Renault “jako napreduje” s bolidom za 2019. godinu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 5 godina 2 min 20 komentara

Renaultov tehnički direktor za šasiju Nick Chester kaže da njegova momčad odlično napreduje po pitanju razvoja bolidu za iduću sezonu.

Iduća godina će biti četvrta od Renaultovog povratka u Formulu 1 s tvorničkom ekipom, a vozačku postavu će činiti Nico Hulkenberg i Daniel Ricciardo.

Idućeg tjedna bi u Abu Dhabiju trebali potvrditi 4. mjesto u poretku konstruktora, a i dalje ne vjeruju da će 2019. godine sustići Mercedes, Ferrari ili Red Bull.

“Puno toga se događa oko novog bolida i dobro smo napredovali po pitanju izrade nove šasije. Imamo mjenjač i uskoro ćemo ga testirati. Završavamo dizajnerski dio dijelova poput hlađenja, ovjesa i krila.”

“U ovom dijelu godine radi se punom parom i moramo proći puno crteža da bi se bolid napravio. Radi se i dobro napredujemo.”

Renault trenutno ima 24 boda prednosti nad Haasom iako su drugi dio sezone započeli uz pad performansi. Chester se nada da će godinu završiti na pozitivnoj noti.

“Želimo odraditi dobru zadnju utrku i povećati razmak u odnosu na konkurente. Također imamo dobar rezultat ove godine u smislu da nikako nismo zaustavili bolid tijekom utrke zbog problema sa šasijom.”

“Mi smo jedina ekipa koja to može reći. Prema tome, dolazak do cilja s oba bolida u Abu Dhabiju bi bio dobar zaključak sezone.”


Odgovor

20 komentara

  1. Ayrton Senna
    Ayrton_Honda Prikaži

    Nadam se zbog Ricciarda a i bilo bi dobro opčenito za formulu 1 što više timova u borbi za vrh. A sad koliko je to ostvarivo, to ostaje za vidjeti do godine



    3
    3

    0
  2. kreso Prikaži

    Lijepo za cut..za dve godine se jos poboljsat i evo Alonsa nazad..



    4
    1

    3
  3. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Ma napredujes moj k dobro kad i iduce godine ne ocekujes da se mozes boriti sa Mercedesom, Ferrarijem i Red Bullom. Valjda je jednostavnije reci nemicemo se s mrtve tocke, bit cemo i dogodine cetvrti :D



    3
    1

    2
  4. Robert Kubica 1
    Stipe Prikaži

    Dok ostali tapkaju u mjestu! Čemu ovakve izjave ? Sada bi svi mi trebali pohitati i kupiti dionice renault sport-a?


    0
    -15

    15
  5. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Eto vas ka’ u Ferariju. Samo oni nakon 3ce trke se fale s time.
    Mnogo draga ekipa, zbog istorije zbog angazmana Rikarda. Ako misle nesto cinit, moraju se priblizit vodecima. Vec naredne godine racunat na podijume. Ove su neki cilj ispunili. I da nije FI bankrotirala, bili bi ispred njih tako da ozbiljno su se pokrenuli. Ali nesto ne volim ovakve izjave. Podsjecaju me sa Ferarijeve. A oni nisu nesto od rijeci.

    Prosle godine 57 bodova, ove 114. Duplo vise. Vec naredne mora preko 160. Cak 200.



    4
    3

    1
  6. Alain Prost
    aleneoprosti Prikaži

    Najprije da kažem da mi je žao Carlosa Juniora. Ide iz konja na magarca…ma šta magarca, na puža. Oni konji iz Red Bulla su ga trebali uzeti natrag, a ne pustiti ga na milost i nemilost.
    Poznavajući povjest Renaulta znam da rade sve da sustignu konkurenciju. Nadam se da i će, uskoro. Vozače imaju vrhunske, nemojte mi zamjeriti, ali mislim da je postava Hulk, i Riki jedna od najjačih na gridu. Sposobni su za vrhunske rezultate.
    I da, Alonso mi odlazi, a za nekog se mora navijati. Sada će to biti Daniel Ricciardo!



    18
    18

    0
  7. Charles Leclerc
    _splico Prikaži

    Ne znan bas za dogodine, al nije uopce upitno da ce renault doc u vrh… tradicija je na njihovoj strani samo ljudima triba dat jos vrimena, zvuci glupo nakon 3 godine nemoci al nisu jedini koji se muce



    3
    3

    0
  8. Mika Hakkinen
    stoka Prikaži

    U proslom povratku renaulta u f1 u cetvrtoj sezoni je osvojen naslov…



    3
    3

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.