F1puls doznaje: Ugovor je potpisan, Kubica iduće godine u Williamsu uz Russella! (potvrđeno)

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 1 min 45 komentara

Nakon više godina neizvjesnosti napokon je završena jedna sapunica oko povratka Roberta Kubice u ulogu aktivnog vozača Formule 1.

Dobro je poznato kako Williams traži vozača s dobrom financijskom podlogom, a Kubica je svoje sponzore pronašao u vidu poljske naftne i plinske tvrtke PKN Orlen koja je jedna od najvećih tog tipa u Europi. Orlenovi logotipi bit će vidljivi na bolidu i na dizajnu odjeće cijele ekipe i Williams će time nadoknaditi dio sredstava koja je izgubio odlaskom Lawrencea Strolla u Racing Point Force Indiju, ali i bivšeg naslovnog sponzora Martinija.

Podsjetimo, Kubica je u Formuli 1 debitirao 2006. godine, a u karijeri je ostvario jednu pobjedu – 2008. godine u Montrealu. Na pobjedničkom postolju je bio 12 puta u 76 utrka. Zadnji put se utrkivao 2010. godine, a godinu kasnije je pretrpio nesreću tijekom relija u Italiji i morao se povući zbog ozbiljnih ozljeda ruke koje je pretrpio.

Iduće godine će voziti u Williamsu uz Georgea Russella.


Odgovor

45 komentara

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Ajde da i to vidimo


    0
    0

    0
  2. Bmw
    matej2018 Prikaži

    Super bas mi je drago koliko sam navijao za njega dok je vozio za “moj” BMW… neka neka pokusa ali mislim da mu nece bit lako s onakom rukom ali drago mi je da je dobio sansu… sigurno ce bit inspiracija obicnim ljudima s slicnim problemima da se ispalati borit do kraja… p.s. zna li tko sta je na kraju bilo s ovom curom netko je rekao da je kraljeznicu zafrkala https://youtu.be/ao6dpxmJ4Ag



    2
    2

    0
  3. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    strpit ću se sa komentarom dok ne vidim službenu potvrdu.



    3
    3

    0
  4. Ferrari
    Race Prikaži

    Opala bit ce zanimljivo :D



    1
    1

    0
  5. Robert Kubica 1
    Stipe Prikaži

    baš mi je drago, meni jedan od najdražih vozača uopće, još tamo od 2006 kada je pokazao Villeneuve-u kao se vozi ;) i treće mjesto na Monzi



    2
    2

    0
  6. Kimi Raikkonen
    Iceman 7 Prikaži

    Nadam se da će bit dobar, iako sam skeptičan zbog ruke jer posljedice su okom vidljive. Prvi pravi test će mu bit Monaco, al ako je ovo istina, Sretno Roberte!!



    4
    4

    0
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      jedan citat od prije godine i po :
      The Franciacorta circuit was chosen for the fact that it features two tight hairpins that require a lot of steering lock.
      “Kubica was reportedly delighted to find that the arm no longer presented a problem, that it was now possible for it to function without being held out at an angle that had previously prevented it from fitting into such an enclosed space.”



      5
      5

      0
      • Robert Kubica 1
        Stipe Prikaži

        baš sam na google earth pogledao, navedena staza ima jako uzak predzadnji zavoj, nešto nalik monaku, ali nije tako oštar i čak 2 metar je šira nego monako, tako da se slažem s gore napisanim da će monako biti pravi test.
        Kako god, nadam se da će sve biti ok, i da Kubica neće imati nikakvih problema ni na jednoj stazi



        1
        0

        1
  7. Alain Prost
    aleneoprosti Prikaži

    Sretno Kubica!



    2
    2

    0
  8. Marlboro
    F1 Dk Prikaži

    Šteta samo što je williams loš tako da neće ni moći pokazat puno ?


    0
    0

    0
  9. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Sretno njemu ali nikako mi nije drago zbog ove vijesti… Nakon ovoga svega treba da se zapita jel vrijedi svega ovoga Toto Wolf i njegova rijec.



