Alonso: Kazna zbog incidenta sa Strollom pokazuje koliko je Formula 1 loša

Vijesti

Fernando Alonso kaže da kazna koji je dobio nakon incidenta s Lanceom Strollom tijekom VN Japana pokazuje koliko je Formula 1 loša.

Španjolac je zajedno s Williamsovim vozačem dobio kaznu od 5 sekundi zbog incidenta u šikani. Kanađanin je kažnjen jer je izgurao Alonsa izvan staze, a McLarenov je vozač dobio kaznu zbog nesigurnog povratka na stazu. Stroll se ispričao Alonsu nakon utrke, ali Španjolac nije zadovoljan odlukom sudaca.

“Ovo jednostavno pokazuje koliko je Formula 1 loša. Kočiš s vanjske strane posljednjeg zavoja, vozač te ne vidi, kasnije se ispriča, završiš u šljunku i na kraju si kažnjen. To je sramotno.”

Alonso kaže da ga je najviše razljutila odluka sudaca.

“Lance me nije vidio. Druga je stvar ako bi me vidio i onda izgurao sa staze, ali suci su pravi problem u ovoj situaciji. Ovo nam nije naštetilo jer bi umjesto 14. mjesta osvojili 12.”

Stroll misli da je ovo bio trkaći incident.

“Samo utrkivanje. Mali kontakt u prvom krugu i to je sve. Branio sam svoju poziciju – tipična situacija u prvom krugu.”

Na pitanje zašto se ispričao Alonsu, Stroll je odgovorio:

“Samo sam mu htio razjasniti tu situaciju iz prvog kruga. Na kraju se zakompliciralo i obojica smo kažnjeni.”

Kanađanin tvrdi da je njegova utrka nakon toga upropaštena.

“Očigledno, dobio sam kaznu od 5 sekundi i imali smo veliku degradaciju guma. Misli smo da će medium potrajati nešto duže. Kao što sam rekao, loša utrka.”


Odgovor

1 komentar

  1. Nando
    Lux14 Prikaži

    Alonso je išao istjerivati svoju pravdu. Jel pravedno to što je prešao Strolla preko šljunka zato jer ga je ovaj izgurao? Na neki način je (divlji zapad), ali u tom slučaju ni jedan nije trebao dobiti kaznu (to je i Alonso rekao). Međutim, suci su se naravno upleli i strogo gledano imali su ih pravo kazniti i po pravilniku je kaznit obojicu bilo najbolje. Samo što su neki tijekom sezone radili veće svinjarije (npr danas magnussen) pa su se suci pravili grbavi i nisu se strogo držali pravilnika.



    5
    4

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.