Verstappen: Start na hypersoftu ne mora biti negativan

Vijesti

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 0 komentara

Max Verstappen u posljednju se utrku sezone kvalificirao na šesto mjesto. Time je i službeno 21-godišnjak izgubio priliku za skidanje Vettelovog rekorda najmlađeg osvajača pole positiona.

Nizozemac je bio jedini od vozača iz top 3 momčadi koji se nije uspio kvalificirati u Q3 na ultrasoftu. Daniel Ricciardo u drugom Red Bullu uspio se provući krugom na tvrđoj komponenti, dok je Verstappen morao odraditi krug na hypersoftu ne bi li prošao u završnu rundu.

Iako hypersoft očito nije idealna strateška opcija, Verstappen to ne smatra nužno negativnim:

“Trenutno mi se to ne čini negativnim jer će svi brinuti oko toga što ću ih početi prolaziti undercutom i barem imamo dva bolida na dvije različite gume, stoga možemo raditi različite stvari.”

Za Red Bull se zna da ima prednost u odnosu na rivale što se tiče čuvanja guma, a čini se da ta prednost vrijedi i u Abu Dhabiju.

“Bio sam dosta dobar na dugim stintovima na hypersoftu. Morat ćemo jednostavno čekati i vidjeti što će se sutra dogoditi. Zasad nemam preveliki problem.”

Optimističan je oko strateških mogućnosti, ali ne i oko mogućnosti pretjecanja kakve je imao prilike iskoristiti u Brazilu gdje se odlično probijao kroz poredak s petog mjesta do vodstva kojeg je izgubio nakon kontakta s Oconom.

“Kao prvo, mislim da je staza nešto drukčija od Brazila. Ne možete baš pratiti bolide jer zavoji nisu napravljeni za to. U Brazilu možete voziti drukčijim linijama te završiti u istoj poziciji. Ovdje je sve pod kutom od 90 stupnjeva, možete voziti samo jednom linijom.”

Sebastian Vettel bio je iznimno sretan jer je uspio izbjeći hypersoft gumu za start utrke:

“Jučer smo pokušali sve i očito za nas hypersoft nije trajao baš dugo. Zato smo bili sigurni da to nije guma za utrku, odnosno da nije guma na kojoj želimo startati utrku. Drugi su očito imali isto mišljenje.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.