Odabir guma za VN Brazila

Izdvojeno

Pirelli je objavio odabir guma za nadolazeću VN Brazila u Sao Paulu. Talijanski dobavljač guma za Formulu 1 na Interlagos će donijeti medium (bijele), soft (žute) i supersoft (crvene) komponente, a upravo je ova posljednja najpoželjnija za stazu Interlagos.

Od vodeće tri momčadi, nema velike razlike u odabiru guma za pretposljednji trkaći vikend ove sezone. Red Bullovi Max Verstappen i Daniel Ricciardo odlučili su se za jedan set mediuma, tri softa i devet supersofta, baš kao i Mercedesov Lewis Hamilton te Ferrarijev Sebastian Vettel. Za malo drukčiji pristup odlučili su se Valtteri Bottas i Kimi Raikkonen. Oba su vozača uzela po dva seta mediuma, ali se Raikkonen odlučio za set više softa pa će zbog toga imati osam setova najmekših guma.

Za nešto drukčiju strategiju ponovno se odlučio McLaren. Fernando Alonso i Stoffel Vandoorne imat će najmanje setova (7) supersoft guma, a zajedno s Force Indijin vozačima, Carlosom Sainzom (Renault) te Brendonom Hartleyjem (Toro Rosso) i najviše srednje meke komponente. Što se tiče ostatka grida, nema većih odstupanja.

Za podsjetnik, vozači sami biraju 10 od 13 raspoloživih setova guma za vikend, a najbržih deset u kvalifikacijama startaju na gumama s kojima su odradili najbrže vrijeme tijekom drugog dijela kvalifikacija. Ostali vozači imaju slobodan odabir guma za start utrke.


Odgovor

1 komentar

  1. Lewis Hamilton
    smr201 Prikaži

    Lako za gume, ajmo vrijeme je da dobijemo jednu full wet utrku da bude malo kaosa za kraj sezone :D



    1
    0

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.