Hamilton blizu kazne za Abu Dhabi zbog promjene motora

Izdvojeno

Lewis Hamilton bi na posljednjoj utrci sezone u Abu Dhabiju mogao biti kažnjen zbog promjene pogonske jedinice nakon što je ista oštećena na VN Brazila.

Britanac je prošlog vikenda stigao do pobjede na Interlagosu, no nije sve prošlo tako glatko. Hamiltonov W09 je imao probleme s pogonskom jedinicom, a i sam Hamilton je nakon utrke izjavio da je bio vrlo blizu odustajanja.

Peterostruki svjetski prvak ipak je uspio “dovući” svoj bolid do cilja i stići do prve pobjede nakon što je osigurao novi naslov u Meksiku

James Vowles, Mercedesov šef strategije, kaže da je problem bio poprilično velik.

“Ako pogledamo što se dogodilo u utrci, nakon Lewisovog pit-stopa primijetili smo da ima vrlo veliki problem s pogonskom jedinicom, što je zahtijevalo veliki doprinos cijele momčadi,” izjavio je Vowles.

“Imali smo ekipu u Brixworthu koja je radila paralelno s našim intercomom, i imali smo veliku ekipu na stazi s kojom smo marljivo radili kako bi uspjeli otkriti što je potrebno promijeniti na motoru kako bi Lewis stigao do cilja.”

“Obavili su sjajan posao. Nije došlo do jedne promjene – odradili smo brojne promjene kroz razdoblje od 40 do 50 krugova, gdje se radilo s Lewisom kako bi prilagodili razne komponente i omogućili da motor izdrži do kraja utrke.”

Međutim, Lewis bi mogao snositi posljedice uoči finala prvenstva u Abu Dhabiju. Britancu je ovo bio treći motor pa su na posljednjoj utrci sezone moguće kazne.

“Motor je pretrpio neku razinu štete, ali još uvijek nismo sigurni kakva je. Moramo napraviti istragu prije nego donesemo odluke za Abu Dhabi.”

Hamilton kroz cijelu sezonu nije zaradio ni jednu kaznu povezanu s pogonskom jedinicom.


Odgovor

29 komentara

  1. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Ako uzme kaznu hoće se dežurni teoretičari zavjere posuti prepelom za pametovanje zadnjih 5 dana? :)



    10
    1

    9
  2. Ferrari
    NH69 Prikaži

    hamiltonu kazna, eto da i to doživimo.



    5
    5

    0
  3. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Mozda nadju kakvu rupu da izbjegne kaznu… Kvar se dogodio u cool down lapu.. .u garazi… nakon checkered flaga… u kamionu… u šumi…



    6
    5

    1
  4. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Uzme li novi PU znacilo bi nasvirani motor krece zasdnji sto bi znacilo da bi zavsio gotovo sigurno na postolju,
    P.S. zahvaljujem F1puls portalu na knjizi od Kimia Rikkonena, sliku sam stavio na fb stranici :)



    4
    4

    0
  5. lukarak Donator Prikaži

    Koja su uopce pravila, ako smije potrositi 3 motora, tj 3 kompleta tih svih jedinica, kaj je s onim prvim i drugim?


    0
    0

    0
  6. Kimi Raikkonen
    Michael Schumacher Prikaži

    Doci na zadnju utrku sezome s osiguranim naslovm prvaka i konstruktorskim, a pritom dobiti ganc novi motor dok ce drugi voziti “stare motore” sve smrdi na start iz zadnjeg reda i možebitno prvom mjesto jer taj motor se nece jedne sekunde štedjeti.



    7
    6

    1
  7. Ayrton Senna
    FerrariF1 Prikaži

    Naslov je osiguran u vozačkom i momčadskom djelu tako da je ovo više manje samo revijalna utrka.. Prilika da se isprobaju neki novi djelovi za sljedeću sezonu.. Mislim da je zapravo to i pozadina cjele priče.. Pokvareni motor pa se kao fol uzima novi.. A u novom milijon komponenti za sljedeću sezonu.. Besplatan test a rizik nikakav.. A vrag će ga znati što je Vuk skuhao ali sigurno je da im je ovo ispalo jako pogodno.. Nemaju baš ništa za izgubiti.. Jedino utrku.. Ali naslovi su tu pa im to baš i nije neki bed..



