Buemi ostaje Red Bullov rezervni vozač

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 0 komentara

Sebastien Buemi osmu će sezonu zaredom biti Red Bullov testni i rezervni vozač. Bit će mu to sveukupno 12. sezona u Red Bullovoj F1 obitelji.

30-godišnji Švicarac je 2008. postao Red Bullov testni vozač, a godinu dana kasnije dobio je priliku za F1 debi u Red Bullovoj juniorskoj momčadi, Toro Rossu. Tamo je proveo tri sezone koje su mu ujedno bile i jedine sezone u Formuli 1. Najbolji plasmani bila su mu dva 7. mjesta iz debitantske sezone, stoga je nakon 2011. ostao bez trkaćeg mjesta.

Ipak, ostao je dio Red Bulla te je 2012. zadržan kao testni vozač. To je mjesto zadržao sve do danas, a suradnja će se nastaviti i 2019.

Iako nikad nije dobio drugu priliku u F1, Buemi je od 2012. uspio sagraditi iznimno uspješnu karijeru u motorsportu. U WEC-u se natječe od prve sezone, 2014. je s Toyotom postao prvak LMP1 klase, dok je prošle godine s Fernandom Alonsom i Kazukijem Nakajimom osvojio najprestižniju utrku izdržljivosti, 24 sata Le Mansa. Taj trojac trenutno je vodeći u prvenstvu 2018./19.

U Formuli E se također natječe od samog početka. Tamo je s Renault e.damsom osvojio naslov sezone 2014./15., a zasad ima 12 pobjeda čime je rekorder klase. Trenutno se natječe za momčad e.dams, ali pod Nissanovim imenom.

Buemi će tako od ove godine biti povezan s tri najveća japanska proizvođača automobila – Toyotom u WEC-u, Hondom u F1 i Nissanom u Formuli E.

Boje Red Bulla u utrkama će ove sezone braniti Max Verstappen i Pierre Gasly.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.