Dan Ticktum debitirat će u F2 u Abu Dhabiju

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 5 godina 3 min 1 komentara

19-godišnji britanski vozač Dan Ticktum imat će svoj debitantski nastup u Formuli 2 na posljednje dvije utrke sezone koje se ovog vikenda voze u Abu Dhabiju.

Ticktum je član Red Bullovog juniorskog programa, a ove je sezone završio kao drugoplasirani u europskoj Formuli 3 iza Micka Schumachera. Prošlog je vikenda drugu godinu zaredom osvojio prestižnu F3 utrku u Makau, a sad će po prvi put voziti u F2.

Britanac će voziti za Arden gdje će zamijeniti Maximiliana Gunthera, pobjednika sprint utrke u Velikoj Britaniji koji će karijeru nastaviti u Formuli E s Dragonom. Tako će Ticktumu momčadski kolega biti Nirei Fukuzumi, vozač kojeg je ove godine mijenjao na dvije utrke Super Formule.

Ticktum je neko vrijeme spominjan kao moguća opcija za mjesto u Toro Rossu 2019., no nedostatak bodova na superlicenci onemogućio je ulazak u F1. Trenutno mu nedostaje 5 bodova, a njih bi mogao osvojiti u zimskoj seriji poput Toyota Racing Seriesa. Jedan od razloga zbog kojeg još uvijek nema dovoljno bodova na superlicenci je glupost iz 2015. – tad je u MSA Formuli, u kojoj je vodio, tijekom safety cara prestigao 10 bolida kako bi namjerno udario u rivala. Time je zaradio 2 godine suspenzije koja je ukinuta nakon jedne godine, a posljedice toga osjeća i danas.

Zanimljivo, Lando Norris na isti je način debitirao s Camposom u prošlogodišnjem finalu sezone, no Ticktuma vjerojatno nećemo gledati u F2 u punoj sezoni, 2019. će se najvjerojatnije natjecati u Super Formuli.

Fukuzumi i Makino odlaze, Matsushita i Laurent zainteresirani za F2

Hondini juniori Nirei Fukuzumi (Arden) i Tadasuke Makino (Russian Time) neće se više natjecati u Formuli 2. Japanski vozači debitirali su ove sezone, a uspješniji je bio Makino koji je u Monzi slavio na glavnoj utrci.

Fukuzumi je već ove sezone vozio Super Formulu, a iduće će sezone Honda obojicu povući u japansku seriju nakon samo jedne sezone u F2.

S druge strane, Nobuharu Matsushita, ART-ov vozač od 2015. do 2017. želi povratak u F2 te traži od Honde da mu omogući novu priliku za pokušaj proboja do F1. Ove je godine prešao u Super Formulu, no 25-godišnji Japanac želi novu priliku na svjetskoj razini, pogotovo sad kad Honda opskrbljuje dvije momčadi u F1 te bi u budućnosti, ako nađe kvalificiranog vozača, mogla dovesti Japanca u Toro Rosso.

Još jedan vozač kojeg bi dogodine mogli gledati u F2 jest 20-godišnji francuski vozač utrka izdržljivosti Thomas Laurent.

Laurent trenutno vozi WEC za momčad Rebelliona te drži treće mjesto, odmah iza Toyota, u poretku LMP1 klase s kolegama Menezesom i Becheom.

Francuz nikad dosad nije vozio u jednosjedima, ali spreman je za nove izazove te ne isključuje mogućnost natjecanja u F2. Prvu priliku u bolidu imat će na post-sezonskom testiranju u Abu Dhabiju s Ardenom.


Odgovor

1 komentar

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    …..glupost iz 2015. – tad je u MSA Formuli, u kojoj je vodio, tijekom safety cara prestigao 10 bolida kako bi namjerno udario u rivala….

    Dicktum :facepalm: (copyright @Pastor :klanjam: )



    2
    2

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.