošću. Roman govori o životnom sazrijevanju, u novim ulogama u kojima se htio-ne htio našao, o turbulentnoj svakodnevici u poslijeratnoj Hrvatskoj, a u kojoj je opsesivno praćenje utrka Formule 1 postalo jedina životna konstanta.

“Malo kasnije Kimi prolazi ciljem, ali se ne veseli, niti maše publici. Pametan je on dečko i zna da ponekad nije kraj ni onda kad je kraj. Čeka da u slušalicama čuje svog trkaćeg inženjera koji će mu reći da su svi prošli ciljnu crtu. I tek kad to čuje miče ruke s volana i diže ih u zrak. I ja dižem svoje skupa s njim, ispuštam neljudske zvukove iz grla i, za razliku od Kimija koji to ne može, skačem na noge i cupkam ispred televizora i… A na ekranu piše: Raikkonen 110, Hamilton 109, Alonso 109. Sjećate li se onog jednog boda iz Monte Carla?”

“I što malo kasnije novi svjetski prvak učini prvo kad se popne na najviše postolje? Podigne onu veliku flašu šampanjca i dobro nagne. Prije himni. Prije dodjele pokala. Samo je jedan Kimi Raikkonen na kugli zemaljskoj!”

– VN Brazila, Sao Paulo, 21. listopada 2007.

Kako do knjiga?

U komentaru ispod ovog članka napišite koja je vaša najdraža uspomena iz F1. Nasumičnim odabirom tri korisnika će na poklon dobiti spomenute knjige. Imena dobitnika bit će objavljena u nedjelju.


Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.