Giovinazzi očekuje težak početak u Sauberu

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 1 komentara

Mladi Talijan Antonio Giovinazzi izjavio je kako očekuje težak početak karijere u Sauberu.

25-godišnjak će svoju prvu punu sezonu u F1 odvoziti nakon što je dvije godine bio testni vozač Ferrarija. Za to je vrijeme testirao i za Haas i Sauber, a za potonju je momčad odvozio dvije utrke početkom 2017. kao zamjena za ozlijeđenog Pascala Wehrleina. U Australiji je bio 12., dok se u Kini dvaput razbio.

2016. je odvozio posljednju punu trkaću sezonu kad je u GP2 seriji bio viceprvak iza novog vozača Red Bulla, Pierrea Gaslyja. 2017. za njega nije bilo mjesta na gridu, a onda je 2018. na neki način preskočen od strane Ferrarija koji je odlučio u Sauber promovirati tada novookrunjenog F2 prvaka Charlesa Leclerca. Leclerc je briljantnom debitantskom sezonom zaradio promociju u Ferrari, a sad priliku u istoj momčadi ima Giovinazzi. On, međutim, nema namjeru uspoređivati se s Leclercom:

“Iskreno, nisam puno razgovarao s njim oko ovoga”, rekao je za Leclerca.

“Želim razmišljati o sebi, a ne o ponavljanju Charlesovih ovogodišnjih rezultata ili njihovom poboljšanju. Moj je cilj jednostavno dati sve od sebe i vidjeti što će biti.”

“Imat ću i drukčijeg momčadskog kolegu od Charlesa, stoga će sve biti drukčije.”

Dok je Leclerca u debitantskoj sezoni u momčadi dočekao Marcus Ericsson, Giovinazzija tu čeka puno veće ime – u momčad se nakon 18 godina vraća Kimi Raikkonen. Iako je prvak iz 2007. u svom posljednjem periodu s Ferrarijem uvjerljivo gubio od Alonsa i Vettela, Giovinazzi ne očekuje lak posao.

“Nadam se da će bolid od prve utrke biti brz te da ćemo moći pritiskati već od Melbournea.”

“U prvim utrkama će biti prilično teško jer će pored mene biti svjetski prvak s mnogo godina u F1.”

“Što se mene tiče, ja samo moram odraditi svoj posao i poboljšati se iz utrke u utrku, onda ćemo na kraju godine vidjeti jesmo li napravili dobar posao ili ne.”

Sauber se nakon teške 2017. u kojoj je završio posljednji u konstruktorskom poretku u 2018. preporodio te završio ukupno osmi. Momčad je na nekim utrkama čak bila i najbolja u sredini poretka, stoga Giovinazzi očekuje da će se taj pozitivan trend nastaviti i dogodine:

“Mislim da su pokazali da su najbolja momčad od prve do zadnje utrke, borili su se za pretposljednju i posljednju poziciju u Melbourneu, a završili osmi u konstruktorskom prvenstvu.”

“Rade fantastičan posao, Charles i Marcus su bili fantastični, vidim veliku motivaciju unutar momčadi od strane mehaničara i inženjera i za sljedeću godinu.”

“Ovo izgleda dobro za mene za iduću godinu, stoga ćemo se truditi i ponovo poboljšati rezultat. Cilj je zasigurno biti najbolji od ostatka, ali to je vrlo visok cilj.”

– Antonio Giovinazzi

Odgovor

1 komentar

  1. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Ako te razbije kimi i nisi za f1.



    3
    -2

    5

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.