Racing Point i McLaren ističu Sauber kao ekipu na koju treba paziti ove sezone

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 3 komentara

Najveći konkurenti Saubera vjeruju da bi švicarska ekipa mogla iznenaditi i iduće godine nakon što je prošle sezone pokazala najveći napredak od prve do posljednje utrke. Na prvoj utrci u Australiji su bili na začelju poretka, a u posljednjoj trećini sezone su se etablirali kao redoviti posjetitelji posljednje kvalifikacije runde.

Financijska strana priče je olakšana zbog dolaska glavnog sponzora (Alfa Romeo), a ojačana je i tehnički, kao i vozački odsjek što je dovoljan znak da Sauber ima ozbiljne planove.

Njihov bivši vozač, danas vozač Racing Pointa, Sergio Perez, vjeruje da se radi o sjajnoj ekipi:

“Prošli su par teških godina, ali mislim da su sad opet u igri nakon produbljene suradnje s Ferrarijem. Vidite da je Fred [Vasseur] sjajan vođa i mislim da lijepo napreduju. Definitivno se radi o ekipi na kojoj treba držati oko. Iduće sezone će biti visoko u poretku. Radujem se tome.”

– Sergio Perez

Sauber je 2018. osvojio 48 bodova, a završili su u top 10 više puta nego McLarenovi ili Haasovi vozači. Zanimljivo, u posljednje tri utrke sezone su osvojili najviše bodova, ako se izuzmu tri top ekipe.

McLarenov Carlos Sainz također vjeruje da se Sauber nametnuo kao ekipa vrijedna pažnje:

“Svi bismo ih se trebali bojati. Ali, trebamo se bojati svih ekipa. Promislite o Sauberu, onda promislite o Force Indiji s više novca, što će tek oni raditi…”

“Onda se sjetite Renaulta i što oni mogu napraviti. Sjetite se i Haasa, ako nastave kupovati toliko komponenti od Ferrarija koliko kupuju… McLaren je potpuno nov projekt i želimo se vratiti na 4. poziciju u prvenstvu nakon teške godine. Međutim, gledajući ove ekipe – bilo tko bi mogao voditi u sredini poretka iduće godine.”

– Carlos Sainz

Odgovor

3 komentara

  1. Fernando Alonso 14
    Marci Prikaži

    Svi bismo voljeli da se smakne onaj prvi trojac gore i dođe netko, a od svih ekipa Sauber i Renault ističu se najviše, Ferrari 2 šesti, Red Bull 2 sedmi…Racing Point i McLaren su si konkurencija za 8. mjesto i 10. Williams…



    2
    -1

    3
  2. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Jedva čekam gledati Kimija. :)



    3
    3

    0
  3. Maurizio Arrivabene
    Dean 13 Prikaži

    Mogao bi Kimi pomesti konkurenciju u sredini, a što se tiće Racing Pointa mislim da bi oni ove godine mogli bit dosta konkurentni sa ekipama u sredini. 2020 će bit među top ekipama zbog financijske injekcije Strolla starijeg barem do promjena pravila 2021


    0
    -1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.