Grosjean blizu zabrani nastupa nakon novih kaznenih bodova

Vijesti

Lovro Andraka

Prije 6 godina 2 min 12 komentara

Haasov vozač Romain Grosjean kažnjen je s dva kaznena boda na superlicenci zbog prekršaja na VN Singapura. Francuz je tijekom borbe sa Sergejem Sirotkinom ignorirao plave zastave koje su signalizirale dolazak Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena.

Grosjean je nakon prolaska Williamsovog vozača propustio vodeće, ali bilo je to prekasno. Zamalo je utjecao na daljnji ishod utrke jer se Max Verstappen u potpunosti približio Hamiltonu, no ipak nije uspio napasti.

Francuz je već u utrci dobio 5 sekundi vremenske kazne zbog koje je završio na 15. mjestu. Charlie Whiting bio je vrlo kritičan prema Grosjeanu:

“Romain je u potpunosti zaboravio zlatno pravilo plavih zastava. To je da ako ste u borbi, morate zaboraviti svoju borbu i pomaknuti se”, rekao je Whiting.

“Bio je to vjerojatno jedan od najgorih slučajeva ignoriranja plavih zastava koje sam vidio u zadnje vrijeme.”

Grosjean se nakon utrke ispričao zbog pogreške.

“Žao mi je ako sam ikoga blokirao, to mi nije bila namjera. Vjerujem da sam odradio najbolje što sam mogao, borio sam se sa Sergejem koji se malo igrao go-kart utrkivanja.”

“Nisam baš mogao usporiti. Pierre [Gasly] mi je bio u mjenjaču, a Sergej mi je bio na prednjem krilu. Zatim sam ga prošao, a čim sam to napravio, propustio sam Lewisa.”

Romainu Grosjeanu ovo je deveti kazneni bod na superlicenci, a 12 bodova nosi zabranu nastupa na jednoj utrci. Grosjeanu se prvi bodovi brišu tek krajem idućeg mjeseca, točnije 29. listopada, što znači da na Velikim nagrada Rusije, Japana, SAD-a i Meksika nema pravo na greške.

Skupi li nova tri boda u tom periodu, postat će prvi vozač koji je dobio zabranu nastupa na temelju kaznenih bodova. Posljednji vozač sa zabranom nastupa bio je upravo on kad je zbog izazivanja masovnog sudara na startu VN Belgije 2012. morao propustiti utrku u Italiji.

Sergej Sirotkin također je dobio dva kaznena boda zbog guranja Brendona Hartleyja, no on nije kritičan sa ukupnih šest.


Odgovor

12 komentara

  1. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Po meni glupa kazna, mogli su popustiti malo



    3
    3

    0
  2. Pierre Gasly
    Perica9 Prikaži

    Ruši čovjek rekorde :D



    1
    1

    0
  3. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Opet mi nikako nisu jasni iz te FIA-e…Perez danas kamikaza i nista, ova Grosjeanova dva kaznena boda zbog ignoriranja zastava izgledaju kao da je pocinio vecu gresku nego ranije ove sezone kada je stisnuo gas do daske u Spanjolskoj i razbio dva bolida. Jednako tako ispada da je napravio goru stvar nego i Hulkenberg u Spa kada je katapultirao Alonsa i potencijalno tesko ozlijedio Leclerca. A Sirotkinovih dva kaznena boda uopce ne znam za sto su danas. Ako je zbog incidenta s Hartleyem onda stvarno nemam komentara. Ovosezonsko sudenje je uzasno lose…Realno gledajuci Magnussen je za Baku trebao dobit crnu zastavu i za Silverstone najmanje 5 sekundi kazne, Hulk takoder race ban za Monzu (ako su vec dali Grosjeanu 2012.) i dalo bi se tu jos nabrajati mnoge incidente. To su neke cinjenice i najvece i najopasnije greske ove sezone. Ako je pitati FIA-u onda je najveca greska Vettelovo kocenje Sainza u Austriji. Treba li ista dalje govoriti?



    10
    7

    3
  4. Ferrari
    dAr1o77 Prikaži

    Upravo je Charlie jasno pokazao da gura svog Hamiltona i njegov Mercedes prema 5oj tituli.
    Kaznjavat sve koji dodju blizu Hamiltona je idiotsko i negledljivo uz to stitit Mercedas .
    Ferrari i da je za koplje bolji od Mercedesa nebi imao sanse osvojit naslov pored Charliea. Ne 99 vec 100% :)

    Ovako kaznit Grosjeana je smijesno, a kamikazu Pereza nista.Ovaj Perez bi trebao biti potjeran iz F1.


    0
    -1

    1
  5. Mclaren
    raca Prikaži

    Ne štitim nikoga, ali Grozni je zaslužio kaznu. Prijašnja sporna kažnjavanja i nekažnjavanja nemaju veze sa ovim. Imati 5-6 sek. prednosti i da ti to skoro netko upropasti svojim egoizmom, jer se ne drži pravila, frustrirajuće je, ma o kome se radilo


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.