Ricciardo se osvrće na tešku sezonu

Izdvojeno

Viktor Šprajc

Prije 5 godina 3 min 6 komentara

Daniel Ricciardo kaže da je počeo gubiti dragocjene sate spavanja tijekom Australcu iznimno izazovne sezone 2018., pogotovo u drugoj polovici, kada su problemi s pouzdanošću počeli ozbiljno štetiti skorašnjem vozaču Renaulta.

Australac, koji je nakon pobjede na VN Monaka dosegao čak treće mjesto u vozačkom prvenstvu, na kraju se zahvaljujući raznobrojnim pehovima dokopao tek šestog, posljednjeg u tzv. “ligi A”.

Tijekom cijele sezone, Ricciardov Red Bull su spopadale mnogobrojne tehničke poteškoće koje su ga  pretvorile u uvjerljivo vodećeg vozača po broju odustajanja u 2018. Također, problemi su redovito utjecali na njegove startne pozicije. Ricciardo, sve više frustriran nagomilanim problemima,priznaje da je teška situacija vjerojatno ostavila traga na njegovoj psihi, te tako i formi.

“Svašta se događalo ove sezone, i bio bih naivan da mislim da nije utjecalo na mene u određenim trenucima.”

“Nemoguće je uperiti prstom u jednu utrku i reći – tada je bilo loše jer mi je previše stvari bilo na umu.”

“Mislim da je problem u iscrpljenosti, kada ti mozak preskače sa stvari na stvar, ponekad umjesto osam sati odspavaš šest. Postajući redovitom pojavom, tako nešto može usporiti reakcije i reflekse u određenim situacijama. Ne želim da zvuči kao isprika, ali siguran sam da je u neku ruku imalo utjecaja na moje performanse.”

“No, svjestan sam da nije zadnji put da ću se naći u takvoj situaciji, tako da se nadam da ću izvući pouke za budućnost.”

– Daniel Ricciardo

Nakon što je njegov RB14 otkazao poslušnost u dvije utrke zaredom (SAD i Meksiko, u kojem je pobjedu dominantno odnio njegov momčadski kolega Max Verstappen), Ricciardo kaže da je jedva čekao predati svoje sjedalo. Osvrćući se na taj period u službenom F1 podcastu, Australac ističe da je i njegovoj ekipi bilo teško nositi se s poteškoćama.

“Ja sam pod svijetlima reflektora jer vozim bolid, ali svi koji su radili, pogotovo dečki u garaži, bili su jednako očajni kao i ja. Radili su satima, možda i više od mene, tijekom GP vikenda. Ponekad sam samo htio pobjeći i sakriti se. Ipak,ubrzo bih shvatio kamo pripadam i razmišljao o njima.”

“Meksiko je bio težak, dva odustajanja zaredom je prilično brutalno. Svi smo bili u istoj poziciji i samo smo se htjeli zagrliti. Nije bilo ispada tipa “Nisi ovo učinio za mene!”, sve nas je boljelo i svi smo bili tu jedni za druge.”

“Hrpa odraslih ljudi sa suzama u očima – bili smo očajni.”

– Daniel Ricciardo

Odgovor

6 komentara

  1. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Ovom čovjeku želim sve najbolje i da u karijeri uzme barem jedan naslov, da se tako zvijezde poslože. Pozitivan lik, ugodan, a opet ubojit kad treba. Prekrasna preticanja i još ljepša slavlja na podijumu. Šteta što su toliko pažnje poklonili Maxu u RB i što ga je to na neki način i otjeralo u (trenutno) slabiju momčad. Ali i ja bi otišao… ?



    9
    8

    1
  2. Nando
    Lux14 Prikaži

    Vidim novi autor :thumbs: . Lijepo je vidjeti da F1puls raste.



    11
    11

    0
  3. Alain Prost
    aleneoprosti Prikaži

    Samo naprijed Ricci! Dolaze bolji dani. Nadam se da će vrlo brzo biti prilike da Dr.Marku pokažeš srednji prst.



    3
    2

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.