    6
    4

    2
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      ni ja vuka nevolim ali nemojte ga crnit tamo gdje ne treba. Cuo sam i u izravnom prijenosu a bome sam i citao o tome nekoliko puta. Ocon nije htio u ekipu kao Williams zbog karakteristika bolida , tj nije htio s konja na magarca. Zbog cega tu onda kriviti Wolfa? Trebao je Bottasa izbaciti da ubaci malog? FI je privatna momcad sada u rukama Strolla koji ce dati sansu sinu i S.P koji se pokazao ipak jos uvijek boljim od Estebana. Dali je Wolf kriv sto Stroll ce prije uzet svog sina ili je Wolf kriv sto Ocon nezeli u Williams? Meni se cini da nije ni za jedno ni za drugo kriv on. On je Mercedesov vozac kako je rekao i ne zeli u losiju ekipu. A brate mili onda ga netreba ni zalit a pogotovo neupirat prstom u nekog tko tu nije kriv. A na kraju krajeva mali je dobar i nista vise od toga. A takvih je bilo podosta pa su otisli iz F1. Jel je Sainz otisao u losiju ekipu? Jel je Ricciardo otisao u losiju ekipu? Jel je Kimi otisao u Sauber? Ali jedan Ocon deseterostruki prvak eto nezeli jer mu ego nedopusta da vozi losiji bolid. Ja malog nezalim ni 2% prvo iz gore navedenih razloga zbog kojih nema mjesto nagodinu a drugi je taj da bi bio beskicmenjak kao i Bottas. Takve ne zelim i nevolim gledati na gridu . Malo se previse hajke dize za njim bez pravih argumenata. Znaci da rascistimo jednu stvar, Ocon je imao nagodinu mjesto u F1 ali svojevoljno ju nije prihvatio. A da nije papucar kakav je bio u Monacu i da ne pjeva da je Mercedesov vozac mozda bi priliku dobio i negdje drugdje.



      16
      13

      3
      • David Croft
        Ferrari Prikaži

        Gdje si nesto takvo procitao?


        0
        -1

        1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Komentirali su to na njemackom rtlu prije prosle ili predprosle utrke a gdje sam procitao to ? Nesjecam se. nije hr portal to znam jedino.


        0
        0

        0
      • F1puls
        Krstas Donator Prikaži

        Dobro to je tvoje misljenje i drago mi je da ga imas. I fino je procitati nesto ovako. Opsirno, jasno i čitko bez obzira jesi na moju stranu ili protiv.

        Sta se tice teksta i tvog stava.
        Ja bas ne vjerujem sve sto kazu mediji. Jer se radi o ekipi koja gleda koliko ko ima para a ne talenat. Kao i Sauber u predhodnim godinama. E sada da mu je ponudjeno mijesto u Wilijamsu ili da ne vozi u 2019, logican izbor normalnog covjeka bi bio to prvo. Ja njega smartam dobrim, ne iskvarenim momkom. Samo sto ima prevelik respek prema ekipi Mercedes i u tome nekada bas preceruje. Ono u Monaku je za mene bilo Ok. To sam vec rekao tada. Ok se oduziti odnosno ucuniti uslugu timu koji te doveo i dao sansu da vozis u F1. E sada sve je stvar mjere odnosno granica. To mi je bilo OK a vec sve ostalo prelazi granice.

        Prije nego sto je dosao u Mercedes bio je clan Lotusa akademije i da nije bilo njih, prije svega ko zna bili ga iko primjetio. Kasnije Reno. Znaci nije Mercedes jedini. Da ih nisu oni uzeli, uzeo bi ga neko drugi. Prije svega mislim na Reno. Koji je tada imao Palmera. Momak je ocito jos nezreo po nekim pitanjima. Da je neiskvaren, nije. Da je dobar, dobar je. Ali eto neke odluke znaju da kostaju a neke da ti pomognu.
        Taj prenos nisam gledao. I ako je tako sto kazes onda to je vec druga prica. Al ako je ta prica iz Medija, novina i portala onda zaj*bi stvar.

        Trudio sam se da ostanem u temi. Zelio sam da se osvrnem ka drugim stavrima. Sto prepostavljam znas ali da ipak kazem da ima tek 21 godinu. Da nije toliko los kao sto je prestavljen u ovoj sezoni.