    7
    7

    0
  8. Lewis Hamilton 44
    LEWIS_THE_KING Prikaži

    Boli ga kurac za pet krugova ce ionako biti odmah iza vodece ferarije i redbula



    4
    3

    1
  9. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Eto Bottasu prilike.



    2
    2

    0
  10. idijot Prikaži

    Pa da i ne dođe na utrku – kakve veze ima? Može doći samo na dernek za kraj i baš ga briga!



    3
    3

    0
  11. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Mozda oprobaju nesto novo? Za narednu sezonu? Vjerujem da ce u ovoj trci mnoge ekipe donjeti/oprobati nesto za 2019tu. Mora se to ispratiti. Bice zanimljiva trka.


    0
    0

    0
  12. mika Prikaži

    “Međutim, Lewis bi mogao snositi posljedice uoči finala prvenstva u Abu Dhabiju”.
    Baš, drastične posljedice usporedive kataklizmom epskih razmjera.



    5
    5

    0
  13. Alain Prost
    aleneoprosti Prikaži

    Najbolje bi bilo da i dalje ekipa u Brixworthi i ona na stazi opet vrhunski odradi posao sa tim krepanim motorom, a Hamilton da opet pobjedi bez većih problema…



    7
    7

    0
  14. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Svi oni koji nemaju šansi za izgubiti “nešto”, a realno ne mogu ni dobiti, mogu komotno promijeniti motor, mjenjač, sve živo….. :chill:
    Isprobati nešto novo, ako treba i ako ima šta da se isproba…..



    4
    1

    3
  15. avalon Prikaži

    “Motor je pretrpio neku razinu štete, ali još uvijek nismo sigurni kakva je. Moramo napraviti istragu prije nego donesemo odluke za Abu Dhabi.” ako je ovo izrečeno 16. 11. , a 23 . je prvi FP ( za 7 dana ) ispada da su u mercedesu šlampavo spori jer još nisu ni istragu napravili , a kamoli šta više …. hahahahahaha , jbte , muljaju sve oko sebe cilu sezonu , a funkcioniraju ka švicarski sat . drago mi je šta tehnika napreduje ( naročito komunikacijska ) pa je ovo možda prvi slučaj u novijoj povijesti F 1 da ekipa “na stazi” iz brazila surađuje u rješavanju problema sa njihovom “kuhinjom motora” brixworth u engleskoj 40 – 50 krugova uspješno rješava probleme , vrši promjene na LICU MISTA ( “Nije došlo do jedne promjene – odradili smo brojne promjene …” ) i sve to obavi vrhunski ! pa mi onda pada na pamet trka u austinu i žaljenje LH na balans usljed izmjene pumpe vode “Rastavili su bolid to jutro i ponovo ga sastavili, bio je nebalansiran,” na miru su sve odradili ali nije bilo dobro , u brazilu su odrađivali “brazilski i engleski” tim u 40 – 50 krugova TRKE , skoro “mrtvi” motor održavali tako živahnim svo vrime do pobjede LH ! svaka čast . btw , od 71 krug LH je vodija trku 46 krugova ( 18 posli starta kad je motor bija OK ) , a sa ovim “vješto održavanim ” motorom koji je bija pred izdisajem 27 krugova … ma naklon do poda timu “na stazi” i onom iz brixwortha . možda su i problem sa pumpom u austinu trebali ovako riješit , a ne remetit balans rastavljanjem bolida da promine pumpu :) zapanjen sam kako tehnika brzo napreduje , npr prije 4 godine u abu dabiju rozberg je ima velikih teh problema i NIKO mu nije moga pomoć ( završija 14 . sa krugom zaostatak za LH ) , a danas se problem rješava bez po muke u samoj trci ! da sam na mistu ferarria , RB/honde već sad bi udrija u plač i preda sezonu 2019 . mecedesu /LH jer ako ovi mogu 40 – 50 krugova održat motor na životu neposredno na licu mista i sa takvim motorom pobjedit onda … šta će tek uradit “na miru” u pripremama za sljedeću sezonu ?



    3
    2

    1

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.