Pirelli očekuje dva zaustavljanja na današnjoj utrci

Izdvojeno

Pirelli očekuje da bi na današnjoj VN Meksika mogli gledati dva zaustavljanja.

Talijanski proizvođač guma je za vikend na stazi Autodromo Hermanos Rodriguez spremio hypersoft, ultrasoft i supersoft komponentu, a u utrci ćemo gledati 71 krug.

Hypersoft gume pokazale su se kao najgori odabir za utrku. Najmekša Pirellijeva komponenta trpi veliku degradaciju pa se top šest vozača odlučilo za ultrasoft gume tijekom Q2, što znači da će Red Bullovi, Mercedesovi i Ferrarijevi vozači startati na srednje tvrdim gumama.

Renaultovi i Sauberovi vozači moraju startati na hypersoftu, a ostatak grida ima slobodan odabir guma za start utrke između tri komponente.

U Pirelliju vjeruju da je najbolja strategija sljedeća: devet krugova na ultrasoftu i nakon toga dva stinta po 31 krug na supersoftu.

Za vozače na hypersoftu, najbolja strategija bila bi sa samo pet krugova na najmekšoj komponenti, a onda bi slijedila dva podjednaka stinta na supersoftu.

Jedno zaustavljanje je također moguće, ali ono “iziskuje mnogo brige oko guma”; a takav pristup donio bi vozačima 15-18 krugova na ultrasoftu prije uzimanja supersofta koji bi trebao trajati do kraja utrke.

“Postoji nekoliko strategija koje su moguće za ovu utrku. Ona s dva zaustavljanja je najbrža, ali i jedno zaustavljanje je moguće ako je hypersoft tretiran na pravi način,” rekao je Pirellijev šef Mario Isola.

“Ipak, s promjenjivim uvjetima koje smo dosad vidjeli neka pitanja ostaju otvorena. Bilo bi korisno imati nekoliko planova što se tiče strategije.”


Odgovor

12 komentara

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Indie će možda na jedno zaustavljanje



    1
    1

    0
  2. Ferrari
    PharaohAthem Donator Prikaži

    Ako su ima ova ocekivanja ista kao i kod prognoze trajanja guma, mozemo ocekivati da ce jedno zaustavljanje bit sasvim dovoljno



    5
    5

    0
  3. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Naravno da ce bit 1stop,20 krugova na ultri mogu bez problema izgurat



    2
    1

    1
  4. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Oće kiša?



    1
    1

    0
  5. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    I koliko zaustavljanja imamo?


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.