        1
        0

        1
      • Audi
        Alonso1983 Prikaži

        Krstas i ja sam mislio da je to novinarsko nabadanje dok nisam o tome cuo prije utrku ili dvije od ljudi koji komentiraju prije utrke. Bas su spomenuli oni da Ocon navodno nije zainteresiran za se pridruzi Williamsu nagodinu. Nakon toga vise nezalim Ocona ni malo jer mnogi bi dali sve da olimaju sansu a on navodno bi jos i birao. Jedan Alonso vozi godinama krs ali eto Ocon nece. A sto se tice sponzora iz Wiliamsa je bila nedavno prije izjava da ce Ocon dobiti mjesto samo da rijese financijsku stranu. Ja vjerujem da je on to htio da bi se to i postiglo i da bi i Mercedes odigrao svoj dio posla. Sto se tice Monaca meni to nije ok jer netko ce vratiti uslugu svojim vozacima dok neki drugi nemaju taj luksuz pa onda utrkivanje nije posteno. Ili u nogometnom smislu npr Ronaldo je sada u juvuentusu skupa sa khedirom s kojim je igrao u Realu pa cemo pustiti njima u ligi prvaka jer su nam omogucili sve. Sport je sport i treba biti sport i natjecanje tko je bolji bio to nogomet F1 ili nesto trece. A zahvaliti se ekipi moze i na milion drugih nacina od propustanja i gubljenja utakmica itd. Jer npr u Monacu je mogao slupati Hamiltona kao Maxa neki dan a u nekim utrkama propustiti nor Maxa ili Vettela pa bodovni zaostatak npr Vettela ne bi bio koliki je nego npr 15-20 bodova manji tj u Brazilu bi Max uzeo pobjedu a Lewis 7 bodova manje a da je njega pogodio u nekoj utrci bi mu odbio 10-15 bodova. To je meni sve osim ok. Npr neki pricaju da sauberi ili Hass pomazu Ferrariju a to bas i nisam vidao. Tj bilo je situacija kao u njemackoj gdje je Kimi izgubio mjesto od Bottasa zbog Hassa. Ajde kad je krug zaostatka no u direkton poziciji borba izmedu dvije ekipe na stazi gdje je gotovo nemoguce proci je previse da se propusta nekoga. Zato ga iskreno ni nezelim u F1 jer dovoljno mi je bilo takvih kao Barichelo Coulthard Massa Webber Bottas itd.



        1
        0

        1
  10. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Ova vijest mi je uljepšala 2018., a bome i 2019. Odlično. :thumbs:



    3
    2

    1
  11. Mclaren
    KERS Prikaži

    Za mene osobno dobra stvar…jedan dobar lik iz svijeta F1. Dobrodošao natrag.



    4
    4

    0
  12. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Jedva čekam iduću sezonu, em zbog ogromnih rošada vozača, em zbog rookija, em Honde i Red Bulla, a najviše me zanima kako će Kubica funkcionirat nakon svega, jedino što me malo pecka i nije mi drago je to što je jedan vrhunski vozač i talent Ocon izgubio mjesto iz Formule 1. Potpuno se slažem sa forumašem @krstas ispod. Toto je pakaš žešči!



    2
    -1

    3
  13. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    A di ce vozac sezone iduce sezone????



    8
    7

    1
  14. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Mislim da i službena F1 nešto zna. Upravo sam gledao video o Alonsovoj karijeri, na ovom linku: https://www.formula1.com/en/latest/article.the-rivalries-that-have-defined-fernando-alonsos-career.59b8IObgkguumKmMSUgM4e.html
    I onda mi poslije toga automatski pokrene video o Kubicinoj F1 karijeri, i na kraju napiše da je najavljen kao Williamsov vozač za 2019. godinu, u Novembru 2018. Nema direktnog linka na video. Izgleda da je samo u pripremi da se objavi kada bude zvanično.



    1
    1

    0
  15. Ferrari
    pero iz bukurešta Prikaži

    Sada će me svi razapet, ali mislim da je WIlliams pogriješio!
    Neznam kako se Kubica može nositi sa ostalima sa onakvom rukom…
    Može biti da sam u krivu, vidjet ćemo..



    1
    -1

    2
  16. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    vidim vijest potvđena…baš u inat babarogama!



    2
    2

    0
  17. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    nadam se da će ovako i alonso nazad


    0
    0

    0
  18. Fernando Alonso
    Lovro Andraka urednik Prikaži

    Bez obzira na njegovu trenutnu spremnost, drago mi je da ćemo 2019. ponovo vidjeti Roberta Kubicu na F1 gridu. Takva mogućnost se sve do prošle godine činila nemogućom i nevjerojatno je da se ovo zbilja događa.

    Kubica je bio odličan vozač, omiljen u F1 svijetu i prava je šteta da je na tako nebitnoj reli utrci, činilo se zauvijek, prekinuo F1, pa čak i motorsport karijeru. Uspio se nakon nesreće vratiti reliju, ali vjerojatno nitko ni tad nije očekivao da bi ikad više fizički mogao voziti F1. Kubica se čudesno oporavio, naporno je radio i nakon prijelomnog testa s Renaultom prošle godine uspio doći do povratka u F1.

    S obzirom na to da se još od prošle godine priča o mjestu u Williamsu, ova vijest sad nije nimalo iznenađujuća pa nam pomalo promiče veličina ovog podviga. Ovo je jedna od najnevjerojatnijih priča u F1 i zato kapa dolje Robertu na svom trudu :klanjam:

    Nadam se da neće imati problema s rukom, nadam se da i dalje može voziti na vrhunskoj razini te se nadam da će s Williamsom dogodine moći pokazati nešto više, tj. da neće biti prikovan na začelje.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.