Stroll: Mick Schumacher bi mogao doći u F1 direktno iz F3

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 2 min 12 komentara

Lance Stroll kaže da bi Mick Schumacher mogao ponoviti njegov napredak ranije u karijeri i doći u Formulu 1 direktno iz Formule 3.

19-godišnjak je glavni kandidat za ovogodišnje osvajanje titule u Europskoj Formuli 3 s ekipom Prema. Ross Brawn je nedavno komentirao da je odlazak u Formulu 2 idući logičan korak za Michaelovog sina. Ipak, Lance Stroll vjeruje da bi Mick mogao ići istim putem kao on:

“Bi li mu koristila godina u F2? To ovisi o vozaču, ne mora biti pravilo…”

“Ne vjerujem da postoji točan i pogrešan odgovor. Neki vozači dobiju šansu za prelazak u F1 i to se mora iskoristiti. Drugi vozači imaju drukčije situacije. Ovisi od vozača do vozača, svi imaju svoju unikatnu situaciju.”

Stroll je maksimalno iskoristio Williamsov bolid iz 2014. da odradi tisuće testnih krugova prije debitantskog nastupa prošle godine.

“Vozio sam stariji bolid, a zbog novih pravila ovaj trenutni bolid je bio brži 7 sekundi.”

“Brzo se naviknete na snagu, riječ je o setupu bolida. Optimizacija i prilagođavanje. Također i gume.”

“Definitivno se radi o velikom skoku iz Formule 3. Radi se o razlici od oko 15-20 sekundi po krugu, ovisno o stazi. Definitivno veliki skok.”

Stroll kaže da je pratio Schumacherov napredak.

“Odradio je zaista dobar posao, posebno u drugom dijelu sezone. Izgleda kao da je sve namjestio kako treba. Prvenstvo još nije gotovo, a nadam se da može osvojiti titulu. Ima dobru prednost. Nadam se za njega i za ekipu da to mogu dovesti do kraja.”

Strollovu titulu prošle godine je osvojio Lando Norris koji je sad nakon godine u Formuli 2 dobio mjesto u McLarenu i iduće sezone će biti partner Carlosu Sainzu.


Odgovor

12 komentara

  1. Kimi Raikkonen
    Iceman 7 Prikaži

    Nek ide Mick u F2, da bude spremniji za F1, jer kad vozač uđe u F1 trebao bi pokazat sve što zna u kratkom roku, a ne da se prilagođava jer je preskočio neku seriju, nije li tako Štrol Lanceu



    9
    9

    0
  2. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Neka odradi 2 godine u F2, a onda Ferrari mu dajte u ruke pa da nasljedi najveceg svih vremena, svoga oca, MICHAELA SCHUMACHERA…



    4
    2

    2
  3. Bmw
    matej2018 Prikaži

    Vec sam rekao Vettel ima sveti cilj… uzet pod svoje malog Micka prenjet na njega sve svoje znanje i na koncu mu predpustit mjesto u Ferrariu ????



    10
    8

    2
  4. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Mislim da bi Mick trebao najmanje 1 godinu odraditi u F2 (a možda i 2).
    U svakom slučaju, nadam se da ćemo ga vidjeti u F1.



    5
    5

    0
  5. Nando
    Matek14 Prikaži

    dijete s teretom očeva prezimena.. nema gore stvari nego kad se od tebe očekuje da zbog nekoga budeš to nešto što je taj netko bio.. ne bih mu bio u koži, al sretno mu bilo ako je svojevoljno odlučio ići tim putem..



    11
    11

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.