Honda će u preostalim utrkama donijeti eksperimentalne dijelove za 2019.

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 6 godina 1 min 5 komentara

Honda je u lipnju donijela zadnju nadogradnju svoje pogonske jedinice, a prije kraja ove sezone se spremaju na testiranje određenih eksperimentalnih komponenti koje bi testirali za iduću sezonu kad će opskrbljivati Red Bull.

“Pred kraj sezone će biti prilike da na stazi isprobamo nešto što će biti priprema za iduću godinu,” kaže Masashi Yamamoto, glavni direktor Hondinog odsjeka za motorsport.

“Želimo to testirati na stazi, a za to imamo priliku u posljednjem dijelu sezone.”

Honda je u oba bolida Toro Rossa ove sezone koristila puno novih komponenti, uglavnom zbog taktičkih razloga, pa će tako novi motor, turbopunjač ili sistem za obnovu energije rezultirati u novim kaznama na startnom poretku.

Stoga je vjerojatno da će Toro Rosso kazne imati već ovog vikenda u Rusiji, obzirom da je iduća utrka domaća VN Japana.

Ako to ne bude slučaj, Honda bi nadogradnje mogla donijeti tek na VN SAD-a u listopadu kad se očekuju i aerodinamička poboljšanja na bolidu.


Odgovor

5 komentara

  1. Mclaren
    KERS Prikaži

    Stvarno im je TR dobro dosao obzirom da u Mclarenu nije bilo prostora za toliko testiranje…jos kad uzmemo u obzir da je ovo kraj 4 sezone druge godine zbilja moraju biti spremni na RB.



    9
    9

    0
  2. Michael Schumacher
    AmarBiH Prikaži

    Mclarenu nije Honda bila problem, već oni sami sebi… Nisu dali Hondi puno slobode, već su im većinom oni govorili kako će da prave motor. Vidi se da je Honda napredovala ove godine, a jedva čekam da vidim šta tek može postići sa Adrian Newey-em



    2
    2

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.