Sauber pokrenuo juniorski program

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 5 godina 2 min 3 komentara

Sauber Motorsport je u suradnji s Charouz Racing Systemom, češkom momčadi koja se natječe u juniorskim kategorijama, odlučio pokrenuti svoj juniorski program za razvoj mladih vozača.

Sauber nikad dosad nije imao vlastiti juniorski program, ali su za njih, s obzirom na dugogodišnju blisku suradnju, često vozili Ferrarijevi juniori poput Charlesa Leclerca ove godine,

Članovi Sauberovog juniorskog programa natjecat će se u juniorskim kategorijama za Charouz čime bi im se trebao olakšati put do F1. Program će se voditi iz Charouzove baze u Češkoj.

Charouz se trenutno natječe u nekoliko kategorija, a najznačajnija je Formula 2 u koju su ušli ove godine. Trenutno drže šesto mjesto u momčadskom poretku. Dogodine će sudjelovati i u drugoj najvažnijoj juniorskoj kategoriji ispod F1, novoformiranoj Formuli 3 koja će zamijeniti GP3. Uz to se još natječu u njemačkoj ADAC i talijanskoj Formuli 4.

“Utrkivanje je vitalni dio DNK-a Sauber Motorsporta te Sauberova juniorska momčad označava važnu prekretnicu u povijesti kompanije”, rekao je šef Saubera Frederic Vasseur.

“Sauber ima dugačku tradiciju pomaganja vozačima u ostvarenju njihovog punog potencijala uz rad s imenima poput Michaela Schumachera, Sebastiana Vettela i nadolazeće zvijezde Charlesa Leclerca.”

“Ovim projektom Sauber dodatno proširuje svoju trkaću platformu kompletnim i predanim programom od juniorskih kategorija do vrhunca motorsporta.”

“Oduševljeni smo suradnjom s Charouz Racing Systemom, visoko profesionalnom momčadi koja posluje s uspjehom u svim serijama.”

Za Sauber će iduće godine voziti veteran Kimi Raikkonen i novak Antonio Giovinazzi u svojoj prvoj punoj sezoni. Sauber od juniora trenutno pod svojim okriljem ima samo testnu vozačicu Tatianu Calderon, dok za Charouz u F2 trenutno voze Antonio Fuoco, član Ferrarijeve akademije i Louis Deletraz koji će krajem sezone testirati za Haas.


Odgovor

3 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Kimi profesor, a u slobodno vrijeme vozac Formule 1 ?



    14
    14

    0
    • Niki Lauda
      wapi Pretplatnik Prikaži

      Ma guštat će dogodine k’o malo prase. Bit će djece oko njega (što vlastite što tuđe) koja će ga gledati kao božanstvo, vozit će za momčad koja će ga tretirati kako dolikuje… Ne može mu biti loše, a moglo bi se zalomiti neki dobar rezultat. Ovaj Sauber je juniorski Ferrari sa puno Ferrari novaca, zato sad odjednom Ferrari nema ništa protiv ograničenja budžeta (dijelit će ga na dva dijela sa Sauberom kojeg kao fol sponzorira Alfa Romeo….)



      8
      8

      0
  2. F1puls
    Krstas Donator Prikaži

    Bas u dobrom smjeru idu i bas mi je drago.
    Sve ovo ide ka necemu velikom. Bravo ekipa ??



    16
    16

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.