Wolff: Timske odredbe negativno su utjecale na Bottasa

Izdvojeno

Toto Wolff priznaje da su Mercedesove timske odredbe u Rusiji negativno utjecale na Valtterija Bottasa koji nije uspio izazvati Lewisa Hamiltona na VN Japana.

Mercedes je koristio timske odredbe u Sočiju i zbog njih je Bottas izgubio pobjedu. Tjedan dana kasnije Hamilton je dominirao vikendom u Japanu, a Bottas se nije uspio ni približiti svom momčadskom kolegi.

Wolff misli da je to zbog timskih odredbi iz prošle utrke.

“Moramo se podsjetiti da vozači usmjeravaju sve svoje napore na pobjeđivanje i prvenstvo. Ako im to oduzmete, automatski slijedi mentalni zastoj.”

“Valtteri kaže da se to nije dogodilo, ali mislim da ga je ipak malo pogodilo. On je nevjerojatan timski igrač i to ne smijemo zaboraviti.”

“Nakon utrke u Sočiju smo imali sastanak gdje je rekao da razumije naš potez i da bi i on sam učinio isto.”

Wolff, međutim, vjeruje da će se Bottas oporaviti i da će do kraja sezone pobijediti na jednoj od utrka.

“Mislim da će Valtteri stići do jedne pobjede ove godine, i ne brinite, ostvarit će još mnogo pobjeda u svojoj karijeri.”

“U svojoj trećoj sezoni s Mercedesom će napraviti još jedan korak naprijed. Naučit će još mnogo stvari kako bi napredovao i to će mu pomoći da se bori za prvenstvo. To je ono što želimo i što će se sigurno dogoditi,” zaključuje Wolff.


Odgovor

14 komentara

  1. Bmw
    matej2018 Prikaži

    Botas mi je u Williamsu djelovao kao vozac koji ce u buducnosti napast prvenstvo… ali nekako mi se sad cini da od toga nece bit nista … “on je nevjerovatan timski igrac” zalosno za procitat… Barichello 2??



    5
    5

    0
  2. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Dogodine mu je zadnja šansa da se okuraži



    1
    1

    0
  3. Mercedes
    Jester Donator Prikaži

    Iako navijam za Merc i razumijem ove odluke, svejedno mi se gadi ova izjava. Bolje bi bilo da je Toto šutio, ionako je sve svima jasno. Ovako samo trlja Bottasu sol na ranu i ispada potpuni licemjer.



    5
    5

    0
    • Stefan Bellof
      pigmalion Prikaži

      Lewis i Toto, kao braća blizanci….. jednojajčani.
      Na što je Valtteri pristao, samo da zadrži mjesto u F1. Inače bi završio kao Ocon, Wehrlein, Nasr, Buemi, Vergne…..



      3
      3

      0
  4. OnlyAlonso Prikaži

    Ah..sam si je potpisao propast…


    0
    0

    0
  5. Nelson Piquet
    Grah0 Donator Prikaži

    No shit Sherlock…



    2
    2

    0
  6. Pirelli Hard
    Monty Prikaži

    U krajnoj liniji,doveden je kako Hamiltonu nebi mutio vodu,što s Rosbergom nije bio slučaj.Kad smo već kod Rosberga,siguran sam da iz Mercedesa nije otišao”kratkih rukava”,nego s debelom otpremninom jer i s Botasom bez brige mogu osvojit timsko prvenstvo a Lujo može i dalje lupetat kako voli epske borbe,kojima osvaja prvenstva.



    5
    4

    1
    • Honda
      zekohonda Donator Prikaži

      čisto sumnjam da je rosberg otišao s debelom otpremninom jerbo je on raskinuo ugovor.



      5
      5

      0
      • Pirelli Hard
        Monty Prikaži

        Točno,pisalo je kako je Rosberg raskinuo ugovor,što za obje strane ispada vrlo korektno ali nije pisalo pod kojim uvjetima ga je raskinuo.Prateći,promartajući,slušajući jednostavno mi se nameče zaključak kojeg sam gore naveo.


