Brown ima petogodišnji plan za McLarenov povratak na vrh

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 9 komentara

McLaren, druga najuspješnija momčad u povijesti Formule 1 po broju pobjeda, istom rekordu nije dodala ništa još od VN Brazila 2012. Za postolje ne znaju od VN Australije 2014. i posljednje godine suradnje Mercedesom, a zadnjih nekoliko godina nisu donijele previše optimizma za povratak na vrh.

Suradnja s Hondom od 2015. do 2017. nije donijela reprizu dominacije s kraja 80-ih, donijela je upravo suprotno, ali ni prelazak na Renault 2018. nije donio očekivane rezultate, unatoč samoprozvanoj najboljoj šasiji na gridu iz prijašnjih sezona s Hondom.

McLaren je na kraju prošlu sezonu završio na pristojnom šestom mjestu, ponajprije zahvaljujući dobrom početku sezone i bodovima Fernanda Alonsa, no krajem su sezone najčešće bili pri samom dnu s Williamsom te su u drugoj polovici sezone bodove osvajali samo triput.

Zak Brown je svjestan da do oporavka neće doći u kratkom roku:

“Upravo sam predstavio petogodišnji plan unutar kojeg mislimo da imamo put za povratak pobjedama, a jednom kad pobjeđujete, natječete se za prvenstvo.”

“Mislim da je ključno da Liberty napravi promjene u sportu jer trenutno, na način na koji sport funkcionira, teško je da se više od dva ili tri tima natječu za prvenstvo, stoga mislim da postoje stvari koje su izvan kontrole, ali nadam se da možemo utjecati na potrebnu promjenu kojom bi više timova moglo pobjeđivati i boriti se za prvenstvo.”

“Postavili smo si put i ulaganja, put oporavku kojim bismo se trebali vratiti na čelo poretka u tom periodu.”

– Zak Brown

Brown kao izvršni direktor McLarena odgovara dioničarima koji uključuju bahreinsku investicijsku korporaciju Mumtalakat, TAG Group Mansoura Ojjeha te kanadskog milijardera Michaela Latifija, oca F2 vozača Nicholasa.

Za njih kaže da su zadovoljni planom sve dok je jasno da se McLaren kreće u pravom smjeru:

“Što se tiče vremena, mislim da je jasno da moramo pokazati napredak. Dioničari su iznimno predani. Mi zapošljavamo, dok oni ulažu u trkaći tim, a mislim da svatko tko ulaže želi vidjeti napredak.”

“Ne postoji točno određen raspored u kojem X mora biti ostvaren do Y datuma. Mislim da oni, kao i mi svi, žele vidjeti da se krećemo prema naprijed, ne postoji specifičan vremenski okvir.”

Jedan od najvećih marketinških uspjeha Zaka Browna iz 2018. je svakako dovođenje Coca-Colinog brenda na McLarenove bolide u posljednje tri utrke sezone. Suradnja je navodno bila uspješna te bi se mogla nastaviti i u budućnosti.

“Suradnja s Colom je bila izvrsna. Za njih je funkcionirala.”

“Smatram da nije baš primjereno da dijelim specifične rezultate osim onog da je povratna informacija iz Coca-Cole da je funkcioniralo.”

“Na temelju toga, trenutno razgovaramo o tome kako bi zajednička budućnost naših brendova mogla izgledati.”


Odgovor

9 komentara

  1. Bmw
    matej2018 Prikaži

    Nikad mi nisu bili drag tim ali isto bi volio da se dignu ipak je jak McLaren potreban formuli… nije da pratim bas bas previse ali onako laicki ja vjerujem da su se mnogu sponzori pokupili ca iz ekipe… ako se brzo ne dignu mogi bi i oni zivotarit kao williams…



    1
    1

    0
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    “Upravo sam predstavio petogodišnji plan unutar kojeg mislimo da imamo put za povratak pobjedama, ……..”

    Jel` bio u Powerpointu? :mrgreen:



    9
    9

    0
  3. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    uskoro ce on izac u javnost s desetogodisnjim planom.



    1
    1

    0
  4. Lance Stroll 18
    dino18 Prikaži

    i Jon Gruden ima desetogodišnji plan za povratak na vrh sa Raidersima



    3
    2

    1
  5. OnlyAlonso Prikaži

    Vi recite kaj hocete,ali Mclaren u smislu sponzorstva odraduje itekako dobar posao,pohvale Zaku jos samo da odrade i na stazi…. nema im kraja ajmo momci dajde nas malo razveselite osim ovih reklama prosim Vas lijepo,znam da mozete ajmooooo



    1
    0

    1
  6. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    1. zadržati Prodromoua i dovesti Keya
    2. osigurati mercedesove motore
    3. vratiti Hamiltona

    To možda uspije.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.