Tko je briljirao, a tko razočarao? Subjektivni poredak vozača (20.-16. mjesto)

Izdvojeno / Kolumna / Nemojte propustiti

Ante Vetma

Prije 5 godina 3 min 3 komentara

20. Brendon Hartley

Brendonu Hartleyu kraj prošle sezone smo mogli zaboraviti obzirom da je naprasno uskočio u bolid bez ozbiljnije pripreme. Međutim, ove godine nije pokazao ništa što bi uvjerilo šefove Red Bulla da ga zadrže u ekipi. Iako se čini kao simpatičan lik, Gasly je uglavnom bio brži od njega. Ako se sjetimo Bahreina – to možda najbolje pokazuje Hartleyevu sezonu: Gasly je imao rezultat sezone s 4. mjestom, a Novozelanđanin se sudario s Perezom, odradio 10 sekundi kazne, a onda dobio i novih 30 sekundi kazne zbog odlaska van pozicije u formacijskom krugu.

Iako je bio dvostruki prvak u WEC-u, Hartley nikad nije blistao u jednosjedima. U Britanskoj Formuli 3 je završio iza timskih kolega Alguersuarija i Turveya, a u Formuli Renault 3,5 je bio tek sedmi, bez pobjeda. Dok je bio timski kolega s Ricciardom – Australac je imao 10:1 u svoju korist. Može se reći da je Hartley imao puno sreće što ga je Red Bull odabrao, nakon što su odbacili sve druge poželjnije kandidate. Ipak, sad su se niotkud pojavili Kvyat i Albon, dva bivša Red Bullova juniora pa za Hartleya više nema mjesta.

19. Stoffel Vandoorne

Stoffel je u Formulu 1 došao predstavljan kao nova superzvijezda, a odmah je dobio jedan od najvećih mogućih izazova – Fernanda Alonsa u istom bolidu. I na tom izazovu je pao (opet). Prva godina možda se mogla pripisati privikavanju na loš bolid i teškoj situaciji u ekipi, ali je tu ispriku potrošio i ove godine je jednostavno morao bolje od onog što je pokazao. Možda se bolje snađe u Formuli E.

18. Sergej Sirotkin

Sirotkin ove sezone nije dokazao da mu je, dugoročno gledajući, mjesto u Formuli 1. No, ne treba zanemariti da je bio (iznenađujuće) blizu Lanceu Strollu. Na njegovu nesreću – Stroll nije tu zbog svoje brzine niti ima reputaciju supertalentiranog vozača, tako da Sirotkinov rezultat nikome ništa puno ne znači. U godini kad stižu Russell, Norris, Albon, Giovinazzi, Kubica (…) – za Sirotkina nitko neće puno pitati.

17. Lance Stroll

Lance Stroll bez ogromnih količina novca svog oca ne bi bio u Formuli 1 ništa duže od svih ostalih prolaznih prosječno talentiranih vozača, a to je dokazao i ove godine. Iduće godine će biti u Racing Pointu, i to u krajnje neobičnoj situaciji. Dolazi na megdan Sergiju Perezu koji je etabliran kao jedan od pouzdanijih vozača iz druge jakosne skupine. Može li se Stroll uz neograničenu podršku momčadi boriti s Meksikancem – to će biti jedna od zanimljivijih sporednih epizoda iduće sezone.

16. Marcus Ericsson

Marcus Ericsson je prošle godine znatno popravio svoju reputaciju jer je pokazao da se itekako može nositi s puno razvikanijim Pascalom Wehrleinom. Ipak, Charles Leclerc mu je potpisao i pečatirao kraj karijere u Formuli 1, barem zasad. Šveđanin je jedan od simpatičnijih likova u F1, što potvrđuju i drugi vozači, ali štoperica ne laže. Tako će i on od 2019. sreću potražiti u nekim drugim serijama.


Odgovor

3 komentara

  1. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    19. Alonso se pobrine da drugi izgledaju loše kraj njega. Ušao je u F1 u krivoj momčadi sa najgorim mogućim momčadskim kolegom (za pokazat svoje sposobnosti).

    17. Mislim da ćemo biti iznenađeni ove godine



    1
    1

    0
  2. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Posten poredak.. I sam bi ih tako negdje poredo.. Jedino Stroll ostaje u F1, bolji auto, bolji kolega.. Cemo da vidimo od cega je..



    3
    3

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.