        0
        0

        0
    • Fia
      cucla100 Prikaži

      Poštovanje,
      Čitao negdje bio nekakav interview sa Rosbergom, pa je objasnio da ga je ta sezona psihički totalno ispraznila. Nema sumnje da je Hamilton vrhunski vozač, međutim kad je borba izjednačena on počinje sa psiho igricama za koje drugi vozač mora biti opako pripravan. Počinje prepucavanje preko medija i ako drugi vozač nije spreman na to jednostavno puca po šavovima.
      Tek možda sad vidimo koliko je Rosberg bio dobar, za Bottasa se vidi na nije na toj razini, Bljesne par puta u sezoni ali to nije to.



      2
      1

      1
    • Kimi Raikkonen
      zoka Prikaži

      Hamilton voli dobru trku, gdje POBJEDI. npr Monza. Uz pomoć Botasa i dobrom vožnjom je savladao Kimija.
      Ne voli npr Belgiju gdje je dobro vozio i Vetel ga je obišao na pravcu.



      5
      3

      2
      • David Croft
        Frantic Donator Prikaži

        Ili neku u kojoj je startao sa začelja zbog problema u kvalama pa se probio do 3-4 mjesta uz dosta preticanja (ne obilaženja) i pokoju dobru borbu. U kojoj se naradio i u kojoj se “zabavljao”, da ne kažem mogao da je mogao “uživati u istoj”.
        S druge strane sasvim je razumljivo da će osoba više voliti onu trku u kojoj pobijedi. :mrgreen:



        3
        3

        0
  7. avalon Prikaži

    ma …. stvarno je politika u svakoj sferi života . kad čitam ovo šta toto izjavljuje “vidim” blagoglagoljivog političara . “Mislim da će Valtteri stići do jedne pobjede ove godine, i ne brinite, OSTVARIT ĆE JOŠ MNOGO POBJEDA U SVOJOJ KARIJERI” . kada i u kojem timu ? VB je navršija 29 , 30 će dočekat u mercedesu i u 3. sezoni u mercedesu neće napravit korak naprid . to toto zna ,a mislim da mulja kad kaže kako će finac naučit još mnogo stvari šta će mu pomoć da se bori za prvenstvo , a to šta tamo to žele i šta će se sigurno dogodit je muljanje na kvadrat . jer čisto sumljam da kad ga ovako dobro ide i ako uvažimo totovo o VB “On je nevjerojatan timski igrač i to ne smijemo zaboraviti.” da će LH završit karijeru bez da ispuni ambicije da postavi nove rekorde po broju titula , pobjeda , PP itd . za to vrime valtteri će bit na “čekanju” , a kad se to dogodi finac će imat 32 , doći će novi momci , ovi sadašnji će stasat ( max , carlos , charles , nadam se i ocon , možda gasly ) i oni će zauzimat najbolje bolide u borbi za titulu , a VB ? on će vjerovatno , možda završit ka rubens , massa … jbga , ne može se upravljat tajmingom života , srićom …. jbga , bija je “ničiji” i dolaskom u F 1 nije moga bolje od lošeg willaimsa te 2013. , poboljšanjem willimsa sljedećih sezona pokaza je da ima “štofa” . zato je bilo teško odbit mercedes ( u drugim top timovima i nije bilo “praznog kokpita” ) ali time je i zapečatija svoju sudbinu , karijeru jer dok je LH u mercu VB će ostat najbolji pomoćnik i “… nevjerojatan timski igrač i to ne smijemo zaboraviti.” kako kaže toto , a ovo o još mnogim pobjedama koje su pred valtteriem i titulom(ama) šta mu u mercu žele i šta će se sigurno dogodit su samo totove floskule da VB “održi u formi” nevjerovatnog timskog igraća . šteta šta se nije desilo (s obzirom da se šuškalo) da je VB doša u ferrari . da je ko zna kako bi se odvijalo ovo prvenstvo ….



    1
    1

    0
  8. Maurizio Arrivabene
    Basso Profondo Prikaži

    Arnold povuci vodu… End get tu d čoper rajt nau


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.